KM på RRC 19. oktober

 
Årets sidste løb på Roskilde Racing Center / Heden / HM var et velbesøgt løb selvom temperaturen om morgenen var tæt på eller under frysepunktet.
Jeg havde meldt mig som official og fik lov til at passe på post 2. Meget tæt på hvor der var action :-)
 
Der blev kørt rigtigt pænt, selvom der af og til kom lidt fugtighed ned. Men det meste af tiden var det til slicks. Det var som mange andre løb i denne tid en udfordring til at vælge det rigtige setop.
Det var meget tydeligt, at se hvem der pakker sammen, når det begynder at regne ved en almindelig træning, og hver der skynder sig at gøre klar til at køre i regnvejr.
Du skal også træne på slicks i regnvejr, for flere af dagens løb startede i klart tørvejr, og så kom der en byge, der lige gjorde det spændende, for hvem havde trænet i regnvejr.
 
Jeg fik en historie om en kører der var mødt op på sin hjemmebane ved den sidste træning før løbet på Heden - men det regnede så der var ingen grund til at træne, det var jo ubehageligt at kart og kører blev våde. Det blev straffet ved klubløbet. Den pågældende viste også med al tydelighed at han IKKE havde trænet i regnvejr, og måtte se sig helt bagerst i feltet, ovenikøbet overhalet med en omgang.
DERFOR husk at regnvejrstræningen måske er meget vigtigere end tørvejrstræningen.
 
Der var mange spændende dyster i nogle af klasserne.
 
Jeg husker især DD2 finalen. Mikkel C. Henriksen er jo på hjemmebane og er særdeles godt kørende i øjeblikket. Han var bare kørt og vinder jo suverænt. Lidt længere nede lå Allan Koch og havde en spændende dyst med "veteranen" Allan Olsen, på sidste omgang viste Olsen sin suveræne erfaring og overhalede elegant Koch. Flot kørt af begge Allan'er, og spændende at se på. Personligt ventede jeg på at Olsen ville vise Koch hvordan man kører, når man har kørt i en - jeg var lige ved at skrive - menneskealder. Tak til begge X Allan.
 
Vi havde også besøg at Niklas Vedel-Olsen fra Korsør. Niklas har kørt RMC-serien og har kvalificeret sig til at forsvare de danske farver i New Orleans. Her skal han - som alle andre - køre CRG og han benyttede sig af chancen til dette klubløb at køre med CRG og MOJO-dæk hele vejen igennem. Det er bare med at få noget erfaring med CRG og MOJO - kombinationen, og det fik Niklas.
Vi krydser fingre for dig i New Orleans i november. God fornøjelse.
 
De nye CIK-starter er ikke bare lige, der blev delt nogle strafsekunder ud. Det giver til gengæld ingen omstarter, så mit omstartsflag blev ikke anvendt.
 
På grund af mit officialjob er der kun podiebilleder..............
Men jeg er sikker på at Jan Saltoft har lagt en hel masse ud på klubbens hjemmeside - allerede nu, eller senere.
 
HUSK forøvrigt at melde dig til Klubbens Præmiefest - uanset om du skal have præmie eller ej, så er det en god lejlighed til at sige tak for i år, og fortælle røverhistorier og dele en sodavand!
 
ds
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com