Fortrydelsesretten

Din fortrydelsesret ved boligkøb



Vi bruger fortrydelsesretten ofte i vores hverdag. Vi er forbrugsmennesker og leve samtidig i en hektisk verden, hvor tingene nogle gange går en anelse for hurtigt. Det gør at man måske kommer til at købe ting man teknisk set ikke har brug for og her kan det være nyttigt at benytte sig af fortrydelsesretten. Fortrydelsesretten er samtidig meget udbredt og benyttes i mange forskellige butikker hvad enten du køber tøj, sko, ure, fladskærme, mobiler eller dagligvarer.



Hvorfor er fortrydelsesretten nyttig?


Der findes forskellige former for fortrydelsesret og der findes forskellige situationer, hvor de har en fortrydelsesret. Det moderne menneske er kategoriseret som storforbruger. Vi køber alverdens sjove, store og små ting hjem. I den hastige hverdag vi har, kan det dog af og til godt gå en anelse for hurtigt. Når man er ude at shoppe med vennerne eller kigger på julegaver kan ’shoppe-feberen’ godt tage overhånd. Før man har set sig om har man pludselig købt noget, som man ikke satte ud for at købe. Og som man måske teknisk set ikke engang har brug for. Her kan en fortrydelsesret være meget god at have. Hvis man et par dage senere – når feberen har lagt sig – kan man gå tilbage med varen og levere den tilbage til butikken, hvor man fandt den. Forudsat at varen altså stadig er i god stand og via butikken kan sælges videre til en anden.

Som udgangspunkt har man 14 dages returret men det kan variere alt efter hvilken butik du handler i. Forskellige forretninger har forskellige måder at gøre tingene og det gælder også når det kommer til fortrydelsesretten.
 


Hvor møder man fortrydelsesretten?


Takket være vores lovgivning er fortrydelsesretten et velkendt fænomen i hvert fald i vores skandinaviske land, og vi møder den derfor når vi handler forskellige varer. Det gælder især for varer som en computer, mobil, tøj og sko. Forudsat at varen er i god stand og altså kan sælges videre til en anden part er du fuld ud i stand til at benytte dig af din fortrydelsesret. Selv dagligvarebutikker tilbyder oftest fortrydelsesret såfremt du ikke var tilfreds med madens kvalitet.

Man kan derimod ikke benytte sig af sig fortrydelsesret i bestemte situationer. Det gælder f.eks. i situationer, når man køber eller lejer fast ejendom. Det samme gælder for varer, der er specielfremstillet til lige præcis dig.Disse varer kan heller ikke fortrydes, da de netop er blevet specielfremstillet til lige præcis dig og derfor – meget ofte – ikke kan sælges videre til en anden part. Selvfølgelig er der enkelte undtagelser, da andre kan have de samme behov som dig og det derfor kan være muligt for forretningen at sælge den videre.

Med et adokatforbehold, har du mulighed for at fortryde en bolighandel uden betaling af 1% af boligprisen. Læs om advokatforbehold her
 
Læs også den udførlige guide til selvsalg af bolig her