Folder og pjecer / Udgivelser
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue) 

Udgivelser

Ledelse af frivillige - en håndbog af Rie Frilund Skårhøj og Dorte Kappelgaard

 
Denne håndbog er til dig, der er leder af frivillige - uanset om du selv er ansat eller frivillig.
 
Godt og vel 1,5 millioner danskere udfører frivilligt arbejde. De løfter opgaver af stor betydning for den enkelte organisation og for samfundet.
 
Din opgave som leder af frivillige er at motivere dem til at udføre deres opgaver bedst muligt. Det finder du inspiration og redskaber til i denne håndbog.
Ledelse af Frivillige
 
Forfatterne til håndbogen har foretaget interviews og observationer i organissationer, som lykkes med frivillige, bl.a. Folkekirkens Nødhjælp, Roskilde Festival, Mellemfolkeligt Samvirke, Ventilen og Natteravnene.
 
Fra forordet af Lars Kolind: "Ledere af frivillige organisationer har kun én mulighed: At gøre det interessant, sjovt, spændende og udviklende at være med. De frivillige skal arbejde, fordi de kan lide det".
 
Du kan bestille den hos forlaget Ankerhus.

Anmeldelse af bogen ”God kommunikation i foreningen - vejen til flere medlemmer" af Majbritt Lund.

God kommunikation
 
Det er en let tilgængelig bog – lige til at gå til uden at køre træt i en masse teori. Det særlig gode er at jeg kan slå op i indholdsfortegnelsen og straks se hvilket afsnit der er relevant for den opgave jeg er i gang med at løse lige nu.
 
Hvad enten foreningen beskæftiger sig med en bestemt sygdom, idræt, spejder eller kultur, arbejder de tit på samme præmisser. Oftest skal alle opgaverne løses af frivillige, der laver foreningsarbejdet om aftenen i deres fritid. Denne bog kan være med til at spare tid for den enkelte frivillige fordi den er så enkel at gå til.
 
Bogen kan bestilles frydenlund.dk eller tlf. 33 18 81 16.
 

Lundgaard rapporten

"Projekt kommunen og civilsamfundet - En erfaringsopsamling fra 19 kommunale projekter".

 
Rapporten er udgivet af Socialministeriet og sætter fokus på involvering af borgere i frivilligt arbejde.
 
Læs den her!
Frivilligcenter Fredensborg | Teglgårdsvej 423A, 3050 Humlebæk  | Tlf.: 30 28 40 85 | admin@frivilligcenterfredensborg.dk