N
 

Blog

15. juli 2008
Halv andet er gået siden jeg først fik ideen om Nordic Light. Mange ting er gået godt, og mange ting er ikke sket helt som de skulle.
Jeg blev fuldstændig opslugt af projektet da jeg først fik ideen og glædede mig sindssygt over at lille jeg kunne hjælpe folk i nød. Jeg lavede en projekt beskrivelse, fik talt med ADRA om samarbejde og kom sådan set godt i gang med projektet. Det første der skulle laves var en informationsfolder, med flotte billeder og en god idé.
Jeg fik den idé at bytte om på tingene. "En lille hvid pige sidder alene og ser ked ud af det. Hun "mangler" sådan set noget i sit liv. Bag hende sidder en fornem strygekvartet, bestående kun af afrikanere. "
Her havde de sorte overtaget. Det var dem der skulle hjælpe os, de hvide.
Jeg fik hurtigt en fotograf til at hjælpe mig. Sværere var det med location til shootet, men 2 dage inden datoen for fotograferingen, fik jeg et praj fra min veninde Anja, og jeg fik lov at låne et proffesionelt fotostudie. Fire dage inden, havde jeg fundet kjoler til damerne i kvartetten og dagen inden gik jeg stadig rundt på gaden og prøvede at få 2 mandlige afrikanere til at stille op til min strygekvartet. Instrumenter til kvartetten blev venligst udlånt af en violinbygger, og lys fik min søde kæreste skaffet fra sit arbejde.
På selve dagen, kører min mor mig ud til location med bilen fuld af strygeinstrumenter plus en fotograf og lys. På et tidspunkt befinder bilen sig på en meget stor vej hvor trafikken KUN kører i modsat retning af os. (sådan kan det gå, nån man har lidt travlt.)
Heldigvis er morlil skarp og kører over rabatten. Lykkeligvis var der ikke et autoværn eller en stor hæk eller børn netop her. Instrumenter og mennesker har det stadig godt.
Min børnemodel er venligst udlånt af min veninde, Olivia,  og opførte sig meget eksemplarisk af en fire årig.

4.okt. 2008
Jeg får en lille artikel om Nordic Light  i "konsbladet" skrevet af mig og min søde veninde og kollega, klarinettist, Mette Alrø Stoktoft.

11.nov. 2008
Henrik Kristensen, hornist hjælper mig nu med at arrangere koncerterne og udvikle ideer til koncertformen.
Det er mærkværdigt og skønt at opleve hvordan folk begynder at henvende sig til mig fordi de gerne vil hjælpe og gøre en forskel for andre. Her er vores tanker om formen.

Vi kunne tænke os at ændre på den vanlige klassiske koncertform ved at lade det være fortløbende, en rejse i flere forskellige udtryksformer. Vi har bestemt os for temaet : Menneskerettighederne.
Hvad de i hele taget siger og ikke mindst, hvad de siger os i dag.
Ved at bruge litterære brudstykker, sorthvide foto, som bliver vist via projektorer og musik, tror vi at vi kan give publikum et rum for refleksion. Til at binde det hele sammen, vil vi alliere os med en skuespiller som med sin person skal sætte de skrevne rettigheder på spidsen. Både gennem provokation og forståelse. (måske lidt som: Dr. Jekyll & Mr.Hyde eller som Djævelens advokat) Dette er bare et forslag og vi er åbne over for andre ideer.
Én ide er at lade et levende lys repræsentere hver artikel i rettighederne. Om det så skal tændes eller slukkes er helt åbent. Disse tanker er endnu meget fragmentariske - Så vi har endnu ikke lagt os helt fast på en form, men vil prøve at vælge det rigtige i samarbejde med den pågældende skuespiller .

 
Vi ønsker muligheden for at kunne lave samme konceptkoncert mange forskellige steder og vi ønsker at skabe et samarbejde med kirker rundt i landet, hvor de stiller kirkerummet til vores rådighed. Vi håber også at få lov til at benytte Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncert sal. ( Studiescenen. )
Planen er at have et klassisk ensemble (Strygekvartet samt Blæserkvintet)som både kan spille samlet men også brydes op i mange forskellige grupper. Vi vil også gerne have små grupper og solister, f. eks en fløjte/guitar duo og en accordeonist. Denne brede vifte giver masser af muligheder, både med repertoiret men også muligheden for at spille mange steder i koncertlokalet. Ved at tilknytte etablerede og unge musikere, som endnu er på kanten af deres karriere, kan vi få musik på et højt kunstnerisk niveau.
 
