Grandal

Om os

Vi er en lille familie på 3 - Jakob, Grith og Alexander - med en stor kærlighed til musik,cykling og katte. Det første lever vi af, det næste slapper vi af med og kattene - ja, de blev en del af familien.
Vi bor i landsbyen Karlslunde, ca.20 min syd for København, med marker og frisk luft omkring os.
Vi har altid haft kat/te, men først briter fra 2005. Og egentlig var det meningen, som for mange andre, at vi bare skulle have en enkelt,men....så greb det om sig. Vores første brite Bagheera savnede sådan en ven og derfor købte vi hurtigt Napoleon. Derefter opstod lysten til at opdrætte og siden er det gået slag i slag.
Da vi har været uheldige med nogle avlsdyr, der ikke kunne bruges, har vi flere katte end de fleste. Vi nænner nemlig ikke at skaffe os af med dem, der ikke kunne bruges - vi holder jo af dem ! Derfor har vi heller ikke mere end max to kuld om året, for vi vil have tid til dem alle.
Vi går meget op i at have glade og sociale katte og vores katte ( og killinger) må færdes over hele huset( 200m2). Vi har også lavet en lille løbegård, kombineret med en overdækket terrasse, hvor vi kan hygge os alle sammen. Derudover har vi hegnet ca halvdelen af haven ind, så kattene kan få en fri fornemmelse og fange "snacks"( fluer og sommerfugle) og være tæt på en fugl og en græsplæne.
Vores mål er ikke stor-opdræt, da vi kun opdrætter for "hyggens"skyld. Vores første prioritet er sunde og sociale katte, dernæst typen. Men når det så er sagt, er vi nok også lidt fundamentalistiske i opfattelsen af dette. Vi kan bedst lide store briter med lidt næse, og derfor har vi prøvet at finde, endog meget, store briter rundt omkring. Vores briter ser derfor nok lidt "gammeldags" ud for nogens smag, men sådan er vi jo heldigvis dejligt forskellige :-)
Indtil videre er vores mission lykkedes. Vi har frembragt meget store blå og ganske store shaded/chincilla( hvilket er meget sjældent) og også en enkelt kolods af en cremedreng.
Vi er ikke meget synlige på udstillinger. Dette skyldes primært at udstillingslivet er meget svært at kombinere med musikerjobs, men - ærligt - vi er  nu ikke super interesserede i udstillinger. Langt det fleste killinger skal være familiekæledyr, og vi anser det for vigtigst at kunne levere dyr, der er gearet til dette. Kommer der så en primadonna-kat, der kan lide at vise sig frem, ja, så er det jo bare om at komme afsted på udstilling !
Vores killinger betyder meget for os, så tilgiv os vores agentagtige spørgeteknikker ;-) Vi vil bare sikre os at vores små "børn" får det godt. I er selvfølgelig også velkomne til at spørge os ! Bare skyd løs !
 
Ha´det godt - og ikke skidt !
Alexander,Jakob og Grith
Grith Grandal Hansen-Schwartz