Vedtægter

 
Bemærk: Foreningens vedtægter er i øjeblikket under opdatering og afventer igangværende tinglysning. (Kontakt bestyrelsen for nærmere oplysning herom)

På disse sider finder du de formelle vedtægter for Ejerforeningen Faksegade/Odensegade. Tinglyste vedtægtsændringer finder du i menuen til venstre.
Teksten nedenfor er opdateret med de tinglyste vedtægtsændringer.
 
Hvis du leder efter mere almindelige regler om husorden, vaskekælder m.v., skal du kigge i beboermappen

Vedtægter for Ejerforeningen
Odensegade 17 / Faksegade 13
 
Vedtægterne indeholder følgende paragraffer:
 
 
   §1
 Navn og Hjemsted
 

Foreningens navn er "Ejerlejlighedsforeningen Odense­gade 17/ Faksegade 13". Foreningens hjemsted er Københavns kommune.

 §2
   Foreningens formål

 

Foreningens formål er at administrere ejendommene matr. nr. 1950 og 2156 Udenbys Klædebo Kvarter, beliggende Odensegade 17 og Faksegade 13, og at varetage medlemmernes fællesinteresser; herunder varmeforsyning, forhandling med offentlige myndigheder, sørge for at ro og orden opretholdes i ejendommene, og at ejendommenes vedligeholdelsesstand altid er forsvarlig.
 

§3
Foreningens medlemmer

 

Som medlemmer af foreningen kan kun optages ejere af lejligheder i nævnte ejendomme. Medlemskab er pligtmæssigt og træder i kraft den dag, den pågældende ejers skøde (uanset om det er betinget) anmeldes til tinglysning.
Den tidligere ejers medlemskab ophører først endeligt, når den nye ejers skøde er tinglyst uden præjudicerende retsanmærkninger, og den nye ejer har tilstillet ejerforeningens bestyrelse allonge og håndpantsætnings-erklæring vedrørende det til ejerforeningen pantsatte ejerpantebrev. For alle udgifter indtil denne dato hæfter såvel det indtrædende som det udtrædende medlem solidarisk over for foreningen.
Meddelelse om ejerlejlighedernes overdragelse skal senest 3 uger efter handlens indgåelse fremsendes til ejerforeningens bestyrelse.

§4
Fordelingstal
 

Rettigheder og forpligtelser fordeles mellem medlemmerne i følgende fordelingstal (sat i forhold til 235):
 

ad. matr. nr.2156                                                                         areal excl.

nr .     beliggenhed                                                                       fællesareal            fordelingstal 
1.
Odensegade 17
St. tv. og kld. lokale 193                   10    
2. -
st. th. og kld. lokale
234 11
3. - 1. tv. 149 11
4. - 1. th. 124 10
5. - 2. tv. 149 11
6. - 2. th. 124 10
7. - 3. tv. 149 11
8. - 3. th. 124 10
9. - 4. tv. 149 11
10. - 4. th. 124 10
11. - 5. tv. 125 15
19. - 5. th. 116 15
 

ad. matr. nr.2156                                                                           

1. Faksegade 13    st.tv. 86                           7     
2. -
butik og beboelse i stuen
144 9
3. - 1. tv. 86 7
4. - 1. th. 116 9
5. - 2. tv. 86 7
6. - 2. th. 116 9
7. - 3. tv. 86 7
8. - 3. th. 116 9
9. - 4. tv. 86 7
10. - 4. th. 116 9
11. - 5. tv. 81 10
15. - 5. th. 92 10
 

 

Pulterrum og kælderrum er fællesareal. Den enkelte lejlighed har alene ret til at benytte et pulter-/kælderrum. Hvis en lejlighed ønsker at disponere over mere end et rum, kræver det bestyrelsens samtykke. Når en lejlighed overdrages gælder tilsvarende.
 

