RMC 1 Midtjysk Karting bane 5.-7. april

Det tager 3½ time at køre fra hovedstaden til det midtjyske, nærmere bestemt til Midtjysk Karting Bane i Ikast. Der var træning om fredagen inden løbet fra kl. 14:00 til 18:00 med intervaller på 40 minutter. Tiderne der var opslået var lidt forvirrende - for mig, men vi fik kørt alle 4 træninger.

Johnny havde nogle grønne Vega'er der skulle bruges, og de er noget blødere end Mojo'erne vi skulle køre på. Det var nu OK for så var der en rigtig god mulighed for at få lært linjerne på banen. Mike Hansen (1) lurede godt nok noget, da Johnny kørte udenom, men da han så den grønne streg forstod han (det var Tony-karten han så).

Det er lidt mærkeligt når man kører DD2 Master for der er 2 minimumsvægtgrænser der skal tages ad notam: 1) Hvis Master kører sammen med DD2 (Jun) er vægten 175 kg - uanset om der er XL'er med (som skal veje 190 kg. uanset hvem de kører sammen med). 2) Hvis Master kun kører sammen med XL'er SKAL vægten være 180 kg.
Det vil sige vi skal koble 5 kilo på og af - jeg har mine tvivl om de 5 kilo betyder noget, når der alligevel er 10 kilos forskel tilbage mellem Master og XL. Men sådan er reglerne!

Sædebeslagene på rammen er ikke drejet korrekt, så vi måtte finde større skiver for at undgå at sædet blev helt ødelagt - det er en OMMER.

Vi kørte til vor B+B på en herregård i nærheden med en god fornemmelse i maven. Johnny havde kørt sig ind på banen rimeligt hurtigt. Der var fart i karten. Gearingen var fundet. Og især, vi havde hilst på alle de venner og konkurrenter vi har på gokartbanen.

Lørdagen oprinder vi har første træning kl. 08:20 og ankommer kl. 08:00 og vor afmærkning af pladsen er blevet respekteret. Der er 5 træninger inden middagspausen og førermødet, som vi aldrig fandt ud af hvor det blev afviklet (indrømmelse). Vi springer første træning over, det var alt for koldt med 3 graders frost.

Første træning: karten koger! Selvom vi har tømt vandet helt af, så var det åbenbart ikke nok. Andre har været ude for det samme og vi er heldige. Det er blot splitten i vandpumpen der er faldet af. Men hvor er den, den blev fundet på jorden - så ingen skade sket. Rotorhjulet var også OK, så genmontage efter let modifikation af splitten samt sikring af samme med en grøn strip! Ja, det er der faktisk plads til.
(Jeg har fået et tip fra 67 Lars Jørgensen: der er kommet en ny split til vandpumpen her er et LINK - stor tak til Lars).

Fremover skal man afmontere vandpumpen, når der er risiko for frost, det er ikke nok at tømme vandet, der ligger en sjat i pumpen, der kan volde store og måske .....

De næste træninger går fint Dennis Ladefoged kører 36.372, Mike Hansen 36.485 og Johnny 36.456 så han er med helt fremme. Det burde være muligt med en placering helt fremme. Men der er langt til målflaget.

Tidtagning kl. 12:37 med friske Mojo'er iøvrigt ingen ændringer. Hvor bliver varmen i dækkene af. Men OK med en tid som 10/3 = generelt/master. Mike (1) er bedst med 36.131, Dennis (5) 36.192, - Masterne: 1. Jesper V. (10) 36.424, 2. Michael Espersen (72) 36.531 og 3. Johnny 36.560. Vi gik op i dæktryk, måske en fejl? Vi startede på nye dæk, måske en fejl. Men Mike og Co er også på nye dæk.

1. indledende heat kørte efter tidsplanen ca. kl. 13:32. Johnny får en god start og er foran 10 Jesper, men troede at han var foran, og opdager for sent at han overhaler. Mike vinder foran Dennis. Johnny bliver nr. 8 totalt og nr. 2 i Master - det er tilfredsstillende. Er ikke tilfreds med bremserne.

2. indledende heat er som det første på 9 minutter. Vi har hævet dæktrykket efter indput fra kapaciteter. Johnny ryger af på første omgang - det er vist Mikkel Henriksen (20) der skubber! Når man ryger af og kommer helt bagerst i feltet er der lang vej op. Men det lykkedes at køre op til en 15. plads lige efter Mikkel. Det giver en 3. plads i Master.

Det næste hedder: PRE-FINALE og FINALE og her skal blot Master og XL køre sammen. Sagt med andre ord, nu skal vi have bly på. 5 kilo sættes på under sædet.

