Murphy`s verden

Maine Coon katten

Jungleman`s Valdemar

Billedet er venligst udlånt af  http://www.jungleman.dk  Alle rettigheder til anvendte billede tilhøre Gitte & Orla Dahm.

Det er ikke uden grund at Maine Coon katte ofte bliver omtalt som "the gentle Giant" hvilket betyder noget i retningen af "Den blide kæmpe"
Maine Coon katten er ligeså kærlig og hengiven som den er stor og ser bister ud. De er stort set med i alting og de giver gerne en hjælpende pote, selvom det ikke altid er den store hjælp snarre det modsatte. 

Af temperament får Maine Coon katten selvfølgelig, på en skala fra 1-10 point, 10 point. Den er helt speciel i sin adfærd. Den er fræk og kan til tider være direkte uartig, og som killing/ungdyr foregår al gang i løb. Den er hurtig, smidig og bevæger sig som en gazelle, også selv om den bliver stor og tung.  

Faktisk ligner de meget hunde i deres adfærd, og de elsker menneskekontakt. De trives fint indendørs, men lukkede døre tolereres ikke. De kommer fint ud af det med andre katteracer, hunde og sandelig også med kaniner og andre slags kæledyr. Et andet særpræg for Maine Coon kattene, er at de sidder og skraber på gulvet, eller slår med poten i deres vandskål, før de drikker. Denne adfærd menes at være et levn fra deres oprindelse som naturkat i de kolde egne af Nord Amerika, idet de i naturen måtte slå hul på isen i søerne, for at kunne drikke eller fange fisk. Og mange ejere oplever, at de tager deres mad med poterne og spiser



Helle Hallundbæk  | hellehal78@gmail.com