Bevar trinbrættet

Foreningen til Bevarelse af Standsningsstedet i Assedrup

 Denne forening blev oprettet, da Århus Amt i 2001 overtog driften af Odderbanen. Der var megen snak og skriveri om, at man ville nedlægge standsningssteder for at opgradere banens drift. Det var vi ikke meget for i Assedrup. Mange var netop flyttet hertil pga. toget, der gjorde det muligt at nøjes med èn bil, eller helt at undvære bilen.
 
 
 
Her er et par uddrag fra den oprindelige hjemmeside Foreningen til Bevarelse af Standsningsstedet i Assedrup:
 
"Efter Århus Amts overtagelse af Odderbanen skal banens drift opgraderes. For at gøre banen mere effektiv skal dens transporttid skæres ned - og dette gøres blandt andet ved at nedlægge standsningssteder på banestrækningen. Et af de standsningssteder, der bebudes lukket er Assedrup!!"
 
"Men vi er i både Assedrup og byerne omkring Assedrup afhængige af at kunne tage toget til enten Odder eller Århus. Mange er flyttet hertil netop på grund af toget for kun at have èn bil eller for helt at undgå at have bil. På grund af toget kan børnene, der skal i skole i Odder undgå over en times transporttid om morgenen."
 
Amtet foretog en passagertælling, og kom til det resultat, at kun 13 passagerer dagligt benyttede toget. Her i byen kunne vi ikke få det tal til at passe. Mange børn tog toget til skolen, og mange voksne benyttede toget til og fra arbejde, til indkøb, fritidsaktiviteter osv. Derfor lavede vi vores egen passagertælling. Vi skiftedes til at sidde 1-2 timer udenfor stationsbygningen, og talte hvor mange der stod af og på fra kl. 6 om morgenen til omkring kl. 19.00. Så vidt jeg husker, nåede vi op på over 30 personer (+ 2 hunde), der benyttede toget denne dag.
 
Alle vores anstrengelser og protester må have båret frugt, for vi har stadig vort stoppested i Assedrup, mens Banevolden blev lukket. Ikke mindst takket det utrættelige udvalg med Birgit i spidsen, der til stadighed kom med læserbreve i aviserne, og havde kontakt til både Odderbanen og amtet.
 
Så nu er baneudvalget et "hvilende" udvalg, og det håber vi sådan set det bliver ved med at være!
  Signe Andersen