KARENBROSTROM

Fyldt kyllingebryst

Det er lidt retro, men godt! Man kan undlade pestoen og komme et stykke skinke i, så bliver det lidt alla Cordon Bleu. Husk at man skal vende skinken, så den lukker for åbningen i kyllingen. Så løber osten ikke ud!

4 pers.

 

4 flotte kyllingebryster

8 soltørrede tomater

2 bøffelmozzarella, afdryppet

Ca. et halvt glas rød pesto eller 4 skiver skinke

Salt

Peber

tandstikker

Olie til fadet

 

 

Lav et langt, horisontalt, dybt snit i den tykkeste del af hvert kyllingebryst – dog uden at skære helt igennem brystet. Smør kyllingebrysterne indvendigt med pesto. Skær de soltørrede tomater i aflange tændstiks tynde strimler og fordel dem i brysterne, så der ca. er 2 tomater i hver. Skær mozzarellaen ud i ca. 0,5 cm tykke skiver og fordel dem på kyllingebrysterne. Hvis du bruger skinke, så husk at lægge den omvendt snittet i kyllingen, så den lukker for åbningen. Luk dem med et par tandstikkere. Krydrer med lidt salt og peber. Steg dem på panden, ca. 7-8 minutter på hver side.

 

Til Kyllingebrysterne serveres frisk pasta med en sauce af balsamico og cherrytomater. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Jeg bruger tagliatelle.

Ca. 15 cherrytomater halveres. Når alle kyllingebrysterne er stegt, koger man panden af med 4 spsk. balsamico. Tilsæt cherrytomaterne og evt. et par spsk. vand. Du kan bruge vandet fra pastaen. Smag til med salt og peber og vend det i den ny kogte pasta.

 

Hertil serveres en skål grøn salat eller dampede grøntsager og et lækkert friskt brød.

 

 

Karen Broström