RMC 3 RGKK 18.-19. maj

Generelt: godt løb, god afvikling, ingen uheld, hårdt arbejde men det blev belønnet. Kun om DD2 og mest om os:-)

Vi tager naturligvis afsted fredag ved middagstid og efter 2 timers kørsel med Van og Campingvogn er vi fremme på Rødby Kartbane.
Rigger til og får justeret gearingen til banen. Der køres intervaltræning kl. :20 og kl. :50 – det er jo nemt at finde ud af (ikk’ I.).<

Karten sejler noget, selvom der bør være greb i banen. Vi prøver mange ting, styretøj, lange og korte nav, anden bagaksel. Men efter dagens tests er Johnny stadig ikke tilfreds. Vi får dog ikke skiftet bagakslen til sidste træning (det tager altså over 12 minutter når det driller). Så testen må vente til lørdagens træning.

Sammen med Tony og Mikkel (20) nyder vi en lækker middag frembragt af vor superkok Johnny (111). Grillmad og naturligvis med pølser som ekstra. Campingvognen giver en super overnatning.

Lørdag

Inden første træning (der er 4). Fra kl. 08:30 inden da har vi en snak med vor tekniske chefkonsulent Michael Christensen (ex. 110 – nu Ironman), og vi får nogle dessiner. Den anden bagaksel er absolut ikke bedre. Styretøj checkes.
Vi mangler stadig 1-2 10.-dele. Til slut går vi til næsten standardsetup. Torben (ex. 104 DD2 – nu KZ) finder en uspændt bolt, det giver lidt mere speed. Der er 1½ time mellem sidste træning og tidtagningen, så der bliver trimmet.
Jesper V. Christensen (10 master) kører sgu stærkt! Han har også Dino-teamet bag sig+.

Vi har i mellemtiden fået besøg af Torben Hansen, Steen Lauritsen, Hugo m.fl. der alle holder Pinse med hvad dertil hører. Hyggeligt.

Tidtagningen er meget interessant. Mikkel 20 har bedste tid i LANG tid, men så sætter Zanardi deres køreres ind: Henrik Lilja som bare kører hele 2/10 hurtigere end nogen. Niklas Vedel Olsen 642 bliver 2’ og Mikkel må ”nøjes” med 3.pladsen.
Johnny mangler stadig fart og får 10.pladsen. Dog 2.bedst Master J
Allan Koch 22 får tid som nr. 12 – det er flot ud af 20 i sit første RMC.

I pausen laver Bjarne Q et hurtigt skift af stempel, naturligvis med efterfølgende plombering. Der er kun 10 minutter til 1. heat og cylinderen er ikke monteret endnu. Men vi nåede det til:

1. heat kører kl. 14:00 præcis og der er INGEN ekstra opvarmning og ingen omstart, så tilkørslen af det nye stempel tager blot 1½ omgang……….
Heatet ender med en placering som nummer 9, der blev ikke nået også at skifte gearing – man kan ikke få alt.

2. heat i den korte pause inden dette heat når vi med lidt hjælp fra Torben at få skiftet gearing. Johnny og Amanda 77 tørner sammen i pitsvinget inden svinget før langsiden. Johnny kommer til at stå helt på tværs… det koster mange placeringer. Amanda undskylder efter løbet. Johnny når dog at køre sig op til 2. pladsen ….. i Master J og en 10’plads generelt
Jesper V. 10 kører en flot 6’ hjem! Henrik Lilja 11 kører bare over målstregen 2 sekunder før Niklas V. 642, Mike med nummer 1 bliver 3’, vor ven Mikkel C.H. 20 får en flot 4’plads. 22 Allan Kock er også flot placeret i sit første RMC-løb som nummer13.

Nå… nu bliver det lidt indviklet: for Master og XL skal køre sammen, d.v.s. de kører Challengeafdelingen sammen. Nu skal vi som Master veje 180 kg. og ikke 175 kg. vi skal veje, når ALLE kører sammen.
175 kg. nemlig det samme som DD2 ”Junior”. Men XL’erne skal stadig veje 190 kg. Jeg og mange andre – også særdeles kompetente personer/kørere - kan ikke forstå hvorfor? For om der er 10 eller 15 kilos vægtforskel mellem Master og XL, har vi meget svært at forstå, men vi smider 5 kg. på karten og er klar til:

Pre-finale (Master og XL) her skal der køres 9 minutter og ikke 8 som i de øvrige heat. Nu gælder det Challenge. Der er dog kun 9 Master/XL’ere men det gør det ikke mindre interessant. Jesper og Johnny kommer bedst fra starten og Jesper tager teten. Johnny forsøger flere gange, men Jesper afviser alle angreb på en fair måde. Han kommer over målstregen ½ sekund foran. Herefter Andreas Frahm 13, Jannik Thrane 91, Magnus Dall 165, Flemming D. Pedersen 26, Steffen Nielsen 119, Michael Mogensen 31 og Henrik Palsbøl 33. Ingen glemt.
Johnny havde store problemer ved kontrolvejningen efter heatet, vægten ville ikke stå stille på 180 kg. Vægten blev kontrolleret flere gange, tak til den tålmodige official (fra SAK). Men med lidt flytten rundt og balancering, lykkedes det til slut at blive stående på 180 kg. et lettelsens suk lød fra forsamlingen, der havde taget opstilling omkring vægten, mange af de samme der havde overværet Jesper og Johnnys dyst på banen. Det havde også været ærgerligt at blive diskvalificeret på grund af undervægt – det er ikke sket endnu – bank, bank, bank.

