SM/DM Hedeland 24.-25. september 2011


Hvordan jeg vil benævne Hedelands Motorklub Finale i Sjællandsmesterskabet/ Danmarksmesterskabet for diverse DASU-klasser, ROK-klasser og naturligvis også ROTAX-klasser?

- med to ord: "Indian Summer"
- fantastisk opblussen af en sommer vi ikke har fået...

Hvordan det gik I/S RACING - nogenlunde...... Lunde....
- ja han var suveræn :-)

Vi afsluttede ROTAX om søndagen med et ødelagt plejlstangsleje for Michael, på dansk :-) en DNF (did not finish).
Johnny var på hårdt "arbejde" og kørte dog en 3. plads hjem.

Der var klasser der kørte om lørdagen og klasser der kørte om søndagen. Et rigtigt familievenligt arrangement.
Lørdagen spenderede undertegnede som official i dommertårnet, hvor også Lis var. Jeg skulle lige have lidt rutine i Orbit-systement der kører hele det administrative af arrangementet. Her - i dommertårnet - har man også et fantastisk blik på banen - naturligvis. Vi blev vidne til mange rigtig gode racerløb, men især - og meget overraskende - et rigtigt spændende løb i Cadett Mini, hvor der var 3 børn (8-10 år) der rigtig havde et racerløb. Det var så spændende at man om søndagen fremhævede det og fortalte om det til de der var så uheldige ikke at være til stede.
De tre første kombattanter i Cadett Mini var Frederik Vesti, Noah Watt og Joakum Pedersen som kørte over målstregen med blot 1.01 sekund mellem.

Søndag:
Efter en god nats søvn var vi klar igen, denne gang var det min tur til at være teamcoach og Lis i tårnet.

Jeg havde reserveret vort sædvanlige sted og vi var hurtigt klar, og fik indrettet os og foretaget maskinkontrol og andet check.

Træningerne forløb meget tilfredsstillende. Johnny manglede dog lidt speed for enden af langsiden, og forskellige tiltag blev foretaget, men uden den store succes. Tidtagningen gik også fint, det blev til poleposition med 52.201 foran Stefan S. Lauritzen med 52.277 og Peter Lundstrøm på 3. pladsen med 52.537. Michael havde ikke samme drev men kom dog ind på 6. pladsen. Men tidtagningen er jo ikke alt.

Efter tidtagningen blev Johnny, Peter og Stefan udtaget til kontrol af gearing. Heldigvis for Johnny troede han havde en 35-gearing i - det havde han ikke. Han havde sat bedste tid med en 32-gearing - det kan man bare ikke....
Det var en god grund til lidt venlig/hyggelig mopning. Så nu blev der sat en 35-gearing i.
Det fandt vi så ud af senere at det var det ikke - men til slut lykkedes at få den rigtige gearing i :-) jeg har selv checket det.

Fakta: på Hedelands bane kan man køre med 32, 33, 34 eller 35 gearing og det giver ikke den store forskel - hvis man er go'! - vi må prøve 36 gearinger også - ved lejlighed.

Første heat hvor Johnny havde poleposition, gik efter en omstart rigtig godt, men selvom Johnny til tider var foran, så er Peter Lundstrøm godt nok alt for hurtig. Han har kørt gokart i mange år, og er altid en fornøjelse at se køre. Johnny knoklede som en vild og brugte hele banen, men måtte nøjes med en tredjeplads. Michael var med foran men pludselig gik det galt, motoren stoppede ganske hurtige i begyndelsen af mållangsiden. En hurtig afbrydelse af motoren stoppede nok det totale nedbrud. Det blev "kun" til et smadret plejlstangsleje + hvad deraf følger. Det blev til en DNF (did not finish) for Michael ærgerligt, så måtte Johnny forsvare vore "farver".

Andet heat var en gentagelse af første heat.

I finalen var der stor kamp om det, m e n det så godt nok ud som om Peter Lundstrøm legede lidt med både Stefan og Johnny. Men måske er det min personlige opfattelse.

Mellem heatene blev der forsøgt flere optimeringer af karten, men ikke med den største succes, og Johnny var klar over at noget skulle der gøres. Sidste chance var en optimering af karburatorens hoveddyse.

I finalen var det samme forløb, Johnny fik starten, men måtte lade drengene udenom, så var det op ad bakke hele tiden, men hoveddysen eller noget andet var ikke perfekt så det blev blot til en 3. plads.
I sidste heat/finalen kørte Johnny så stærkt som aldrig før 52.124 det er en forbedring af DD2 Master rekorden på 52.295 sek., men desværre så var det ikke nok - nogle få hurtige omgange er ikke nok. Når man forsøger at køre så stærkt som muligt så er chancen for fejl også meget større, og curberne tager meget tid, så det blev til en flot 3. plads. Men der er ingen grund til at være utilfreds - og Stefan skal også have en chance en gang imellem:-)

Tillykke til Peter, Stefan og Johnny samt alle de andre.

ds

Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com