Pre-finalen: Johnny får en perfekt start og ligger 3' overhaler og ligger nu 2'. På den næstlængste langside - problemer - så der er dømt sandkassetur. Så skal han på den igen, men der er alt for langt op, så det bliver en placering som nummer 6 og 4 i Master. Der er 3 der bliver dømt for undervægt. Jeg skriver blot numrene her: 26, 33 & 213.

Finalen

for DD2 Master og DD2 XL i Rotax Max Challenge 1 afdeling starter med et flet på blot 10 deltagere. Johnny får en god start men en forhjulsblokering lige inden første sving resulterer en modkørsel (en 180 graders snurretur). Alle når heldigvis udenom - men der er dømt opkørsel igen, igen...

Det lykkedes at komme i mål som 5'er det giver en 4' i Master. Andreas Frahm 13 kører XL og kører en meget flot 2. plads hjem efter 72 Michael Espersen.

Det var det RMC 1. Men der kommer en Søndag: her køres der om DM-JM.............

Søndag er der blot en enkelt "warm-up" på 7 minutter.

Vi har faktisk besluttet os at køre hjem til djævleøen. Johnny dasker lidt rundt, men får ikke lov til at køre hjem af blandt andre Jan Andreasen som griber fat i Nicolai Kristensen. Robert Schlünsen har forberedt en ny og større bremseskive til bagakslen og den skal på. Der bliver arbejdet intens og skiven monteres. Mikkel C. Henriksen 20 giver et nap med slutudluftningen. Karten bliver klar til Pre-finale 1.

Stor tak til Jan Andreasen og Nicolai Kristensen for rigtig motorsportsvenlighed.

Pre-finale 1

startes i omvendt rækkefølge. Tidligere blev en sådan afvikling kaldt et "RØVERHEAT". Det kan være meget sjovt for tilskuerne, men den sportslige værdi er problematisk, og afviklingen kan være farlig. Hvorfor man gør det, melder historien ikke noget om.

Vejrliget i Pre-finalen er noget varierende. Johnny har nogle gevaldige forsøg på 86 Jan Øer og de mislykkedes alle. 86 lukker effektivt for alt. Det bliver til en 10' dog en andenplads i Master. Dennis Ladefoged og Mikkel Henriksen kører sig op til 2. hhv. 3. Mike må nøjes med en 6. plads.

Inden der er finale køres der Mini-klassen, på sidste omgang i udkørselssvinget sker der et sammenstød mellem 3 karter. Sammenstøddet er så voldsomt så en af de unge får en meget hård belastning af nakken. Heldigvis med nakkekrave, men tilstrækkeligt til at en læge skal se på det. Mekanikere/kørere/forældre hjælper den unge mand ud af karten med støtte på hals/hoved. Ambulancefolk/læge og samaritter tilkaldes, men de er i cafeteriaet helt nede i den anden ende af banen. Ambulancen holder i udkørslen men aflåst. ENDELIG kommer ambulancefolk/læge/samaritter vandrende fra cafén hen over banen......
Det burde være anderledes - mildt sagt!
Heldigvis er der ikke sket noget med den unge mand.

I mellemtiden - mens DD2-feltet holder på startgridden med kørerne placeret i sædet, begynder det at sne / slud - vælter ned fra himlen. Alle er på slicks og tørvejrs opsætning, men #1 og # 642 når at flytte forhjulene ud til regnvejrsopsætning - mens de står på gridden/udkørslen. Er det i overensstemmelse med reglerne - ja, det er det vel hvis køreren SELV med medbragt værktøj gør det. Der må - så vidt jeg ved - IKKE modtages mekanikerhjælp her. Nå men de får flyttet hjul og de er også nogle dygtige kørere så de tager 1-2 i denne særdeles våde finale.

De fleste har tider omkring minuttet. Regnlinjerne på MKK er ikke som normalt, her bruger man curben og får hjulet helt ind over i den gamle Porsche-stil. Johnny prøver alle linjer men ingen lykkes, til gengæld virker bremserne - for de bruges særdeles minimalt :-) Resultatet bliver en 14. plads generelt og en 3. plads i Master.

Efterskrift:
Det var hyggeligt at komme i gang og møde alle, men det var en meget kold oplevelse. Med frostgrader hele formiddagen og snevejr og overskyet hele søndagen, i hvert fald til vor finale.

PS: hvis du har læst alt det her - så fortæl mig det dog:-) og især hvis du synes det var bare lidt interessant.

Fredagen gav træning fra kl. 1400 - 1800 - hver fyrretyvende minut ?
 
 
 
LØRDAG
 
 
 
 SØNDAG
 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com