Gare Sazkar, Hanifi Kekani, søndag 15. nov

Med en flot afvekslende koncert, gav to kurdiske veteraner, med venners hjælp, efterårssolen smukt musikalsk modspil.

På en søndag, hvor solen tittede frem bag det tykke gardin, der ellers har hængt over Århus gennem mange uger, fik det fremmødte publikum en fortrinlig musikalsk oplevelse med hjem. Da eftermiddagen gik på hæld, sad Gare Sazkar og Hanifi Kekani klar på Musikcaféen’s scene med et varieret musikalsk program - scenen var sat til musikalsk møde mellem både generationer og nationaliteter.
Med en fri og legende tilgang til musikken leverede de to frontfigurer, med hjælp fra de skiftende gæstemusikere, en levende og alsidig koncert med traditionel kurdisk musik. Fast inventar på scenen var den unge dansk percussionist Magnus J. og undervejs fik de tre musikere assistance af Rewan Riko på klaver og percussion, samt harmonika-spilleren Jacob Hogrebe. Koncerten vekslede konstant mellem det afdæmpede og det mere kraftfulde udtryk.  Der blev ofte joket fra scenekanten og de to frontfigurer skiftedes til at gribe rollen som forsanger, hvor især Gare Sazkar viste, at han er i besiddelse af en stærk og udtryksfuld vokal der formår at fastholde lytteren. Hen mod koncertens afslutning lykkedes det skam også at lokke et par publikummer ud på gulvet til en kort omgang kurdisk kædedans. 

Rewan Riko, søn af Gare Sazkar, var med til koncerten, både som gæstemusiker og som publikummer:
- Musikcafeen gør det muligt for nogle kurdiske veteraner at spille deres musik. Folkelig musik er vigtig ikke at glemme, selvom vi i disse dage bruger pop og rock til at udtrykke os med. At komme ud og spille noget musik fra 100 år tilbage, giver naturligvis en god stemning for et band. Det er jo altid spændende at sammensætte orientalske bands - der bliver improviseret meget og alt kan ske. Vi synes alle det var en fed oplevelse, og vil helt sikkert gøre det igen - så hold endelig flere arrangementer! Fedt initiativ!! 

RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C