Bookmark and Share     Sitemap    
 

Aalborg Kommune trafikstøjhandleplan

 
Hvert 6 år skal kommunale myndigheder udarbejde en opdateret støjhandlingsplan vedrørende støjnedbringelse af de KOMMUNALE veje. Pligten hertil kommer fra EU's støjrammedirektiv (nr. 2002/49/EF af 25. juni 2002), der er implementeret i dansk ret ved støjbekendtgørelsen (bkg. nr. 1309 af 21/12 2011).
 
Vejdirektoratet udarbejdede en VVM-redegørelse vedr. en 3. Limfjordsforbindelse i 2011, der indeholdt en støjkonsekvensvurdering. I henhold til den støjkonsekvensvurdering ville såvel et 3. rør som Egholmlinjen kunne indebære en støjredukation.
 
Det 3. rør ville kunne indebære en støjreduktion for boliger langs E45 fordi der samtidigt skulle etableres støjreducerende foranstaltninger på en strækning på 4,2 km. Tiltaget ville kunne medføre en støjreduktion for 165 støjbelastede boliger, jf. Vejdirektoratets rapport, 379-2011, sammenfattende rapport del 1, side 80. Der er altså tale om en reduktion af støj samlet set i DB og i areal.
 
Egholmlinjen, der jo udgør en helt ny 20 km. strækning, ville få tildelt støjskærme på 2,4 km, og antages at kunne reducere støjen for 411 boliger ved aflastning af bygaderne gennem Nørresundby og Aalborg i Thistedvej-Vesterbro Korridoren. Afstanden mellem Egholmlinjen og boligområderne i Drastrup og i den nordlige del af Hasseris Enge anføres tilgengæld som utilstrækkelig til at Vejdirektoratet kan sikre tilfredsstillende støjforhold i disse områder, jf. Vejdirektoratets rapport, 379-2011, sammenfattende rapport del 1, side 76.
 
Egholmlinjen indebærer således, at nye boliger i områder, der ikke er nu er støjbelastede, vil blive voldsomt støjbelastede, men at 411 i forvejen støjbelastede boliger, vil opleve en minimal reduktion. Der er altså ikke  tale om en reduktion af støj samlet set, hverken i DB og i areal. Tvært imod, der er tale om det modsatte.
 
Ikke destomindre har Aalborg Kommune siden 2011 henvist til etableringen af en 3. Limfjordsforbindelse i Egholmlinjen som et støjreducerende tiltag i den støjhandlingsplan, der skal udarbejdes af alle kommuner hvert 6. år, første gang i 2013 og anden gang i 2018.
 
Dette sker uden hensyntagen til, at den støjkonsekvensvurdering, som bejdirektoratet udarbejdede i 2011 forlængst er forældet. Det er etableret mange nye boligområder i Aalborg Kommunen siden 2011, navnlig tæt på Egholmlinjen, og der er udført andre støjreducerende tiltag, som har ændret på støbelastningen i byen. Det er således fuldstændigt forældede tal, som Kommunen lægger til grund for sin beslutning om støjreducerende tiltag.
 
Det er Vejdirektoratets opgave, at sikre støjnedbringelsen på og omkring de STATSLIGE veje. Vejdirektoratets planer i støjhandleplanen fra 2013 vedr. støjnedbringelse ved Aalborg på eksisterende E45 er at afvente en politisk beslutning om 3. Limfjordsforbindelse i Egholmlinjen! (Se side 204). Det betyder reelt at både  Aalborg Kommune og Vejdirektoratet (altså Staten) ikke har andre planer om støjnedbringelse for de allerede stærkt plagede borgere ved eksisterende E 45 og ved de kommunale hovedfærdselsårer end ... at afvente mere motorves byggeri i landsdelen!
 
 
Borgerbevægelsen har fremsat indsigelse mod Aalborg Kommunes Støjhandlingsplan på vegne af sine medlemmer i såvel 2013 og i 2018.
 
 
 
Borgerbevægelsen | CVR: 33806108 | Ida Maries Vej 16, 9000 Aalborg  | borgerbevaegelsen@live.dk