§5
Medlemmernes bidrag
 
 
Til dækning af foreningens udgifter betaler medlemmerne et periodisk bidrag i forhold til de nævnte fordelingstal. Bidragets størrelse fastsættes af foreningens bestyrelse på grundlag af et af denne hvert år udarbejdet driftsbudget. Bestyrelsens bestemmelser om bidragenes fastlæggelse skal godkendes af generalforsamlingen.
I tilfælde af store uforudsete udgifter er bestyrelsen berettiget til at opkræve et ekstraordinært bidrag. Det ordinære bidrag erlægges månedligt, kvartalsvist eller halvårligt forud efter bestyrelsens bestemmelser.
Ved for sen indbetaling af fællesudgifter og a conto varmebidrag kan bestyrelsen pålægge medlemmet et gebyr samt opkræve morarenter.
Til dækning af lejlighedens varmeudgift opkræves et særskilt a conto varmebidrag. Bestyrelsen fastsætter bidragets størrelse på baggrund af seneste renskab.
Der føres særskilt regnskab over lejlighedernes varmeforbrug, jf. § 18. Evt. tilbagebetaling/opkrævning sker direkte overfor den enkelte ejerlejlighed. Den til enhver tid værende ejer hæfter over for foreningen for både skyldigt a conto bidrag og gæld vedr. forbrug i perioder før ejerens overtagelse af lejligheden, jf. herved § 6.
I forbindelse med udlejning opkræves et engangsbeløb ved hver udlejning til dækning af ekstra omkostninger for ejerlejlighedsforeningen i forbindelse med udlejning. Beløbet fastsættes af bestyrelsen. 
§6
Medlemmernes hæftelse
 
 

Foreningens formue hæfter for foreningens forpligtelser.

Søgsmal vedrørende foreningens forpligtelser med hensyn til administration, fællesudgifter m.v. skal således rettes mod ejerforeningen.

Foreningens medlemmer hæfter dog subsidiært personligt for foreningens forpligtelser. I det omfang det efter dansk rets regler er muligt - hæfter de dog kun pro rata, i forhold til lejlighedernes fordelingstal.

Til sikkerhed for medlemmernes bidrag og i øvrigt ethvert krav, som foreningen måtte få mod et medlem, herunder krav i forbindelse med et medlems misligholdelse (jvf. § 8), skal ethvert medlem udstede et ejerpantebrev med pant i lejligheden til ejerlejlighedsforeningen. Ejerpantebrevet skal have en størrelse af mindst kr. 10.000,-. Generalforsamlingen kan beslutte forhøjelse af dette beløb.

Ejerpantebrevet henlægges i ejerforeningen som håndpant. Ejerpantebrevet respekterer, i det omfang långiver i forbindelse med långivningen forlanger det, uden særskilt påtegning til enhver tid størst mulig lån af kreditforenings-, hypotekforenings- og reallånefondsmidler til forhøjet rente og med statusmæssige forpligtelser.
Vedtægten tinglyses pantstiftende for kr. 30.000 i hver lejlighed til sikkerhed for ethvert krav med tillæg af renter og omkostninger, som ejerforeningen måtte få hos et medlem, herunder for krav efter § 8.
Pantretten efter foranstående respekterer med oprykkende panteret alene de panthæftelser, byrder og servitutter, som hviler på den enkelte lejlighed på tidspunktet for tinglysning af panteretten. 
§7
 Udvendig og indvendig vedligeholdelse
 
 
 

Foreningenforetager forsvarlig udvendig vedligeholdel­se, dog påhviler det de enkelte ejere at foretage ved­ligeholdelse og udskiftningaf vinduesrammer,-karme og -glas.

Foreningen sørger endvidere for vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedernes radiatorer samt forsyningsled­ninger og fællesinstallationer udenfor de enkelte lejligheder, indtil disses individuelle forgreninger i de enkelte lejligheder.
Enhver ændring af installationer, der er omfattet af foreningens vedligeholdelsespligt i henhold til 2. afsnit kræver forudgående godkendelse af bestyrelsen.

Bestyrelsen kan kræve efterfølgende at få dokumenteret, at evt. arbejder er udført af autoriseret håndværker eller i øvrigt er udført håndværksmæssigt korrekt. Bestyrelsen kan i den forbindelse lade egen sagkyndig foretage en besigtigelse. Såfremt det ved bestyrelsens kontrol konstateres at arbejderne ikke er udført korrekt påhviler udgifterne til evt. sagkyndig den pågældende ejerlejlighedsejer, der ligeledes er forpligtet til snarest muligt at foretage nødvendige ændringer af det udførte arbejde. Bestyrelsen kan i forbindelse med en godkendelse stille særlige betingelser vedr. den fremtidige vedligeholdelse, herunder fordelingen af vedligeholdelsesomkostninger

Ejerne skal tillade adgang til at foretage reparationer og eftersyn af installationer på forsyningsledninger i lejligheden til gas, vand, afløb samt el.

