Træning af en Skive-Toller.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Da vi fik Molly, tog vi hul på noget, som vi kun havde meget begrænset erfaring med - hundetræning!! Og nu har vi efterhånden lært det: det kræver tålmodighed, tålmodighed og tålmodighed at få et stabilt resultat, når man træner med sin hund!
 
Tolleren har vist sig at være en race, som passer perfekt til vores familie og temperament. Både Maggie og Molly har været hurtige, lærenemme, livlige, glade og legesyge.
 
Molly og Maggie har begge gået på diverse hvalpe- og unghunde-hold hos DKK.
Det har været en helt fin oplevelse, især fordi det har givet anledning til gode møder med andre hunderacer.
Undervisningen på holdene tog udgangspunkt i LP-programmet og var egentlig ganske spændende, måske især fordi vi hele tiden havde en god og kreativ træner.
 
 
I oktober 2006 drog vi første gang til træning i Tollerklubbens Kreds Midt og Vestjylland. Det var en stor og god oplevelse, at møde så mange mennesker, som kendte racen og havde så mange erfaringer at dele ud af!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var første gang, vi stiftede bekendtskab med jagt-relateret træning - men absolut ikke sidste! Det har været en lærerig fornøjelse at komme til toller-træning. Dels fordi træneren Jørgen Christensen har været super god til på samme tid at opmuntre og korrigere, og dels fordi vi har lært så meget om mulighederne og udfordringerne i forbindelse med træning af en toller.
 
Det er gået sådan, at LP-træningen har måttet vige pladsen for jagttræningen. Der er simpelthen ikke tvivl i mit hjerte om, at indholdet i jagttræningen er det rette for en toller. Samtidig tilbyder jagttræningen en masse gode oplevelser i naturen for både hund og fører.
 
Vi træner formentlig ikke systematisk nok til, at det virkelig kan kaste nogle resultater af sig, men vi har da fået kæmpet nogle brugsprøver i hus til begge hunde.
 
Klippefaste træningspincipper har vi ikke - der skal jo være plads til at blive klogere. Nogen synes at mene, at hunden altid skal forholde sig afventende, indtil den får besked på andet. Modsat kan møde holdningen, at hunden skal have lov at gøre, hvad den har lyst til. Jeg tænker, at den evigt afventende hund måske bliver passiv og initiativløs - og at den uopdragede hund helt sikkert bliver uudholdelig at være sammen med!
 
Vi lægger os et sted midt i mellem: Positiv træning, hvor hundene får belønning for ønsket adfærd. Træning i små bidder - gerne lidt hver dag. Ingen fysisk afstraffelse.
 
Erfarne toller- og hundefolk har gjort os opmærksom på, at vi skal undgå stressende aktiviteter med hundene. Det betyder fx.
  • Leg med pinde og bolde kun i begrænset omfang. 
  • Ingen leg med mange børn, der løber rundt.
  • Ingen langvarige trække/bryde lege.
  • Kun kortvarigt "fri leg"/jagtlege med mange andre hunde.
  • Masser af hvile, og at der er dage, hvor der kun er ro på programmet.

Det har været vigtigt for os, at børnene i huset - både dem der bor her og dem, der kommer på besøg- forstår og respekterer at samværet med hundene skal være roligt!

Vi vil bestræbe os på altid at sætte hundene op til succes! Altså ikke forlange noget af dem, som vi ikke tror, de kan klare. Fastholde en positiv udgang på alle træningssessioner, så hunden forbliver glade og ivrige.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                           
Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk