P

lidt om mig

Jeg er en kunstner som arbejder frit med fantasien og spontaniteten. Min kunst er et udtryk for den naive og mere barnlige side af min personlighed, og jeg bruger farver og figurer i et frit udtryk.

For mig er det vigtigt at min kunst appellerer til smil og at mit publikum kan se humoren og skævheden i mine malerier. Det gælder for mig at kunne ramme alle aldre og typer. Et godt maleri er for mig fuld af udtryk og humor og kan overraske.

Man kunne måske sammenligne mig med en gang med mange døre, hvor man aldrig ved, hvad der gemmer sig bag ved den næste dør.

For jeg er ikke en som lader mig nøjes og styres, af andres forventninger eller fordomme.

 

Jeg lader mig nemt inspirere, men især dyrkes min kreativitet i mine sociale samspil med kollegaer, studerende, venner og familie.

 
Naivismen, der ikke kendes som begreb før 1900, har bl.a. har sit udgangspunkt i det primitive maleri og i folkekunsten, og er bl.a. kendetegnet ved en umiddelbar fortælle- og farveglæde udført i et let genkendeligt og meget detaljeret billedsprog , hvor barndommens opfattelse af omverdenen og begejstringen for ting og farver spiller en væsentlig rolle. Andre ikke uvæsentlige aspekter, som ofte ses i naivismen, er det humoristiske islæt og mangelen på perspektiv.

Naivisterne må ikke forveksles med hobby-maleren eller "Søndagsmaleren", der maler for sjov, men må betragtes som værende på lige fod med de akademisk uddannede kunstnere, idet de som disse arbejder lige så seriøst med kunsten, men uden anvendelse af de vedtagne normer og metoder.


Peter Christensen | 4970 Rødby