Dansk
 
English
    Bookmark and Share

Adopt a Club

Hør om hvordan vi hjælper unge gennem fodbold til at tro på fremtiden, få gode vaner og lære at gøre deres bedste for at lykkes - bl.a. ved at forstå vigtigheden af uddannelse, stærk karakter og arbejde.

’Adopt a Club’ er navnet på et nyopstartet udviklingsprojekt i Ndola, Zambia,

I projektet Adopt a Club bliver nuværende lokale ”fodboldprojekter” adopteret, for at gennemgå en alsidig udviklingsfase, til at blive selvstændige og velfungerende fodboldkluber. Denne proces tager ca. 1½ år.

På nuværende tidspunkt, er der nøje udvalgt fire af disse fodboldprojekter, som er omdrejningspunktet for arbejdet 2012. De befinder sig alle i de fattigste kvarterer i Ndola. Af de i alt 200 involverede unge drenge og piger, har mere end halvdelen mistet enten én eller begge forældre og flere har ikke muligheden for at kunne gå i skole.

Hvorfor Adopt a Club?

Ideen bag Adopt a Club, består af oprettelsen af sikre platforme, til de sårbare unge. Et fristed fra den til tider hårde og barske hverdag – et sted, hvor der er plads til at drømme og hvor drømme kan blive til virkelighed. I Zambia finder man ingen organiserede fodboldklubber for unge mennesker. Der er sjældent noget at lave i fritiden, hvorfor mange ledes ud i misbrug og kriminalitet og talenter spildes daglig på gulvet. Skuffelser og svigt er mere reglen end undtagelsen i en ung zambiers hverdag.

Med Adopt a Club giver vi et afbræk i hverdagen for disse unge mennesker – et tilhørssted, hvor fællesskab og sammenhold dannes og et sted hvor man bliver udfordret. Fodbold er et særdeles effektivt redskab, der medvirker til at vi kan række langt ud og komme ind på livet af de sårbare unge. Adopt a Club handler om at skabe unge rollemodeller med en stærk karakter, så de er i stand til positivt at påvirke andre unge.

I Adopt a Club går fodbolden hånd-i-hånd med uddannelse og karakteropbyggelse, hvorfor hvert enkelt fodboldprojekt i samarbejde med os, udvælger 5 frivillige kontaktpersoner, der gennemgår vores ’Life Coach’ og ’Game Coach’ uddannelser.

Efter en proces på 1½ år, er det vores mål, at hvert enkelt projekt nu kan fremvise:
  • En selvstændig, organiseret og velfungerende fodboldklub
  • 5 frivillige uddannede nøglepersoner og ledere
  • 50 unge rollemodeller
  • Måske den næste Ronaldo?
Dream Factory Zambia (NPO) | Plot 5, Kansenshi small holdings, P.O. Box 70771, Ndola - Zambia | Tlf.: +26 0968 97 8442 | info@dreamfactoryzambia.org