3. KM i Rødby 21. maj

Hent den "berømte" Hall Of Fame her - som pdf-fil lige til udprintning.

Klubmesterskabsafdeling nr. 3 blev afholdt lørdag den 21. maj 2011 på Rødby Karting Rings 672 meter lange bane i Rødby!

Der er langt til Rødby fra hovedstaden, helt nøjagtigt 160 km. Vi havde valgt at starte kl. 05:15 fra Glostrup, og var begunstiget af flot vejr - hele vejen og hele dagen. At vi så også blev belønnet med en flot placering er blot en fjer i hatten.

Da vi ankom til Rødby var der masser af plads, det viste sig også at der blot var 62 tilmeldte. Vi fandt en plads ved siden af John Sörensen, senere kom Michael Andreasen som kører Futura og Michael Kastaniegaard som anskaffet sig en DD2' En grøn som Jimmy siger. Den er nu ikke så grøn.
Licens- og teknisk kontrol var nemt overstået og vi fik hurtigt indrettet sig.

Inden førermødet var der tre træninger á 10 minutter. Vi forsøgte os med forskellige gearinger, men blev hurtigt enige om hvad der var mest fornuftigt og hurtigst.

Nye dæk på til tidtagningen gav lige det sidste speed - næsten. Jan Faurschou satte pole med 32.347 og Keld Nielsen blot 2/100 dele langsommere og Johnny 2,8 hundrededele (28/1000) efter Jan Faurschou. 4'de bedst i tidtagningen var Anders Scheel 1/10 efter Jan. De fire første i tidtagningen indenfor 1/10 sekund - meget spændende. Efter tidtagningen var der INGEN dækmærkning. Det kan godt være man sparer et par officials, men det kan på et senere tidspunkt give nogle problemer siger min erfaring. Men der opstod heldigvis ingen.

Der var slået flere klasser sammen med DD2, som udover være delt op i Master (7 deltagere)og DD2 (blot 2 deltagere), også var delt op i Heavy med 4 deltagere i alt 13 i DD2 hertil kom 2 KZ2'ere og 2 SuperRokkere - men de blev flyttet til en anden klasse efter 1. heat.
KZ2'erne var nogle nye i klubben som havde deres hyr. Det så ud som om de havde trådt deres "barnesko" i RALLY-sammenhæng. De brugte i hvert fald hele banen, og alle 6 gear i en skøn orden. De brugte også lidt af det grønne - det er altså hurtigere at bruge det sorte :-))

Rødby Karting Klub havde lavet en fin tidsplan - der HOLDT. Det er jo dejligt. Der var ingen væsentlig spildtid, heller ikke under heatene. Det gjorde så at det var nemt at kalkulere hvornår vi skulle køre.

I første heat lagde Jan Faurschou (32) ud fra Pole - og blev der. Han ville tydeligvis have oprejsning fra Barmosen :-) Johnny (111) og Anders Scheel (287) fulgte med, herefter var der over 4 sekunder til nr. 4. Michael Kastaniegaard (133) som er helt ny kørte ind som nr. 7 og 4 i Master. Ikke så ringe af en ny :-)

Andet heat lignede første. Michael Ka. forbedrede sig til en 6. og 4 i Master.

Johnny havde også i 3. heat nogle problemer med starten. Når man starter som 2'er kommer man let ind i det løse i første sving. Anders Scheel var i 3. heat stærkt kørende, og Johnny manglede speed, så det var ikke muligt at repetere 1. og 2. heats succesoverhalinger af Anders. Så i 3. heat blev det kun til en 3'plads, efterfulgt en stærkt kørende Jan Faurschou.

Alle 3 heat tæller til dagens placering, det var noget nyt, men det stod i tillægsreglerne, selvom der i de aftalte klubmesterskabsregler som alle sjællandske klubber har aftalt står noget andet. Det var vi først opmærksom på umiddelbart inden sidste heat. Men OK så gav det en bedre placering. For heldigvis kører Anders i DD2 uden Master-efternavnet, jeg kalder den DD2 Junior, så han nøjes med at vinde DD2 foran Stefan S. Lauritsen - der var kun de to.

Status: Vi er tilfredse, en 2.-plads til Johnny, men vi savnede Michael som svigtede teamet mod en tur til ROM med fruen :-)) Tak til Rødby for et godt arrangement, og tak til vejrguderne for et godt vejr.

Velkommen i DD2 til: 5 Peter Gramkow, 64 Michael Grønborg, 33 Oivind Thunem og 133 Michael Kastaniegaard - vi ses i DD2 ØST.

Hvis du læser billedteksterne så har jeg lidt mere på hjerte.
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com