Annemette Hejlsted er lektor i litteraturvidenskab på Grønlands Universitet. Hun er mag.art. og ph.d. i nordisk litteratur og har forsket og undervist i bl.a. litterær analyse og litteraturhistorie gennem mange år, bl.a. på Københavns Universitet, Odense Universitet, RUC, Læreruddannelsen Blaagaard/KDAS og Islands Universitet i Rejkjavik.
 
Annemette har publiceret en videnskabelige artikler om bl.a. postmodernisme, fiktion, chicklit og kriminallitteratur. Desuden har hun skrevet artikler om danske og nordiske forfattere som Karen Blixen, Edith Södergran og Kerstin Ekman. Hendes speciale er fortælling, fiktion og genre. 
 
Hun har undervist på Folkeuniversitetet i bl.a. dansk novellekunst, eventyr og dansk litteratur omkring årtusindskiftet. Hun er desuden en anvendt foredragsholder på biblioteker og i foreninger om litteratur og fiktion. Samtidig er hun forfatter til en række bøger, bl.a. Fortællingen (2007) og Fiktionens genrer (2012).
 
Læs mere om Annemette Hejlsted

Forskning

Særlig fokus på fiktion, fortælling, genre, litterær analyse, nordisk litteratur og kvindelige forfattere.
 
Se mere om Annemette Hejlsteds forskning og publikationer her
 
 

Undervisning og foredrag

Bred erfaring i undervisning på såvel universitets-, læreruddannelses-  og folkeuniversitetsniveau, bl.a. inden for litteraturanalyse og litteraturhistorie. Foredragsholder på bl.a. biblioteker og i foreninger om emner som fiktion og leg, den skandinaviske femi-krimi og chicklit.
 
Se mere om Annemette Hejlsteds undervisning og foredrag.

Bøger

Annemette Hejlsted er forfatter og bidragyder til en række bøger. Hun har bl.a. udgivet bøgerne: Fortællingen - analyse og teori, 2007, Fiktionens genrer, 2012 og Novellen 2016.
 
Læs mere om bøgerne her