De enkelte ejere foretager indvendig vedligeholdelse.

Det bemærkes, at indvendig vedligeholdelse ikke alene omfatter tapetsering og maling, men også vedligehold­else og fornyelse af gulve, døre og alt lejlighedens udstyr, herunder elledninger, elkontakter, haner, ventiler m.v. der er inden for lejlighedens vægge. 
 
§8
 Manglende vedligeholdelse
 
 

 

Hvis en lejlighed groft forsømmes, og forsømmelsen af bestyrelsen bedømmes til at være til gene for øvrige beboere, inden for en af bestyrelsen fastsat frist.

Efterkommes kravet ikke, kan bestyrelsen kan bestyrelsen kræve, at ejeren sørger forfornøden vedligeholdelse og istandsættelse på foreningens vegne sætte lejligheden i stand for ejerens regning og om fornødent søge fyldestgørelse i foreningens panteret, jævnfør § 6. 

§9
 Lejlighedernes benyttelse etc.
 

 

Ejeren og de personer, der har ophold i dennes lejlig­hed, må nøje efterkomme de af bestyrelsen fastsatte ordensregler. Ejeren har også pligt til at gøre evt. lejere bekendt med ordensreglerne og er ansvarlig over for ejerforeningen, hvis reglerne ikke overholdes.
I det tilfælde, at en ejer ønsker at udleje sin lejlighed, har ejeren pligt til at give bestyrelsen oplysninger om, hvilke(n) person(er) der skal bo i lejligheden, herunder oplyse navn og telefonnummer, varigheden af lejemålet.
Af hensyn til brandfare og fugtproblemer er det ikke tilladt at tilslutte emhætter eller lign. til skorsten og trækkanaler i lejlighederne.
Ejerne må ikke foretage ændringer, reparationer eller maling af ejendommens ydre eller yderside af entre-, køkkendøres og vinduers træværk, eller lade opsætte skilte, reklamer m.v. uden bestyrelsens samtykke. Tvivlsspørgsmål afgøres af bestyrelsen.
 
§10
 Misligholdelse
 

 

Såfremt et medlem ikke betaler de i § 5 omtalte bidrag eller i øvrigt ikke opfylder sine økonomiske forpligtelser over for foreningen eller groft tilsidesætter sin vedligeholdelsespligt, såvel som hvis et medlem optræder til alvorlig skade eller gør sig skyldig i forhold svarende til dem, der efter lejelovens bestemmelser berettiger ejeren til at ophæve lejemålet, kan bestyrelsen bestemme, at ejeren - og i tilfælde af at lejligheden er udlejet : lejeren - uopholdeligt skal fraflytte lejligheden.

Efterkommes påbuddet om fraflytning ikke, skal bestyrel­sen om muligt lade udsættelse ske ved umiddelbar fogedforretning, eller ved anlæggelse af retssag ved den retskreds, hvor ejendommen er beliggende. 

§11
 Generalforsamling
 

 

Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed.

Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden den 15. juni.

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når en gene­ralforsamling eller et flertal af bestyrelsens medlemmer eller en fjerdedel af foreningens medlemmer forlanger det med angivelse af dagsorden. Indkaldelse til ordinær generalforsamling skal ske skriftlig med mindst 21 dages varsel. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske skriftlig med mindst 14 dages varsel. Over det på en generalforsamling behandlede føres en protokol, som underskrives af dirigenten og formanden. Protokollen skal indeholde den fulde ordlyd af vedtagne forslag samt resultat af foretagne afstemninger. Kopi af protokol udsendes til foreningens medlemmer senest 1 måned efter generalforsamlingens afholdelse. 

§12
 Adgang og stemmeregler
 

 

Adgang til generalforsamlingen har foreningens medlem­mer og revisor.

Kun foreningens medlemmer har stemmeret. Fordelingstallet angiver hvert enkelt medlems antal stemmer.

Stemmeret kan udøves ved fuldmagt såvel til et andet medlem af foreningen, som til et myndigt ikke medlem, der da i kraft af skriftlig fuldmagt har adgang til generalforsamlingen.

