Om at være sig selv!

Det handler om at turde være sig selv, så vi har mulighed for at indgå i et sundt og udviklende samspil med andre. For at gøre det skal vi kunne tage vare på os selv, markere vores grænser og samtidig vise empati for andres forståelse af verden. Således bliver det muligt at leve et liv, hvor vi er ansvarlige for både os selv, vores handlinger og fællesskabet omkring os.
 
Fra mine mange år som skolelærer kender jeg de mekanismer, som udspiller sig både i skole og hjemme omkring behovet for at passe ind og måden, hvorpå børnene agerer i de forskellige relationer.
 
Derfor er det også som oftest de personlige kompetencer på lige vilkår med relationskompetencen, jeg arbejder med hos børnene. Jeg er både kognitiv, oplevelsesorienteret og neuroaffektiv i mit arbejde, således at jeg giver børnene mulighed for at mærke, hvilke reaktioner og følelser kroppen har og samtidig sætte ord på.
 
Lidt overordnet, filosofisk vil jeg sige, at jeg har fokus på at få barnet til at være sig selv med hoved, krop og hjerte.
 
Jeg arbejder meget visuelt og hjælper med at give opmærksomhed på, hvordan vi gør forskellige hensigtsmæssige og uhensigtsmæssige ting for både at skabe nærhed og afstand til andre mennesker.
 
Jeg har en stor tro på, at det arbejde jeg laver med barnet skal gøres eksplicit for jer forældre, så I har mulighed for at støtte op om udviklingen. Derfor vil vi også have kontakt til hinanden ligesom samtaler sammen alle parter, hvor barnet/den unge får lov til at fortælle om udbytte og erfaringer gennem forløbet.
Om at være sig selv v/Thomas Duholm | CVR: 41700815 | Studiestræde 30a, 3.-4. sal, 1455 København K  | Tlf.: 27144626 | tduholm@gmail.com