hvad er medefiskeri

Medefiskeri

Medefiskeri er traditionelt betegnet som fiskeri med naturlig agn. Dette betyder at medefiskeri er et meget bredt område, der omhandler stort set alle fisk i Danmark, og helt naturligt er det derfor også delt op i mindre nicher.

 

Primært kan medefiskeriet deles op i ferskvand og saltvand. Denne side beskæftiger sig udelukkende med medefiskeri i ferskvand. Forskellene er for store til at denne side kan dække begge områder, men der er dog også store overlap, og medefiskere i saltvand kan givetvis finde inspiration i de metoder som medefiskere i ferskvand anvender.

 

Medefiskeri i ferskvand kan igen deles op i flere kategorier. Normalt skelnes der mellem specimenfiskeri og alm. medefiskeri. Forskellen er at specimenfiskere typisk udser sig de største fisk indenfor hver art, mens medefiskerne også udser sig de mindre fisk. Blandt specimenfiskerne er der igen nicher, f.eks. er karpefiskeriet meget stort, med mange aktive, ligesom fiskeriet efter rovfiskene gedde, aborre og sandart også er meget populært.

 

Bland medefiskere er der så et helt specielt folkefærd, nemlig dem der fisker konkurrencer. Konkurrencerne handler oftest om at fange flest kg fisk, og kan være både individuelt og for hold. Der fiskes primært i 2 rækker, nemlig juniorer (under 19 år) og seniorer. De enkelte rækker kan så være delt op i begyndere og normale, primært fordi konkurrencen er så hård i den normale række, at det kan være svært for nye medefiskere at komme til.

 

Fra www.medesiden.dk

  Peter schytt Thorøe | Sdr.boulevard 241, 7200 grindsted - Danmark | Tlf.: 21807782