Som udgangspunkt ønsker vi at alle deltager frivilligt, så flest penge kan gå til de som behøver dem. Samtidig er der en mulighed for at få indflydelse på projektet med egne ideer. Der er plads til at sprænge de normer vi alle kender for godt. På den måde håber vi på et godt fælles resultat.


12. jan. 2009
Endelig...! Datoerne for de første 2 koncerter er en realitet. Stjernerne til de to første koncerter er en realitet. Det er næsten ikke til at fatte. Det bliver faktisk til noget. 

14. feb. 2009
I dag har vi fået lavet en køreplan med deadlines, så vi ved hvilke skridt vi skal tage indtil koncerterne er en realitet. VI havde også et rigtig godt møde med ADRA i sidste uge, hvor vi blev meget klogere.

6.april 2009
Tiden går så utrolig hurtigt og jeg er en smule stresset.
Det er svært at få folk til at melde tilbage, og kan man overhovedet være sikker på folks engagement, når det er frivilligt arbejde? 
Her - mindre end halvanden måned inden koncerterne - har jeg stadig ingen til at spille Messian. Kvartetten som egentlig er hovedværket i mine koncerter. Men jeg tror på det nok skal gå. Jeg tror virkelig på det. Og jeg har med fantastiske folk at gøre. I går optog vi video af Emma, der tænder et lys og Jenny, der puster det ud. Jenny mødte jeg i forgårs til kirkekaffe efter fyraften og hun indvilligede i at stille op som model på min video dagen efter - YEAH. Begge modeller var utrolig samarbejdsvillige og seksårige Emma brugte næsten hele pakken af tændstikker, for det var da utroligt sjovt at tænde lys, fandt hun ud af... Inden optagelsen, løb jeg og Martin rundt i hemmelige gange under Det gamle radiohus for at finde et egnet sted til optagelsen. Det var en utrolig spændende eftermiddag.

6.maj 2009
Nu kun 9 dage til første koncert løber af stablen. Det er så spændende. Går rundt med 1200 flyers og deler ud til de mennesker der vil ha dem. Alle fortjener at vide at denne koncert finder sted, for jeg tror det bliver en stor oplevelse. Så meget talent og erfaring samlet på een gang. Så meget vilje til at formidle dyb og smuk musik og så meget vilje til at gøre en forskel for fattige mennesker, der har brug for hjælp. Det er ikke svært for os danskere at hjælpe.. Det er bare svært at indse at vi faktisk HAR tid og økonomisk overskud. 
Nordic Light er i mit hoved hele tiden i denne sidste tid... Det er næsten som en lille dæmon der har besat mig. Men det er sjovt. 
Jeg har stadig ikke modtaget nogen støtte fra de fonde jeg har søgt, men jeg regner stærkt med at jeg skal nå at få penge. 
... Nogen der vil støtte...?? :-) 

9. maj
Yes!! Så har jeg fået en trejde del af det beløb jeg har søgt om til projektet. Det er da en start. Tak til Solistforeningen af 1921.
Har netop været til en fantastisk støtte koncert for Maternity Worldwide. Skønt at se andre mennesker der brænder for uligheden i verden. 

14.maj 2009
Det er dagen inden første koncert. Jeg glæder mig sindssygt meget. Har gået og øvet mig på at læse op så det ikke lyder som om jeg læser op...Hihi. Er så spændt. Vi har fået en tredjedel mere i støtte fra Oticon Fonden. Det hjælper på det. Der er så mange involverede i det her. Det er helt utroligt... 

17.maj 2009
Tak til alle der har været med til at gøre koncerten til en stor succes. Det var en stor oplevelse. Tak til musikere, Lys, Lyd, Design af flyers, plakat og programbillet, video og regissør, billeder. 


Linnéa Villén