Bouldervæggen

Hvem er Skørping Klatreklub

 
Skørping Klatreklub er en lille forening med et
kæmpe potentiale!
 
Klubben er startet af en lille flok entusiaster,
der mener klatring er en fantastisk sport,
der skal være tilgængelig for alle, også når man
ikke har plads i hverdagen til de lange ture til
de større byer.
 
 

Klatresporten

Klatring er én af de mest alsidige sportsgrene der findes. Den udvikler naturligt nok den fysiske styrke. Hvor andre sportsgrene ofte ensidigt udvikler enkelte muskelgrupper, berører klatringen næsten alle muskelgrupper.

Udfordringerne starter dog før musklerne tager fat. Først trænes overblik og planlægning når ruten iagttages. På de sværeste ruter er blot nogle få unødvendige bevægelser nok til at ruten ikke kan gennemføres.

Under selve klatringen trænes både balance, udholdenhed, kombinationsevne og koordinationsevne, når kroppen skal bringes i de rette positioner for at kunne gå videre til næste greb.

Psyken er en lige så vigtig faktor som veltrænede muskler, og psyken trænes og udvikles på samme måde, ved at blive stillet overfor udfordringer som overvindes.

Endelig udvikles ansvarsfølelsen i form af samværet med og ansvaret for sine klatremakkere. Den klatrer der sikrer skal, ud over at sørge for sikkerheden, også hele tiden være på forkant med makkeren på væggen, således at denne ikke behøver tænke på om der er reb nok til næste bevægelse, eller være bekymret for om der nu er for meget reb ude, i tilfælde af styrt.

Klatrere får således en rigtig god kontakt med hele deres krop og udvikler fysisk og mental styrke.

Og så er klatring en måde at få voksne til at lege på samme niveau som børnene!

Klatring er i dag en veletableret sportsgren, hvor der afvikles både VM, EM, NM, DM og
regionale konkurrencer. Men klatring kan dyrkes på alle niveauer og er en af de få sportsgrene som hele familien kan samles om.

Det er desværre oftest nødvendigt at tage til de større byer for at dyrke denne sportsgren, og det afholder mange fra at prøve kræfter med sporten. Det er ærgerligt, også fordi klatring ofte tiltrækker de unge mennesker, der ikke tiltrækkes af de mere traditionelle idrætsgrene.

Klatring er organiseret i Sportsklatreforbundet, og der findes standarder for sikkerheden, både ved udøvelse og bygning af klatrevæg.

Praktisk

Der vil være åbent fra starttidspunkt, men indtil medlemsgrundlaget bliver stort nok, lukkes der når der ikke længere er klatrere tilstede. 
 
 
Du kan derfor kun være sikker på, at der er åbent hvis du kommer indenfor den første halve time.
 
Hvis du har lyst til at bidrage til at holde åbent (være der i et fast tidsrum som du selv er med til at bestemme), så kontakt et medlem af bestyrelsen.
Foreningen Skørping Klatreklub | CVR: 33 81 74 87