RMC 2 SAK Barmosen 20.-21. april

Nu kører karten perfekt og bremser som den skal.
En tur hos Tonyimportøren Jimmy var det der skulle til.
 
Tak for alle tilkendegivelserne fra RMC1-teksten. Det er dejligt at vide at der er nogen der læser det.
 
ds

Rotax Max Challenge #2

En time og 5 minutter tager det hjemmefra til Barmosens dejlige bane.
Lørdagens program var med 4 træninger, så der var god mulighed for at teste og opsætte karten. Vi var især spændte på om bremserne bestod prøven. Det gjorde de - nu kan Tony-karten bremse. Det er jo rart. Den større skive bagpå var en af de detaljer der skulle til. Vær lige opmærksom på, at den så stikker ud under karten. Derfor behøver man at montere en "slæbesko" på venstre side. Det virker også, den skal dog som alt andet checkes for slid og skiftes om nødvendigt.

Forskellige opsætninger blev testet under træningerne - det er jo det de er til, med mindre man ikke har kørt på banen før. Hvis man ikke har det, så hedder det bare få kørt så mange omgange som muligt, og forsøg at hænge på hvis du bliver overhalet af en lokal. Eller - kør ud med de lokale og lær hvor linjerne er.

Jeg er selvfølgelig stærkt fokuseret på DD2, derfor mest tekst og billeder om denne klasse. Men jeg følger da også lidt med i DIN klasse, og interesserer mig for den. Kig efter det med fed skrift.

DD2 tidtagningen

startede over middag og med blot 17 deltagere var der jo plads nok. Hvor blev alle sjællænderne af? - Vil I ikke ofre en K-licens for at køre løb? Det synes jeg så absolut godt I kan. Selvfølgelig lærer man meget ved træning, men det er nu mere spændende og lærerigt at køre løb. Det kan godt være at du ikke ligger helt fremme, du ligger måske i den bagerste tredjedel, men du ligger der med ligesindede, som også har en FANTASTISK dag. I DD2 klassen oplever du endda at der bliver takket for et godt race kørerne imellem, når man står og venter ved vægten.

Henrik Lilja havde taget en pause fra sine internationale "forpligtelser" i Superkart (250 ccm / 6 gear og god for 240 km/t - kart) hvor han ligger helt fremme i feltet. Henrik havde lånt en DD2 Zarnardi fra HK-motorsport. Træningen var startet fredag - og det var noget andet end Superkart - her var man på HELE tiden (ligesom da du kørte KZ - Henrik), så det var faktisk hårdt. Det har jeg fra pålidelig kilde. Henriks tider forbedrede sig gennem alle træningspas, og ved de sidste træninger kunne jeg atter kende Lilja-stilen.
642 Niklas Vedel Olsen var dog hurtigst ved tidtagningen 37,900 herefter 11 Henrik Lilja 38,010 og min navnebror 5 Dennis Ladefoged med 38,022 - 82 Jannie Johansen 38,069 - 20 Mikkel C. Henriksen 38,128 - 111 Johnny Nørgaard 38,151 - 1 Mike Hansen 38,249.............

Mike plejer at ligge forrest - heraf nummer - men pt. har han store opsætningsproblemer, og mangler måske også power.

Alle DD2'erne skulle herefter køre "indledende heat 1" (9 min + 1 omg.). Der skal nu startes efter den "nye" startprocedure. Den havde 11 Henrik Lilja ikke helt check på, endda efter en omstart. Det kostede 3 strafsekunder - og det er MEGET. Det gav en slutplacering som nummer 9!  642 Niklas var bedst med 5 Dennis efter vor egen (HM) 20 Mikkel C. Henriksen kørte en flot 3' hjem. Herefter 1 Mike, 82 Jannie, 69 Kristoffer Johansson og 111 Johnny, hvis bremser virkede perfekt hele tiden - TAK Jimmy og Tony. 111 Johnny havde nogle udsættere og vi ændrede tændrørsopsætningen. Det viser sig i PreFinalen at det duer.

PreFinale

for KUN DD2 Master og DD2 XL betyder at Master skal veje 180 kg. og ikke 175 kg. når de kører sammen med DD2 (Junior). Det er besværligt at bolte 5 kilo bly på. Om forskellen er på 15 eller 10 kilo betyder minimalt. Ja - DD2 XL' erne skal veje 190 kg. hele tiden. 111 Johnny satte af fra Pole og fik en fornuftig afstand til 10 Jesper V. Christensen og han holdt den til slut. 165 Magnus Dall blev bedste XL  som 3' totalt. Karten kører upåklageligt.

