Bøger

"Når klovnen græder" – en musikalsk fortælling

“På en lille scene i en lille klub i en lille by satte de en ny standard for live-musik i en næsten 3 timer lang koncert. En usædvanlig energiudladning løftede koncerten til de luftlag, hvor normalt kun drømme og illusioner færdes ... først overgik de alle andre med et par længder, så sig selv med ekstranumrene, der blev til et helt sæt og fik publikum at glemme tid og sted. ... en intensitet, der er rockmusikkens mest basale kvalitet og dens bedste kort, hvis genren skal bevare sin integritet og holde afstand til pop og anden programmeret underholdning”.

Sådan anmeldes bandet WGB, da det efter seks år og verdensberømmelse vender tilbage til hjembyen og spiller i den lille klub, hvor det hele startede. Når klovnen græder er en uudtømmelig kilde for musikelskere, der gerne vil forføres af en god fortælling og samtidig have et indblik i, hvad der sker bag facaden af showbizz. Den indfanger fortryllelsen ved at blive ét med guitaren i et swingende samspil, og læseren føres ind i det skrøbelige rum, hvor sangene opstår i vekselvirkning med drømmene.

På vej op ad berømmelsens stige beruser WGB sig i succes. Med guitaren er hovedpersonen professionel, men i et ubevogtet øjeblik møder han den eneste ene og glemmer distancen. Kærligheden sætter sig igennem med en dagsorden, der er lige så ukontrollabel som showbizz-centrifugen, og alt det som han og hans tro væbner i orkestret har sat i spil, styrer bandet mod afgrunden i et destruktivt mix af show og musik. Når klovnen græder er en musikalsk rejse ind til kærlighedens kerne og en kærlighedserklæring til guitaren og rockmusikken.

INDEHOLDER MUSIK-CD

CDen indeholder nogle af WGBs “udgivelser” og væver sig ind i romanens handling.

MVH Music | H.C. Andersensgade 13, 5000 Odense C - Danmark