Rotax Max Challenge 6. afdeling på Korsør Kart Bane
I weekenden den 27.-28. august 2011

Tidlig op lørdag morgen 05:00 og afgang med alt udstyret i Campingvognen mod Korsør. Vel ankommet fik vi en plads, helt nede i den anden ende, men til gengæld kunne vi overnatte der og ikke 1,5 km. væk på den officielle "Kart Camp". Der måtte lige en aftale til med "Team Bremer" - men vi kender jo hinanden, så det var bare ligeud.

Dagens første træninger var på gamle regndæk, da det øsede ned, og hvis det ikke gjorde det, var det bare vådt. Michael havde stadig problemer med udsættere, og Johnny var heller ikke tilfreds. Men der blev arbejdet med opgaven.

Tidtagningen blev dog foretaget med nye slicks og høj gearing, da banen heldigvis var ved at tørre op. Tidtagningen blev vundet af Torben Hansen 104, på en let våd bane med 35.019 sek. på andenpladsen en flot præstation af veteranen Hugo Jensen 223 med 35.500 sek. noget efter Torben. Johnny kom herefter med 35.552 sek. herefter Jan Faurschou, Brian Steen, Peter Dyhr..... Michael fik ingen tid da han var kørt til "non-firmation" (=konfirmation uden kirke, men absolut MED gaver) og først ville komme søndag og køre 2. indledende heat, dvs han skulle starte bagerst! Men det har han jo trænet ved Nordisk Mesterskab.

1. indledende heat blev kørt lørdag (lang ventetid). Torben Hansen i poleposition og Hugo Jensen som runner-up. Flot klaret af de gamle drenge. Hugo havde dog ikke held i sprøjten og måtte afgive en helt masse placeringer. Men Torben holdt sin førsteplads hele heatet igennem!

Johnny havde lavet sin "tæt på" super-regnvejrs-opsætning, men havde glemt at tage misteltenen i ed. Visiret gav simpelthen INTET UDSYN. Sigtbarheden var ½ meter længere end næseconen. Det gav ikke muligheden for at følge med. Turbovisir og eller nanobehandling er absolut nødvendig i dette vejr. Alle forsøg med visiret - under løbet - var uden succes så det blev blot til en 4. plads. Rækkefølgen i 1. indledende heat:

1. Torben Hansen 104, 2. Brian Steen 26, 3. Jan Faurschou 32, 4. Johnny Nørgaard 111, 5. Jesper V. Christensen 7, 6. Peter Dyhr 24 - DNS Michael Christensen 110.

SØNDAG

Efter en "hård" nat i campingvognen, med et telt der var tæt på at flyve væk, blev det endelig morgen og der var frisk morgenmad i klubbens "cantina" med den flinke betjening.

Michael kom frisk i Nissan'en efter festen. Og vi gik igang med at lave tørvejrsopsætning og andre småting :-) Kl. 09.55 var der 10 minutters warmup på en bane der tørrede mere og mere, så det var på slicks.

2. indledende heat på slicks. Det så ud til, at vi skulle have et tørvejrsløb, synd for Torben som ser ud til at trives på vand. Heatet var spændende, men det lykkedes Johnny at hive en 1. plads hjem. Michael kørte sig op til en 5. plads, men havde ikke fart nok i karten, der var stadig udsættere. Men nu var der lagt op til:

Pre-finalen. Johnny havde fundet et par småfejl og rettet dem. Men Pre-finalen blev en gyser. Der blev kørt rigtig stærkt. Jan Faurschou forsøgte i det sving der peger mod dommertårnet, og hvor der altid står et par officials, at presse sig indenom Johnny med så stor kraft og stå stor fejlvurdering, at de begge var meget tæt på at ryge ud af løbet, heldigvis lykkedes det for dem begge at blive på banen som 1-2. Der blev ikke dømt noget fra officials overhovedet! Af de der havde set det eller oplevet det, var der bred eninghed om, at der skulle vises et flag - men det blev der ikke. Der var dog én, der synes at det var et helt fair og sportslig overhalingsforsøg. Men blot én!

Nå - sådan er det, og det sker nok ikke igen ;-)

Finalen. Michael havde efterhånden kørt sig op i feltet og startede ikke mere sidst. Johnny havde poleposition og gik fra starten med fuld knald på og var PÅ INTET TIDSPUNKT truet af nogen, han var helt oppe og udnyttede de småjusteringer, der var foretaget mellem heatene.

Set fra en tilskuers synspunkt var der kun konkurrence nede i feltet, hvor der blev kæmpet bravt. Michael havde store problemer, som bagefter viste sig at stamme fra, at sædet i den ene side var helt splintret så der var ingen støtte i den side. Brian Steen lå meget tæt bag ved Michael og forsøgte at komme udenom da han så Michael's problem, men ramte ham og tog en spetakulær flyvetur foran Michael, røg ud af sædet og landede på styrthjælmen og blev liggende så længe, at Michael var i stand til at køre ud i græsset og komme ud af karten for at hjælpe Brian. Heldigvis var det ikke nødvendigt for Brian kom op og kom i karten igen, og kørte 4 omgange. Bagefter fik jeg en snak med Brian, og han var OK, og karten var OK, han havde et par negle der blødte lidt. Jeg sagde at han skulle bruge vores samaritter, når han havde fået noget nikotin. Han var OK - men det så vildt ud, siger de der så det.

Alt dette så de førende selvfølgelig ikke, blot at der var et par karter i græsset. Michael havde også ribbenssmerter efter det defekte sæde og kørte i depot.

Flot sejr til Johnny Nørgaard næsten 1 sekund foran sin favoritkonkurrent Jan Faurschou.

ds

Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com