Italiensk Mynde

Om Nubithunde

Den italienske mynde er ikke, som mange tror, en miniature Greyhound. Det er dog samtidigt bestemt en stor hund,  blot i en ret lille krop. Den har slet ikke noget med de store Greyhounds at gøre, hvis man da ser bort fra udseendet. Dens personlighed er slet overhovedet ikke noget i retning af Greyhounds personlighed, og for den sags skyld, ligner den heller ikke en Whippet på det punkt. Der er kun kroppen som fællesnævner.
 
En Italiensk Mynde, en Nubithund, stammer fra de varme lande. Mange mener at Ægypten er eet af de varme lande, hvor den stammer fra. I faraonernes tid og f.eks. i Kleopatras gravkammer, er der fundet balsamerede hunde af denne type.
Jeg kan godt lide tanken og derfor fik Sandra fra Vindhause kaldenavnet NUBIT, som er ægyptisk.
Ægypterne skelner anderledes end os, mellem hun-og hankøn. Nubit er både et pige såvel som et drengenavn. Navnet Nubiti er kun for piger. Jeg fandt Nubit uden I til slut, var det bedste at kalde, og derfor hedder Nubit Nubit. Det betyder Golden Lady, og det er hun jo.
 
Da Nubit kom ind i mit liv vejede hun 1400gr. Det er mindre end de killinger jeg sender hjemmefra. Det er det samme som 1 liter sød og en ½ fløde, og så endda en lille smule mindre. (der kan bruges skummetmælk såvel som kærnemælk til sammenligningen) Hun så sådan her ud dengang. Jeg tror såmænd hun kunne være i en alm. mælkekarton. Hun var bare så lillebitte. Her 8 uger og lige hjemkommet.
 
Når en Italiensk Mynde bliver født ligner den en hvliken som helst lille hundehvalp. Trind, rund og kortbenet. Som 8 ugers ligner den stadig ikke meget det som de fleste forstår under mynde. Den er bare meget meget lille og meget meget sød. Den befinder sig fint PÅ bordet, går mellem kaffekopper og sukkerskål, og passer så fint ind i størrelsen, at det slet ikke ser mærkeligt ud. Det i sig selv er mærkeligt.
 
Hun var en meget bekymret lille een. Ikke på den måde at hun var bange for lyde, biler, busser, mennesker, katte, rottehunden Soffi, men hun var meget bange for at vi kom til at træde på hende. Hun var jo også kun en str.33 (sokker), for en sikkerhed skyld, jamrede hun højlydt, når vores store fødder kom i hendes nærhed. Sådan ca indenfor 25 cm.fra hende. Jeg må indrømme det var og er en god taktik. Hun var jo så lille at et "jok" fra en str. 41 kunne have gjort alvorlig skade. En rigtig praktisk små-hunde-overlevelses-taktisk-ting.
 
Sådan ser hun ud, når hun viser vej, vokset til en størrelse 39-rag-sok. Hun er vel omkring 12 uger.
 
En Italiensk mynde har det der hedder rosenører. De kan tippes og bøjes, rejses og lægges, tilbage og frem og de kan drejes på mange måder. Jeg bruger hende ofte som kompas, hun peger een vej. Om det er den rigtige vej betyder så mindre, syntes hun da selv, det er også helt OK. Vejviserhund kalder jeg hende, velvidende, at hun er i stand til at pege hele vejen rundt, på ingen tid.
Hun er vel omkring 12 uger på billedet. og bruger som sagt str. 39.
 
 
 
 
Soffi kan rigtig godt lide Nubit.
Jeg var lidt ængstelig, da beslutningen om at købe Nubit var truffet...hvad nu med Soffi, som ellers lider af en ret jaloux karakterbrist. Det gik fint, jeg puttede Nubit i en papkasse, da jeg kom hjem med hende, og sagde til Soffi at det var en gave til hende. Hun er meget glad for gaver og rigtig meget god til at pakke dem ud. Hun hoppede på den (alså tanken) og mente Nubit var hendes.
Hun har vasket hende fra dag eet, udviser en enorm overbærenhed og passer på hende i forhold til udefra kommende farer, fx andre hunde der er for store selvglade og voldsomme. Det er bare dejligt at se. Soffi ER en god hund.(selvom hun er gammel, sær og lidt tyk).
sine svendsen