Det var OK, men der er mest spændende helt på toppen, så nu blev alt sat ind: nyt bagdæk (tilladt ifølge reglementet) på venstre side, lånt udstødningssystem fra CRG’en (salgsklar) monteret med ny indmad. Hvorfor fordi den der sad på karten er drønvarm og ikke til at håndtere, og vi ville have ny indmad i den. For ikke at gentage balletten på vægten, blev der lige monteret noget ekstra vægt. Styretøjet gik heller ikke frit denne gang – MEN det var ting som erfaringsmæssigt var OK, det var ikke en satsning helt ud i det vilde, men fornuftige beslutninger.

Finale (Master og XL) Challenge. 10 minutter skal der køres! Jesper 10 går bedst fra start men i et af de første sving fejler han og Johnny elegant går udenom. Johnny trækker fra og allerede anden omgang er han 0,817 sek. foran. Nu varierer det noget her er tallene: 0,616 – 0,461 – 0,532 – 0,549 – 0,537 – 0,531 – 0,339 – 0,226 – 0,290 – 0,321 – 0,346 – 0,177 – 0,593 – 0,368 sek. Det var noget spændende. Johnny havde så travlt, han overså at kølerafdækningsklappen ikke var slået op – det gav en høj temperatur, men det lykkedes dog at holde Jesper bagud, og motoren holdt. Andreas Frahm 13 XL kommer ind som 3’ foran Jannik Thrane 91. Et meget spændende race og der var ingen problemer med at holde minimumsvægten bagefter.

En hyggelig lørdag aften med lækker mad og Tonny og Mikkel som gæster afsluttede en l_a_n_g dag.

Søndag

Allerede kl. 07:42 var den første geniale mekaniker i gang med sit trip og varmede en motor op i ryttergården (se om prøvestart på side 8 i reglementet).

08:06 6 minutters warm-up, det var ikke af interesse, banen og luften er for kold og fugtig.

3. heat startede kl. 09:00 nu kører alle førergrupper sammen. I første sving går det galt. 48 Rasmus L. Pedersen kører blot ligeud og skubber ikke særligt fair på bl.a. 69 Kristoffer Johansson og flere andre skubbes. Johnny kommer ikke ret langt med en MEGET bukket ratstamme (se billedet). Rasmus - du kører DD2 og ikke Rotax Junior/Senior mere, det er ikke en fair kørsel som DD2-klassen ellers er repræsentant for! Jeg har en perfekt video taget nøjagtigt fra det første sving, så er en objektiv bedømmelse!
Der var så noget arbejde i pitten, og Torben 104 var atter STOR hjælp.

Finale 1 starten er OK karten ser ud til at handle rigtigt. Jesper er 7’ og Johnny er 10’ det er OK – det tæller ikke til noget væsentligt. - Jesper er kørt…
Foran er status: 11 Henrik Lilja, 642 Niklas Vedel Olsen, 1 Mike Hansen, og det bliver også resultatet på 4’pladsen er ”The Pink Lady” Jannie Johansen. 22 Allan Kock kommer ind som 11’ Mikkel C. Henriksen 20 bliver hjulpet af og DNF.

Pre-finalen køres i 10 minutter. Vejret har hele dagen ikke været noget at skrive om, kedeligt og nu ser det måske ud til at blive regn. Vi gør regndæk klar, men der er ikke nogen Master/XL’ere som har lyst til at brænde regndæk af, men det bliver heller ikke aktuelt. Resultatet er næsten i overensstemmelse med Finale 1. Mikkel får dog kørt sig op på 4’ og Jannie er lige bagefter. Steffen Nielsen 119 og et par andre må se sig overhalet med en omgang. Steffens kørsel er bare fair og han er ikke til gene for de efterfølgende. Det er ingen skam at blive overhalet, når man kører sportslig.

Finale 12 min. skal der nu kæmpes – hvis man ikke er i 100% form er det meget langt! Henrik Lilja er kørt…. Mike og Niklas har en dyst men Niklas trækker det længde strå. Efter få omgange ser stillingen sådan ud: 11-1-642-82-10-69-48-111-13- det ændres så til resultatet: 11 Henrik, 643 Niklas, 1 Mike, 82 Jannie, 69 Kristoffer, 10 Jesper, 64 Troels,77 Amanda, 888 Jonas, 22 Allan, vor ven 48 Rasmus, 111 Johnny, 13 Andreas, 20 Mikkel….
48 Rasmus og 111 Johnny havde flere dyster, men Rasmus lukkede effektivt og til tider for effektivt (unfair?). Et overhalingsforsøg betød bl.a. en tværstilling i pitsvinget, på trods af at der efter bogen skulle gives sportslig plads, det kostede nogle placeringer og 48 var væk men Johnny nåede op igen bagved. (Håber ikke det er for farvet, men det er fakta og det var faktisk til et flag).
En lille note: 22 Allan opdagede alt for sent at hans ene styrestang var kraftigt bøjet (se billedet), der var ikke andet at gøre end at køre – det var dog forsvarligt nok, og gav da en 10’plads. En bemærkning: 13 Andreas kører særdeles fair og giver plads for hurtigere ekvipager, der bare havde været ude og botanisere.

Præmieoverrækkelse, pakning og on the road again for 2 hours…. back…..

Efterskrift: Rødby har atter afviklet et godt arrangement. Tak til alle de flinke officials både de lokale og de fra andre klubber, der gør et stort arbejde for ”vore blå øjnes skyld”.
Jeg har ikke skrevet noget om alle i unge, der også har haft nogle spændende races, jeg har faktisk haft lidt for travlt. RGKK har styr på det.
Det er jo også rart at køre hjem med ”sølvtøj” i bilen.

ds

Lørdagens billeder og podie.
(i kronologisk rækkefølge)
 
 
Søndagens billeder og podie.
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com