DASU DM for Rotax 2012 og Dansk ROK mesterskab 2012 - 1.afdeling

Hedeland eller Heden i daglig tale var banen til afviklingen af årets første afdeling af Danmarksmesterskabet 2012 i Rotax-klasserne i DASU-regi.
Vejrguderne var ikke glade for det forløb året åbenbart skal have f.s.a. organisation og styring, så der var både sol, regn og endda hagl i perioder.
Det gjorde det vanskeligt at sætte karterne op og vælge de rigtige dæk - slicks eller regndæk.
 
Det var et godt arrangement, men det havde været helt perfekt hvis man havde afviklet klasserne på én dag. Der var alt for meget ventetid. Om lørdagen var der et par træninger, en tidtagning og to indledende heats. Om søndagen et par træninger (som kun få gad i regnvejr) og et indledende heat og en finale. Ind imellem var der så pauser på 2-3 timer. Det er ganske simpelt for meget. Men OK lørdagen gav nogle gode races i tørvejr. Og der var faktisk rimelig kort afstand mellem vinderen og den der kom sidst.
Johnny var stærkt kørende både i tidtagningen og under de to heats om lørdagen. Den pre-finale der blev kørt søndag var også i tørvejr, og her kom Johnny atter ind som 1.-er.
I den  l a n g e  ventetid inden vi skulle køre finale, skiftede vejret hvert kvarter, men spekulationerne endte dog med regnvejrsdæk og setup. Så:
Finalen i DD2 var mere interessant. Johnny tog pole og rykkede lidt fra Torben. Da Torben måtte tage en snurretur på den meget våde bane, var der lidt spænding, men Torben kørte bare fantastisk i regnvejret, og der gik ikke lang tid før Johnny måtte se sig overhalet. Nu kunne Johnny lure noget af fidusen af - hvilke linjer tog Torben - og forsøge sig med samme. Det gav nogle bedre omgangstider men Torben tog sejren i DD2 XL og Johnny fik 1.-pladsen i DD2.
Ærgerligt at så få meldte sig under fanerne, for det var et rigtigt gokartløb.
 
 
 
Tillykke til 104 Torben som var helt suveræn i regnvejr i DD2 finalen. 111 Johnny var glad for at Torben kører XL og Johnny bare DD2.
 
Kort om de øvrigt klasser:
Alec og Emil + nogle andre af de unge jeg sludrer med klarede sig godt. En af dem måtte dog beholde hjelmen på lidt tid. Men kom flot igen.
Man skal lære at abstrahere (glemme) et uheld, nogen lærer det allerede i barndommen, andre senere og nogen lærer det måske aldrig. Dyrker du motorsport - så lærer du det hurtigt, for intet er færdigt før du modtager det ternede flag. Husk det!
Vi delte telt med veteranen Allan Kronow som har kørt gokart i en menneskealder, giv ham en havelåge og han vil gøre alt for at tage det ternede flag. Allan kørte RM Senior og som næsten den ene UDEN forhjulsbremser, det kunne ses ved bremsningen for enden af langsiden. Men alligevel kørte han sig til en andenplads i finalen som den tekniske kontrol forbedrede til en vinderplads på grund af at Frederik Hove havde et forkert tæningsanlæg monteret. Ærgerligt for ham godt for Allan.
Husk at se Super-Surfing-Rok billederne efter disse billeder (nederst på siden) - Der var der godt nok vådt.
 
ds
Sol og regn var ikke delt lige. Sidste finale om søndagen var med de hurtige SuperRok'ker - og her var det bare regn, regn og atter regn. Jeg har ikke set så meget vand på RRC - i de år jeg har været med.
Men nyd selv billederne, som sagt SuperRok-klassen, men måske skal de tage navneforandring til SuperSurfingRok.
PS: hvis du vil have et elektronisk billede/print, så end en mail til mig.
ds
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com