Ruter omkring Nimtofte / Historisk Vandrerute / Trikotageforretning - Torvet 4

Trikotageforretning - Torvet 4

Manufakturhandler S. P. Simonsen åbnede manufakturforretning i 1904 et andet sted i byen. Han var udlært ved købmand J. P. Nielsen og efter uddannelse i andre byer vendte han tilbage til Nimtofte. 1906 byggede han denne bygning eg etablerede sig med alt indenfor manufaktur, dog mest herreekvipering.

Desuden havde han tømmerhandel ovre på den anden side af gaden, og man så ham tit fare frem og tilbage over gaden for at passe begge virksomheder. Han drev også handel med heste og kreaturer, og det var ham en stor fornøjelse at besøge markeder i omegnen for at gøre handler, og efter sigende var han en meget dreven handelsmand, så han var ikke en helt almindelig manufakturhandler.

I 1935 solgte han butikken til sin gamle lærling, Otto Rafn. Denne drev forretning og tømmerhandel videre. Han har også beskæftiget sig med produkthandel og opkøb af svin til Grenaa Andels Svineslagteri. Desuden har han haft tid til mange tillidshverv. To perioder medlem af sognerådet, formand for Foredragsforeningen, vandværket, Håndværker- og Borgerforeningen samt for Menighedsrådet i flere perioder. Der stod han i spidsen for den store kirkerestaurering. Desuden har han været nævning og domsmand. Han må nok regnes for én af byens mest betydelige personer gennem årene.

I 1972 solgte han tømmerhandelen til Nimtofte Andelsmølle og i 1977 takkede han af efter 56 år bag disken. Forretningen blev overdraget til Anny og Kurt Larsen. Som det gik med mange andre forretninger i de mindre byer er der ikke længere forretning, men privat beboelse.

 

Tekster til den historiske vandrerute er skrevet af Knud Jensen, Midtdjurs Lokalhistoriske arkiv
Læs mere om Nimtoftes historie på
 
Billederne er taget fra hjemmesiden
www.danskebilleder.dk
 
Anno 2014
Iben Brandenburg