HM 2. Klubløb 25. august

Hedelands Motorklubs Kartingafdelings klubløb på Roskilde Racing Center, eller "Heden" som banen hedder i daglig tale, er altid et tilløbsstykke. For på trods af den fantastiske generende uenighed mellem DASU og HL, og på trods af krisen som ALLE mærker - mødte der 69 friske gokartkørere op til dette klubløb.

Detsværre stillede I/S RACING ikke op; for selvom Johnny var meldt til i god tid, så sagde doktoren: "ingen kartkørsel". Hvorfor - fordi en stor bil, troede at Johnny ikke holdt for rødt, - og når en 4-hjulstrækker kører, så kommer der 2-3 tons, så Johnnys privatbil er godt smadret bagi, og Johnny har måske et piskesmæld i nakken - han har i hvert fald rigtigt ondt. Jeg og alle andre ønsker ham god bedring.

Jeg passede den tekniske kontrol, og der var kun små bemærkninger, især til numre på siden. Det skal jo også være læselige. Efter den (om)hyggelige tekniske kontrol, var jeg blot nydende tilskuer, men jeg havde selv givet mig en bunden opgave, og havde fået løbsledelsens tilladelse til at bevæge mig som fotograf på banen. Mit nye kamera skulle indvies og det blev det. Hvis du er interesseret er det det nye Sony RX100, det passer lige til lommen. Der er motor på, så jeg fik taget mange billeder - 945 blev det til. Det er mange så der er noget af et sorteringsarbejde og beskæringsarbejde. Jeg var hård, men alligevel har jeg oploadet 129 billeder + podiebillederne (dem er der 18-19 stykker af).

Der var lagt mange klasser sammen i de 4 grupper, men det var SLET IKKE noget problem. Det var til gengæld en stor fordel, for der var altid en der kørte næsten lige så stærkt som dig, selvom den pågældende måske kørte i en anden klasse. Det gav en masse spændende dyster, hvor også de meget hurtige i en klasse fik konkurrence.

Officialgruppen: Peter Dyhr, Henrik Skov, Jan Saltoft og Carsten Boye + dommertårnets folk afviklede et helt pletfrit løb. Tak til dem - huskede du forøvrigt at takke en official INDEN du kørte hjem med eller uden præmie.

Da den store sammensatte klasse - gruppe 4 - med Futura, Futura XL, Rotax Max Senior, Rotax Max Senior XL, Rok Senior, SuperRok, X30 Senior, KF2 National og KF2 National OB, skulle køre med fuldt hus på 24 deltagere, så regnede det alt for meget og næsten alle var på slicks. Masteren kunne ikke samle kørerne op de skøjtede alle steder hen især hvor der ikke var sort. Løbsledelsen besluttede at stoppe feltet med rødt flag, og meddelte kørerne, at de skulle køre i pit og skifte til regndæk og starten ville herefter gentages. Det gjorde alle og løbet kunne startes - noget forsinket - men med langt større sikkerhed.

Vejret var rigtigt drilagtigt og det resulterede bl.a. i at DD2/gear-klassen, trak tiden, så de der havde valgt regndæk, kunne nå at skifte til slicks, for nu var vejret sådan at banen atter var tør. Især Bent Duris som atter er i gang var glad for at få skiftet.

Cadett Junior og Rotax Max Mini - Gruppe 1 - havde også nede i feltet nogle spændende dyster. Gruppe 2 - Juniorklassen havde nogle spændende dyster med Alec, Nicolai, Oliver hvor Nicolai kører X30 og de andre Rotax Max Junior.

Klasse 4 var alle de forskellige klasser blandet rigtig godt, og det var meget med-rivende. Melissa Ørn Andersen som kører Rotax Max Senior kørte fra alle drengene ganske suverænt. Men det var en hård omgang for farmand, som virkeligt lever med - bliv ved med det :-)

I DD2/gear-klassen var Jesper A. Frandsen ganske suveræn, desværre satte atter et nyt kostbart Rotax-batteri Jesper ud til tælling i finalen. Ganske frustrerende - Jonas Hansen havde samme problem.
Selvom det er en garantisag, så er det ærgerligt at miste et race, uanset hvor man ligger i feltet, og både Jesper og Jonas var fremme. Ærgerligt for Jesper som i de indledende heats vandt med stor sikkerhed.

I finalen var Morten Gammelby "leader of the pack" nogle omgange, men både 25 Jan Larsen, 14 Steen Lauritsen og 7 Brian Salmon - som kørte sit første kartløb - mente anderledes. Jan Larsen kørte bare fra alle og i mål herefter kom Steen Lauritsen og Brian Salmon. Alle blev naturligvis vejet - og Steen blev fundet 100 gram for let og blev diskvalificeret - det er bare ærgerligt. Mon ikke Steen får noget vægt på fremover. Morten vandt på 4.pladsen dog XL-klassen.

KZ2 og X30Z (Shifter) kører også sammen med DD2'erne, men de starter stående efter DD2'ernes rullende start. De holdes indtil DD2'erne er kommet vel afsted og helst på langsiden. I finalen nåede Nicolai Pedersen 126 helt frem og kom først over målstregen i gruppen. Denne kombination er ganske suveræn for der er noget at kæmpe for for begge klasser.

Tak til Hedelands Motorklubs kartingafdeling og alle officals og deltagende kørere, mekanikere, fædre, mødre og søskende for et godt løb.

Præmieoverrækkelsen vises herunder i særligt galleri.

Dennis

Præmietagere / Podie.
 
 
Hall Of Fame fra Klubløbet - kan du hente her.
Brug nu noget godt papir til udprintningen.
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com