Kat

Kat maleri efter foto

Hos www.fotomaleren.dk kan du få malet din kat eller dine katte efter foto af en professionel kunstmaler og portrætkunstner.

Kat

En kat eller huskat (Felis silvestris catus), er et lille rovdyr som ofte bor i tilknytning til mennesker eller holdes som husdyr. Der findes mange racer, som gennem tiderne er fremavlet af mennesker.
Den vilde kat lever af, hvad den kan fange i naturen, f.eks. mus og småfugle. Den tamme kat lever af den mad, dens menneske tilbyder den. Nogle tamkatte spiser dåsemad og tørfoder, andre får hjemmelavet kattemad. Katte på landet og vildkatte i byen er nyttige, da de dræber og spiser mus og rotter. Katte kan godt finde på at lege med musen, inden de dræber den - specielt vil kattekillinger instinktivt give sig til at lege med en mus, de måtte møde, men at musen er spiselig, er noget killingerne skal lære af moderkatten. En kat kan føle sig igennem meget smalle steder med sine knurhår. Knurhårene føler for katten, hvor langt væk siderne er fra sig, så den ikke behøves at vende hovedet.
En kat føder levende unger, kaldet killinger. Hunkatte kan få killinger 1 til 2 gange om året og der går ca. 9 uger inden katten føder sine killinger. Et kuld består typisk af 3-7 killinger, men dette kan variere. Foreningen Dyrenes Beskyttelse anbefaler at killinger bliver hos deres mor til de er mindst 12 uger. Først på det tidspunkt har killingerne lært nok til at kunne klare sig selv.
En kat kan blive op til 14-16 år gammel, men der er beretninger om katte, der er blevet 17-19 år. Den ældste beskrevne kat levede fra 1903 til 1939, og blev således 36 år gammel.
Tamkatteracer: Abyssinier Balineser Bengal Britisk korthår Burmeser Burmilla Cornish Rex Devon Rex Europæisk korthårskat (Europé) Korat Hellig Birma Man-kat Maine Coon Norsk skovkat Perser Ragdoll Russian blue Siameser Sibirisk Skovkat Somali Tyrkisk angora Tyrkisk van
Se mere på Wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Kat

Maleri

Et maleri er et billede udarbejdet ved at en flade påføres farvede pigmenter der hæfter til malegrunden med et bindemiddel.
Maleri er en af de mest benyttede kunstformer gennem tiderne.
Bindemidlet er afgørende for den fremkomne stoflighed og derved maleriets hele karakter. Som bindemiddel kan anvendes så forskellige materialer som linolie, PVA akrylmasse, gummi arabicum, voks, lak, glas og meget andet (se maling).
Ligeledes er malegrunden vigtig for hvilken type maleri der er tale om. Malegrunden kan være træ, grundet lærred, metal, mure, papir m.m. Bindemidlet er nødt til at kunne hæfte på malegrunden, og kombinationen af malegrund og maling har således givet kriteriet for at klassificere maleriet i forskellige typer
 
Kunstmaler