HM 3. Klubløb 29. september

Klubløbet på Heden lørdag den 29. september 2012 var desværre generet af dårlige vejrmeldinger, som helt sikkert afholdt MANGE fra at tilmelde sig inden løbet. Og regnfuldt vejr på dagen hjalp heller ikke på at der kom efteranmeldelser (selvom der ikke var noget efteranmeldelsesgebyr).

Nå - men de kan bare ærgre sig, de der ikke fandt regntøjet og regndækkene frem og checkede beholdningen af WD40, og ikke fik kørt nogle spændende races. Og hvis de ikke - i enkelte tilfælde - var spændende, så var der ikke den store dækslidtage, eller belastning på nakke og krop.

Alligevel var 12 DD2'ere mødt op. Det er godt nok noget under HMk-standarden. Men mange har måske allerede lagt karting på hylden, eller som det kan ses skiftet til en anden klasse. Men de 12 trofaste blev suppleret med 3 KZ2'ere fordelt på 2 grupper :-) DD2'erne var jo også delt i 2 ligestore grupper (førergrupper). Men godt race var der lagt op til.

Det store problem for gokart er: der er alt for mange forskellige klasser! Derfor var der lagt klasser sammen så det hele var kogt ned til 4 grupper. Det giver også nogle fornuftige felter, og om ham der ligger foran eller bag dig kører med den ene eller anden motor er vel i racets natur ligegyldig. Du skal bare køre fra ham der ligger bag dig, og simpelthen overhale ham der ligger foran - hvor svært kan det være. Det blev der også kørt efter og jeg så næsten kun glade ansigter efter de forskellige races.

Gruppe 1 bestod af Cadett Junior og Rotax Max Mini. Kun Rotax Minier må køre med regndæk - men det gav ikke nogle problemer for meget hurtigt delte de sig op og havde deres races.

Gruppe 2 kunne der have været lidt flere forskellige: Rotax Max Junior, Rok Junior, X30 Junior, KF3 og KF3 National. Slet ikke noget problem - der var kun Rotax Max Juniorer.

Gruppe 3 med DD2, DD2 XL, KZ2 og KZ2 XL - her er der blot forskel mellem DD2 og KZ2 idet førstnævnte har 2 gear og sidstnævnte har 6 gear. DD2'ere startes normalt med rullende start og KZ2'erne vil gerne holde helt stille inden. Det løses også nemt idet DD2'erne blot starter rullende og KZ'erne venter så "pænt" på målstregen på startproceduren. Udfordringen hos KZ er så at nogle af dem - afhængig af hvornår DD2'erne er startet på et tidspunkt skal til at overhale. Når det sker så flages der lidt med det blå flag og overhalingerne sker uden problemer. I sidste heat nåede Nicolai Pedersen helt frem og fik generalsejren foran bedste DD2'er Peter Lundstrøm.

Gruppe 4 er godt nok en blandet kop te, men det gik fint der var dog ikke deltagere i alle klasser. Sammensætningen bestod af Futural, Futura XL, Rotax Max Senior, Rotax Max Senior XL, ROK Senior, SuperROK, X30 Senior, KF2, KF2 National og KF2 National Old Boys..... men gode races alligevel.... eller måske derfor?

Træningen fra kl. 0830 var i regnvejr og det regnede faktisk indtil de 2 sidste finaler i grupperne 3 og 4.
Dækvalg indtil dette tidspunkt var uproblematisk: regndæk.

Naturligvis følger jeg DD2'erne mest, men finalen blev faktisk mest spændende. Johnny Nørgaard fik lidt hjælp og tog lige en snurretur i første sving. (Morten blev dømt for at skubbe, men det var ikke ham - og løbsledelsen slettede advarslen efter anmodning fra Morten og Johnny - efter finalen - fair play.) Det var så en spændende tur for Johnny for at få en bedre placering, og det lykkedes at komme helt frem. Peter Lundstrøm er dog pt. for stærkt kørende for Johnny så det blev "blot" til en 2. plads.

Tak til alle official (også mig selv, jeg var teknisk kontrol og service-official).

ds

og her er Hall Of Fame. for DD2/KZ2
Vindere fra løbet/podieplaceringer fra de forskellige klasser, hvoraf flere blev kørt sammen.
 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com