VIBES SIDE OM "BEVIDST RIDNING".
 

Undervisning

Om MIN UNDERVISNING.

For at min undervisning skal få den bedste virkning, lægger jeg stor vægt på indledningsvis at oplyse om missionen bag min tankegang.

I min verden bør rideundervisning være logisk, forstålig, tilgængelig for alle og ikke mindst skal den tjene hesten.

Det er med ridning som med meget andet, det kræver indsigt, at man øver sig og at man sætter sig det for.

Jo mere vi fordyber os i, hvordan det hænger sammen, hestens måde at indlære på og vores måde at være på, jo mere bliver vi belønnet.

For mig er god undervisning, der hvor logikken og den gode forklaring, gør det lettere at udføre. Fordi det er nemmere at udføre noget, når man ved, hvad det skal medføre. Og hvorfor.

Jeg skelner ikke mellem, hvad slags rytter man er, men udelukkende på at give en forståelse for vigtigheden af at det er en meget nyttefuld ting at man er bevidst om, hvordan man rider. Og hvordan man tænker.

Alting handler i bund og grund om holdning til det, man mener, det man vil og hvad ens mål er.



Jeg lægger en stor portion energi i at forsøge at beskrive, hvorfor jeg mener, som jeg gør.

Og hvis min forklaring ikke er overbevisning nok, håber jeg resultaterne er.



At ride på en hest forpligter på den måde, at det er vores ansvar, at hesten ikke lider overlast, bruger sin krop rigtigt og at den ikke bliver påført stress, smerte og andet ubehageligt.
Toppen er at opnå, en hest som er motiveret, tilbyder sig uden spændinger, er afventende og altid positiv. Fordi den forstår og den ved, hvad dens rytter mener. På den måde vil hesten synes, det har en mission at tilbyde sig. Og al indlæring vil gå nemt.
Når hver ting den gør bliver responseret og belønnet, har den lyst til at gentagedet.


vibe skouenborg  | vibesko@hotmail.com