O

De første 2 moderdyr vi købte er disse 2 smukke damer. Ranger Prunella og Rosenvangs Iliona.
Prunella har været med på Roskilde dyrskue flere gange med godt resultat. Første gang 1992,
De er blevet insimineret og løbet med hinandens sønner. Det betyder at stort set alle individer på ejendommen har enten Prunella eller Iliona blod i årene. Ja mange er i familie med dem begge
Prunella har fået et enkelt afkom efter Kristinedal Brigadir. En kvie som idag bruges i avlen.
 
Udover Ranger Prunella og Iliona kan nævnes ET-kalvene nr 83 og 86, kviekalven efter Christinedal Brigadir og "Søster" og  "Maren".
Alle vores kalve bliver registreret og har derfor et navn. Christians hedder  ...Bonaparte vores ....Oak .
Nogle lever, får kalv og bliver slagtet i anonymitet andre brænder sig ind i vores hukommelse idet der knytter sig nogle særlige oplevelser/historier til netop den ko.
 
 
Ranger Prunella er en klog dame. Iliona kan ikke passe på sine kalve, især i hendes unge dage jollede hun efter kalven. Prunella derimod hun blev stående og kommandrede med kalvene. Jeg har mange gange set hende stå i den ene ende af folden og brøle af kalven, som tydeligvis ikke gad komme. Prunella insisterede og til sidst traskede kalven over til mor.
Da Prunella var en ung smuk dame ville vi gerne øge antallet af individer med hendes gener i vores opdræt og fik skyllet æg. Det var hunde dyrt men det har givet nogle ensartede kvier og avle videre på.
Kejseren Bonaparte efter Ranger Prunella fik vi tappet sæd af og har stadig til os selv og andre, som måtte være interesseret. e-mail babettesnorskeskovkat@yahoo.com
Det giver jo en mulighed for at gå tilbage og hente genmateriale som ellers er blandet i løbet af årene.
 
Både Iliona og gamle Prunella er efter lang og tro tjeneste blevet slagtet i 2007. Det var en svær beslutning men det er jo ikke noget alderdomshjem for kør men et landbrug.
 

 

Krista Nielsen | Pilekrogen 20, Haastrup, 5600 Fåborg  | Tlf.: 57600334 | babettesnorskeskovkat@yahoo.com