HM 1. Klubløb 19. maj

Det første klubløb i år blev kørt på Heden, da det planlagte første skulle køres på Barmosen (SAK) men det blev aflyst?

For at starte med slutningen; det var et rigtigt godt klubløb uden problemer, og med kun én advarsel.

Og dette på trods af at der blot var 7 officials til rådighed. Dommertårnet var nede på absolut minimumsbemanding, og det var slet ikke meningen at hverken jeg eller Lis i år skulle være official, da det sidste år tog overhånd med rigtig mange banelederjobs - hver torsdag mv. - samt official i alle løb og nogen endda todagesløb. Det blev tæt på 50 gange på banen.

Men som sædvanlig så endte det med, at jeg først tog tekniskkontrol (det er nu meget hyggeligt), men herudover fortsatte jeg nogle timer i udkørslen indtil afløsning var mulig.

Majbritt ringede i 12. time og havde forsøgt at kontakte alle, men der var ingen der kunne, enten var de i Grindsted (PT) eller også var de sengeliggende/syge (CB), så alternativet var manuel resultatberegning - og det er OK på Klippan, men..... Lis lod sig overtale, og det er vi alle glade for.

Lis var i gang fra kl. 0700 i tårnet for at få Orbit-systemet til at køre rigtigt. Træningslister, tidtagningslister, startlister, resultatlister osv..... Majbritt måtte også i gang med at betjene computeren.

Det bringer mig tilbage... Hvor mange huskede at takke en official efter løbet? for du er vel klar over at ALLE officials gør det faktisk for dine "blå øjnes skyld" - som man siger. Derfor HUSK AT TAKKE EN OFFICAL NÆSTE GANG du er på banerne!

82... det var antal tilmeldte kartkørere til dette første klubløb - det er faktisk også rigtigt flot. Det ser rigtigt godt ud for fremtiden, på trods af de "politiske" bølger der rammer i øjeblikket.

21..... dette tal kører rundt i hovedet på os alle. 21 deltagere det var hvad der var i DD2 til et klubløb på Heden.

Det er tæt på rekorden i slutningen af 2011 hvor der var 25. Men 21 - i disse tider - det er "fanme" godt! Og så var der endda et par stykker vi manglede!

Der var slået mange klasser sammen. Alle kom ud at køre. Jævnbyrdigheden - når man slår klasser sammen, gør at der bliver en naturlig inddeling efter hvor hurtigt du kører. (Er der i det hele taget nogen der læser det jeg skriver?) Der er altid en foran dig og bag dig som du kan dyste med. Kan man overhale den der er foran, har man måske overvundet sig selv, selvom han måske kører en anden klasse, det er ligegyldigt bare der er konkurrence. Og det var der i næsten alle klasser.

Min ven Alec i RMJ var dog næsten alt for suveræn. Jeg forsøger at sige ligesom en kendt motorsportsmand: "Vind i den langsomst mulige tid!". Det kan være svært at forstå, og er faktisk rigtigt svært at leve op til. Men det var rigtigt flot af Alec at vise konkurrenterne "vintervejen".

Gruppe 1 bestod af Rotax Mini og Cadett Jun. Her var der nogle der skilte sig ud. Der er et par af de unge jeg følger. Desværre oplevede jeg også lidt usportslig kørsel, men min vinkel til det der skete var ikke perfekt, men jeg er overbevist om at hvis der havde været en baneobeservatør på stedet, så var der lagt i kakkelovnen. Ægerlig plet på et arrangement uden sort flag, blot en enkelt advarsel blev der givet. Det er sådan et klubløb skal være.

Gruppe 3 var DD2 og KZ2. DD2'erne starter forrest med rullende start herefter samles KZ2'erne foran målstregen i de hvide båse (- så de ikke forstyrrer tidtagningssystemet - tak), her får KZ'erne en stående start når DD2'erne er ude på langsiden. Det giver fair konkurrence for begge klasser. De bedste KZ'ere får en udfordring, når de - sandsynligvis - skal til at overhale DD2'ere. På grund af forskelligheden - og man kender hinandens styrker og svagheder - sker det helt uden problemer.

Nicolaj Pedersen er efterhånden en af vore hurtigste KZ2'ere, og han kvitterede da også ved at sætte bedste tid og komme øverst på podiet. Da han startede stående efter DD2'erne så kom han dog ikke forrest i gruppen :-)) Desværre var der af de 6 startende kun 3 i slutheatet, de andre havde problemer med motorerne, og der er jo ingen grund til at smadre motoren helt, så hellere en DNS.

DD2-klassen var overordentlig spændende. Et par interessante heat op til en finale. I et af de indledende heats havde Peter Lundstrøm en punktering, og et par andre havde lignende problemer. Men alle var klar til slutheatet/finalen.

Finalen var "dagens race". Men først lidt om KZ2'erne. Gruppe 3 bestod som nævnt af 21 DD2'ere og 6 KZ2'ere. Der var rullende start for DD2'erne og efter deres start linede KZ2'erne op foran målstregen og var snart klar til en stående start, som er normalt for denne klasse. Til finalen var startproceduren også helt i skabet. Nicolai Pedersen (126) var ude af hullet meget hurtigt og begyndte at jage DD2'erne som på dette tidspunkt var ude på langsiden i gang med deres spændende dyst. (Hvis du har læst så langt - så giv mig et praj, næste gang vi ses!) Nicolai fik også i finalen kørt sig langt op og kom i mål som vinder af sin klasse og generelt ind som nummer 4 - næste gang må vi vente med at starte KZ2'erne, vi kan ikke have at de kommer så langt op i feltet - vel?

DD2'erne havde en gevaldig dyst. Johnny var kommet i hårdt selskab, for udover Peter Lundstrøm så har "den nye" Christian Pedersen også rigtig mange år på bagen i gokartsporten. Christian er også tidligere flerdobbelt Nat A - mester. Så der var spændende race. Peter Lundstrøm kører nogle fantastiske linjer, og er i stand til at placere sig overalt. Godt der ikke er sidespejle på en gokart, for han ville fylde dem helt ud. Der blev skiftet og kørt særdeles tæt, men "drengene" kender efterhånden hinanden, så der blev ikke kørt usportsligt. Rigtig spændende race både for kørere og for tilskuere. Og så er det en fornøjelse at se at alle kørerne takker hinanden for et godt race når målflaget er givet. Vi havde også håbet på at Jesper Frandsen havde været med foran, i lighed med de 2 indledende heats, men tekniske problemer satte ham ud af spillet.

Morten Gammelby kæmpede en hård kamp men vandt til slut XL-klassen, som jo vejer 10 kg. mere. En 6.-plads er faktisk flot med denne ekstra vægt.

Nå, ja - Peter Lundstrøm vandt efter den hårde kamp med Johnny og Christian.

Jeg fulgte også nogle af de andre grupper og kan kvittere med at der var mange spændende races at se på.

Stor tak til arrangørerne og alle (få) officials der alligevel gjorde det til en god oplevelse at køre et klubløb med 82 kørere heraf 21 DD2'ere...

ds 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com