KARENBROSTROM

Østerlandsk kyllingesatay med peanutsauce.

4 pers.

Træspyd, tynde.

2 pk. kyllinge inder fileter

 

marinade af:

1 dl. Kokosmælk

1 fed hvidløg, presset

1 tsk. Stødte koriander

2 hel stjerne anis, stødte

1 spsk. Honning

saften fra en lime

2 spsk. Soya sauce

1 spsk. Jomfru olivenolie.

 

Bland marinaden. Jeg kommer den I en frysepose der er stor nok til at rumme marinaden og kødet, blander det hele godt sammen, og slår en knude på. Ind i køleskabet og lad den hygge sig til man skal bruge kødet igen. Det er ret nemt.

 

Til peanutsaucen skal man bruge:

 

3 dl. Kokosmælk

3 spsk. Grov peanutbutter

3 spsk. Sojasauce

1 spsk. Brun farin

1 fed presset hvidløg

2 tsk. sød chilisauce

2 spsk. Limesaft

 

Alt undtagen limejuice koges sammen i et minut eller to. Sluk og tag gryden af blusset og smag den til med limesaften.

 

Hæld marinaden fra og kom en kylling ilderfilet på hvert træspyd. Steg dem på en grill pande for fuld drøn, og kom dem efterhånden som de bliver færdige over i et ildfast fad. Jeg kommer dem også i ovnen i 15 minutter, bare for at være på den helt sikre side, i disse salmonella tider.

Server med en skål kogte jasmin ris eller quinoa, som jeg er helt vild med, sammen med et fad med udskårne gulerodsstave, agurkestage, røde og gule pebrefrugter i stænger, lidt kokosmel og måske lidt rosiner.

 

Denne ret kun med kylling er et festmåltid i sig selv. Børn er også vilde med den, både pga. at kød på spyd bare er en fest for alle børn, men også fordi det smager rigtig godt. Peanutsaucen er fløjls blød og harmonere fantastisk sammen med kyllingen.

 

Skulle det blive til en gæste middag ville jeg også servere grillede kæmperejer på spyd til, beregn 2 spyd med ca. 4-5 rejer på til hver, og grill dem ved høj varme til de er lækre lyserøde. Hertil ville jeg også servere en skål med sød chilisauce, den fås på flaske i de fleste supermarkeder. Derudover ville jeg komme en halv ananas i en foodprocessor og køre til jeg havde en fin mos, og servere den sammen med alt det andet.

 

Karen Broström