RMC4 i Rødby 11.-12. juni

Nu er det heldigvis sommer. Vi har fået Gokart-Campingvogn! Den er indrettet så den - med minimalt besvær - kan transportere 2 karter. Det er bare super, når vi skal til Rødby eller over et bælt. Johnny skal på Klippan i år, og brugsværdien er absolut godkendt efter vor tur til Rødby, hvor vi alle kunne være. Der er stadig nogle ting vi skal lære f.s.a. campinglivet :-) Men efterhånden er vi godt med f.s.a. opsætning af Tony-karten.

Michael og jeg kørte til Rødby fredag formiddag og efter et par timer var vi der. Vi havde forberedt os på, at vi måske skulle sætte camping-vognen et sted og "skrueteltet" et andet sted, men vi fik en plads rimelig tæt på pitten, så det blev ikke nødvendigt at opsætte "skrueteltet".

Michael havde ikke kørt på Rødby i år, så det var bare med at få testet så meget som muligt. Der var mange træninger fredag og det gik hurtigt fremaf.

Fredag aften dukkede Johnny op med proviant.

Lørdag:

Træningen lørdag startede for DD2 Master kl. 0900 så der var tid til at starte dagen langsomt :-) Det var dog ikke nødvendigt da det er helt fint at overnatte i en campingvogn. Kaffe og varme kryddere fik os op i gear.

Efter den anden træning har Johnny problemer med styretøjet. Visuel inspektion viste da også at der var noget galt med højre forhjul. Yderligere inspektion viser at begge lejer til styrebolten er smadret. Tony er ikke på banen, men Kosmic har OTK-lejerne. Efter reparation og træningen går det atter perfekt. Der er lange ventetider, når der er så mange tilmeldte kørere, men vi forsøger at holde koncentrationen oppe.

Der er opdeling i DD2 og DD2 Master+XL for der er mange tilmeldte. Det er en beslutning HL-Rotaxpromotoren tager. Der er fordele og ulemper, men med tiden vil disse udviskes - når der kommer flere i DD2 Master - og det gør der! Tidtagningen foregår på nye dæk. Johnny får pole med 31.1 og Michael 2' med 32,5.

Indledende heat 1: Johnny går fra spids og Michael følger efter. Peter Dyhr og Keld D. har ikke drev i det endnu. 35 John og 119 Steffen som begge kører XL (der er altså mindst 15 kilo mere vægt i en XL'er) giver fint plads når de overhales. Efter løbet klager Johnny over manglende bremser. Inspektionen viser at der mangler belægning bag. Klodserne skiftes. Samtidig udluftes begge karters bremser. Klar til 2. heat.

Indledende heat 2: her hedder det også 1-2 - dejligt - det er ikke så ringe endda.

Lørdag aften spiser vi sammen i vort fortelt med andre DD2'ere fra Hedeland + Hugo. Lækker mad, noget at drikke og en masse hyggelig snak, der bliver også sunget fødselsdagssang for mig. De flager for Prins Henrik og mig den 11. juni - og det er næsten altid rigtigt godt vejr, som denne lørdag.
Tak til alle jer der var med til at fejre min fødselsdag !!!!!

Søndag:

Søndag morgen skal der lige gang i systemet igen. Det lykkes for os alle. Johnny løber en tur og får på den måde maven til at virke igen. Vi sløjfer dog Warm-up-træningen kl. 0835 - der var også kun 3 på banen, så der var andre end os der skulle i gang , med lidt forsigtighed.

Indledende heat 3: startede først kl. ca. 1000. Det gik som det skulle igen 1-2.

Min navnebroder Dennis Ladefoged havde mange problemer i DD2 (Junior:-)) Jeg fik en kort snak med ham og han havde problemer med utæt krumtaphus, og måtte skifte motor, som først skulle tilkøres, da der lige skulle et nyt stempel i. Men han regnede med at kunne tilkøre den i prefinalen.....

Tilbage til DD2 Master / XL. indledende heat 3: her var Peter Dyhr hurtigt startende. Michael var lige efter, men hver gang Michael gjorde forsøg til overhaling, blev der effektivt og hårdt lukket af. Der blev i hvert fald ikke givet ved dørene, - nogen kalde det noget andet. Michael gjorde et sidste forsøg og gav igen med samme hårdhed i sidste sving, og det gik ikke heldigt fra sig, begge blev sat af. Løbslederen valgte at give Michael en advarsel efter løbet.

Der er en lang pause til prefinalen. Vi kan se at mange i DD2 Junior - som sædvanligvis skifter et baghjul til et nyt. Man behøver ikke engang at være punkteret ifølge Teknisk Rotax Kontrol Krista Ladefoged, du skal blot henvende dig til rette official med brugt dæk og et nyt dæk. Stregkoder noteres og nyt dæk mærkes, det "gamle" dæk kan så afhentes efter løbet.
Vi kunne nu se at andre stillede med nyt dæk, når vi nu er her - med hvad det koster - så vil vi også have et nyt bagdæk.

Prefinalen køres uden problemer og det nye bagdæk virker perfekt efter nogle få omgange. Prefinalen køres hjem med 1-2'er. Peter Dyhr tager 3'eren LANGT efter. Nicolaj Ipsen med XL 99 bliver IKKE overhalet med en omgang og det er hans succeskriterie.

Finalen starter med Johnny som 1' Michael 2' Peter 3' og Torben 4'. Starten går helt perfekt. 1-2 for I/S RACING. Peter Dyhr truer lidt de første 5 omgange, men lige så snart Michaels dæk er varme kan han bare køre fra Peter helt uden problemer. Afstanden mellem Michael og Peter stiger efterhånden til flere sekunder. Johnny er bare kørt.
Længere nede i feltet er der store kampe mellem flere kørere, der bliver skiftet position mange gange. Hugo Jensen (223/64) ryger desværre ud ret tidligt i forløbet, så han må nøjes med at være tilskuer til de spændende dyster.
Hugo havde lavet en aftale med Dennis fra Karting I Billeder om at Johnny og Michael skulle køre over målstregen med en vinderarm i luften. Johnny ventede lidt på Michael og de "crusede" over målstregen som 1 og 2, - det var første gang med begge I/S RACING's kørere på 1. og 2.-pladsen

KONKLUSION:
1. og 2. pladsen til Johnny og Michael for første gang.
Dejligt vejr, egen campingvogn, gode karter, dejlig fødselsdag.

ds
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com