Ejere af flere lejligheder, der ikke bebos af ejeren selv, har dog alene stemmeret i anliggender vedrørende vedtægtsændringer, ekstraordinære vedligeholdelsesarbejder, hvorved forstås arbejder, hvor udgifterne i et regnskabsår overstiger kr. 50.000 af årets budget, samt forbedringsarbejder af samme størrelsesorden.

Generalforsamlingen træffer beslutning ved simpelt stemmeflertal efter fordelingstal.

Forslag om vedtægtsændringer kan dog kun vedtages på en generalforsamling, hvor mindst to tredjedele af alle stemmer er repræsenteret og da med mindst to tredjedeles flertal. Er det fornødne antal stemmer ikke repræsenteret på generalforsamlingen, skal der med 14 dages varsel indkaldes til en ny generalforsamling, som skal afholdes senest seks uger efter den første generalforsamling. På denne kan de forslag, som har været behandlet pa første generalforsamling, uanset hvor mange stemmer der er repræsenteret, vedtages med to tredjedeles flertal. Forslag til ændring af fordelingstal, afståelse af fællesareal eller foreningens opløsning kan kun ved­tages med tilslutning fra samtlige medlemmer. 

§13
 Dagsorden
 
 

 

Den ordinære generalforsamling skal have  følgende dagsorden:

 

1.                   Valg af dirigent

2.                   Valg af referent

3.                   Bestyrelsens beretning over det forløbne år

4.                   Fremlæggelse af årsregnskab til godkendelse

5.                   Fremlæggelse af driftsbudget til godkendelse

6.                   Eventuelle forslag

7.                   Valg af bestyrelse

8.                   Valg af revisor

9.                   Eventuelt

§14
Forslag
 
 

 

Forslag som ønskes behandlet på en generalforsamling indgives skriftligt til bestyrelsen senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse.

De indkomne forslag skal udsendes til medlemmerne senest 8 dage før generalforsamlingens afholdelse. 

§15
   Bestyrelsen
 

 

Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen for et år ad gangen. Genvalg kan finde sted. Bestyrelsen består af 3-5 medlemmer der alle skal have bopæl i ejendommen. Valgbare er foreningens medlemmer og disses samboere. Der kan kun vælges et bestyrelsesmedlem pr. lejlighed.

Kommer antallet af bestyrelsesmedlemmer under 3 medlem­mer, skal bestyrelsen inden 14 dage herefter indkalde til en ekstraordinær generalforsamling. På denne sker supplerende valg til bestyrelsen.

Bestyrelsen vælger af sin midte sin formand og fastlægger retningslinjer for udførelsen af sine hverv. 

§16
 Bestyrelsens anliggender
 

 

Bestyrelsen forestår ejendommens almindelige økonomiske og juridiske forvaltning. Honorar her for forelægges generalforsamlingen til godkendelse.

Bestyrelsen er befuldmægtiget til at handle på forenin­gens vegne i alle forhold vedrørende den daglige drift.

Bestyrelsen er berettiget til efter minimum 8 dages varsel at foretage besigtigelse af medlemmernes lejligheder og kan på tilsvarende måde skaffe sig adgang for reparationer og eftersyn af installationer, jaevnfør § 7.

Bestyrelsen fører forsvarligt regnskab. Bestyrelsen kan efter vedtagelse på en generalforsamling ansætte en administrator og fastsætte regler for dennes arbejde.
 

§17
 Bestyrelsens beslutninger
 
 

 

 

Bestyrelsen holder møde, når et bestyrelsesmedlem kræver det. Mødet afholdes senest 8 dage efter begæringens fremsættelse.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af bestyrelsens medlemmer er til stede. Beslutninger træffes ved simpel stemmeflertal, og i tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslaggivende.

 

Over bestyrelsens møder føres en protokol, som godkendes af de tilstedeværende medlemmer. Foreningen tegnes af formanden og et bestyrelsesmedlem i forening.
 

§18
 Regnskab og revision
 

 


Regnskabsåret er 1/1 - 31/12 og budgetåret er 1/7 - 30/6.
Generalforsamlingen vælger en registreret eller en statsautoriseret revisor til at revidere foreningens regnskab. Det reviderede regnskab, forsynet med revisors påtegning skal sammen med driftsbudget for næste budgetperiode udsendes til medlemmerne senest 8 dage inden den ordinære generalforsamling.
 

§19
 Anke

 

Bestyrelsens beslutninger kan af et medlem bringes for en generalforsamling. Anken har ikke opsættende virkning.