Guldring fra mark
 Der er tidligere fundet et par guldringe i Strandby området.
Denne guldring blev fundet på en mark i 1975
Guldskatten fra Strandby
 
 
Guldskatten fra Strandby består af to guldperler formet af snoede guldstænger.
 Perlerne kan stamme fra perioden  375-1066 e.Kr
og er endnu ikke nærmere tidsbestemt, men et godt bud vil ifølge fagfolk være
omkring år 600.
 
Disse guldringe kan have været gravet ned i jorden enten for at gemme dem for fjender, eller som offergaver til guderne.
 
Fundet af guldringene blev gjort af Michael Stokbro på en mark i Strandby
 og 4/11-2013 blev stedet, hvor de to ringe er fundet afsøgt og udgravet i samarbejde med arkæologer fra Vendsyssel Historiske Museum.
 
Guldringene lå i jorden med ganske lille afstand til hinanden. De var spredt ganske lidt fra hinanden med tidens pløjning af marken.
 
Der er i Strandby-området tidligere fundet andre guldfund. I 1975 blev der fundet en guldring af guldstang, og i 1936 blev der også fundet en guldring i en offergrav, der kom til syne, da man tog sten op,
der skulle bruges til skærver til Skagensbanen.
  
 Guldringene er nu indleveret til museet, som videresender dem til Danefæs behandling på Nationalmuseet. Vi afventer med tiden
flere oplysninger fra dem om fundet.
 
 
 
 
 
 

Guld var ikke nær så almindeligt som sølv i vikingetiden. På trods af dette blev guldarmringe også vægtjusteret ved påsætning af mindre guldringe. Guldet kunne bruges som betalingsmiddel i vikingetiden. Guldringe optræder af og til i de større sølvskatte, men ofte findes guldgenstandene alene eller med andre guldsmykker. Guldskattene repræsenterer sandsynligvis både ofringer og bortgemte formuer.

STOKKE BRØDRENE