Firbente / Sörängens Juvel

Sörängens Juvel


Sörängens Juvel, Juv', tuv', juvann, juwl, tuv'en- kjært barn har mange navn.
Født : 2001
Rase : New Forest

Juvel ble min i November 07, etter tredje gangen vi var å prøvde hun. Jeg vil ikke påstå det var kjærlighet ved første blikk, men- hun hadde mange kvaliteter vi ikke kunne gå glipp av. Når jeg fikk hun var hun ridd på i 6 måneder og startet unghestklasser med daværende eier. Juvel har nemlig hatt føll, så i Sverige blir hun da regnet som et år yngre.

I begynnelsen merket man at hun var svensk og jeg norsk, vi snakket helt klart ikke samme språk. Ba jeg hun gå, da stod hun - og ba jeg hun stå, da gikk hun. En periode så det også ut som jeg lekte hobbyrytter fra den spanske rideskole, da hun for det meste stod på to ben. Esbens treninger skulle vise seg å bli tøffe, dårlig ridning + uruttinert ponni = kaos- men, det var alikevel her hun fungerte best. Juvel funket nemlig kun når det var hinder på banen. Vi startet vårt første stevne i mars 08, og det ble fler og fler etterhvert. Hun ble gradevis bedre på bakken og det tok ikke lang tid før jeg var solgt- hun var en stjerne.

0 runder ble det mange av og etterhvert skulle vi også få prøve oss på høyere og vanskeligere baner. Vi debuterte i MA på elitestevne i Grenland september 08, og gjorde oss klare for HM.
Siden 09 har vi vært på landslaget og aktive på høyeste nivå for kat. 2 i Norden. Her har vi fått med oss flere nasjonale siere og internasjonale plasseringer opp til VB. I mesterskap har vi i Nordisk fått en 11. plass individuelt, og 2 bronsemedaljer med laget. Vi fikk bronse i utendørs NM, og ble norgesmestere i innendørs-nm.
Juli 2010 ble Juvel solgt til Thea Winje, og er nå solgt videre til Jenny Krogsæter som jeg har stor tro på at vil oppleve de samme gledene som jeg fikk i tiden med verdens beste tuv´.

Ingen er som Juvel


 
Hannah Holst-Roness