Finale

- blot fylde benzin på (alm. standerbenzin) så er vi klar. Samme resultat som i PreFinalen, med den forskel at der var 2 DNF (Did Not Finish). 26 Master Flemming Damborg P. måtte udgå med en ødelagt fælg på venstre baghjul - boltene havde revet sig løse. 165 Magnus Dall udgik med et helt åbent luftfilter. Rent tilskuermæssigt var det - må jeg sige - kedeligt, der var ingen konkurrence - desværre.

Søndagen

startede kl. 09:06 efter tidsplan med 6 minutters "Warm Up". Den sprang vi over. Vi fyldte vand og olie på og var klar til "indledende heat 2". Vi skulle hele dagen køre sammen både DD2 (Jun.), DD2 Master og DD2 XL, så vi kunne afmontere 5 kg. blyvægt.
Henrik Lilja var "kommet sig" over de 3 strafsekunder fra gårsdagens indledende heat 1, og kvitterede med en 3' efter Niklas og Dennis. Herefter kom Jannie, Mikkel, Mike og som bedste master Johnny.

Finale 1

var næsten en gentagelse af det indledende heat - dog med Dennis som vinder. Johnny får en dårlig start som nr. 10 men kører dog 2 pladser op. Checker lige hjulene!

PreFinalen

Niklas Olsen er suveræn med Henrik Lilja og Jannie efter. Mike har fået fart i karten som nr. 4 og Mikkel som femmer. Johnny henter en tilfredsstillende 6' hjem. Dennis Ladefoged udgår efter 13 af de 20 omgange med en defekt motor.

Finalen

her måtte der en omstart til, Johnny laver atter en dårlig start - men er dog bedste Master. Der skal denne gang køres 15 minutter - det er lang tid og nogen vil helt sikkert være MEGET trætte bagefter (og ømme om mandagen). 642 Niklas går fra start efterfulgt af 11 Henrik Lilja og 82 Jannie. Forøvrigt er det nemt at kende Jannies kart - hun bruger naturligvis pink racertape (gaffatape for uindviede). Der er stor kamp mellem Niklas og Henrik. 5 Dennis har skiftet motor og ligger på 3'. Da der er kørt 9-10 minutter så vil Niklas motor ikke mere.... Han bliver overhalet af først Henrik og herefter glider han længere og længere bagud og udgår efter 18 af de 25 omgange der nås - ærgerligt...
Johnny overhaler Mike som tager kampen op og genoverhaler og beholder placeringen. Suveræn vinder af finalen er Henrik Lilja med Dennis Ladefoged som 2'. 3.pladsen besættes meget flot af Mikkel C. Henriksen. #4 82 Jannie Johansson #5 69 Kristoffer Johansson #6 Rasmus L. Pedersen og #7 111 Johnny Nørgaard (bedste Master) #8 1 Mike Hansen #9 10 Jesper V. Christensen.
XL-klassen vindes af 91 Jannik Thrane foran 165 Magnus Dall.

Rotax Micro

her kører Magnus Dall lillebror Mathias med samme nummer nemlig 165 på karten. Mathias vandt med lidt mere end 2/10 foran 11 Magnus R. Nielsen. Der var 10 startende i denne "Micro"-klasse for meget unge mennesker. Både børn og forældre hyggede sig med lidt race.

Rotax Mini

her kører Jasons søn Noah Watt - og han har det ikke fra fremmede. Noah vandt foran Mikkel Höjer og Magnus F. Nielsen. Der var 12 deltagere.

Rotax Junior,

jeg så flere spændende heat i denne klasse hvor jeg kender flere af kørerne. HM stiller med 70 Mathias Kristensen, 80 Mathilde Langenberg og 94 Sebastian Hove. Alle opnåede flotte resultater.
Mathias havde nogle spændende dyster med 78 Hjalte Hellenberg og Mathias sluttede på en flot førsteplads. Stort tillykke til Mathias. Mathilde bankede de andre piger i klassen og vandt pigeklassen (Ladies Cup). Sebastian har ikke kørt i Junior før, men kørte en flot 9'plads hjem.

Rotax Senior

48 Alexander Lauritzen havde vi jo sat vor lidt til, men Alexander havde ikke tilstrækkeligt skub i karten og måtte for en gangs skyld nøjes med en 7'plads. 263 Tobias - uden efternavn - er også fra HM. Vinderen blev 17 Martin Henckel Mortensen på 2'pladsen Jan Jønck. 2 Christian Sørensen måtte nøjes med en 4'plads på trods af at jeg lige har repareret hans transponder:-)

Efterskrift

: blot 77 deltagere - ved det første RMC i Ikast var med 103 deltagere - er det sjællænderne der svigter. SAK afviklede et rigtigt godt arrangement.
Ærgerligt at computerene ikke ville samarbejde med Mylaps og RaceMonitor - men "det er bare komputer". Tak til samaritter for plastre.

ds

 

 

 LØRDAG
 
 
SØNDAG
 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com