Efterår 2011:
 
20.september 2011.
 
Først godt nyt om Flora-pigen. Hun har det godt og er tilbage som familiens frække prinsesse og kæledægge :) og godt ser hun ud...så umiskendeligt en skive-toller
 
 
Også de hjemmeboende skive-tollere lever livet - omend de er lidt rigeligt opfindsomme. De kan finde enhver uregelmæssighed i hegnet og lirke snedige låseanordninger op til skraldespanden! De får vist for lidt struktureret hjernegymnastik - vi må i gang med den slags igen!
 
Og Maggie er stadig i fremgang - i går gik vi tur sammen med 4 flinke sorte labrador i forskellige aldre. Og det gik såååå godt! I starten var Maggie lidt afventende, men da hun var sikker på at der var tale om venligt sindede hunde kom halen op. Hun tog glad del i løjerne og glad var jeg!

 
7. september 2011.
Flora sender godt nyt! Hun er ved at være i fulde omdrejninger igen og har faktisk formået at hive en førstepræmie hjem til DCHs afslutningsprøve - dygtig pige. Far Preben har vist heldigvis også bedre trods borelia infektion.
Det er endeligt bekræftet, at det var meningitis, som slog Flora af banen. hun havde 3 gange så mange proteiner og celler i blodet som normalt - men der er ikke nogen endegyldig forklaring på hvorfor. DKK har set på sagen: man mener ikke der er noget til hinder for, at Flora kan indgå i avl, idet man vist kan udelukke en genetisk baseret årsag. 
Det var gode nyheder - for som Inger siger, så komplimenteres Flora ofte for sit supergode temperament, og det kunne da være skønt hvis det kunne bringes videre i racen :)
 
Også Pontiac har det godt! Erling skriver, at han ikke er nem - men at han er en dejlig hund :) Han har fået en ny kurv, som han slet ikke har spist af endnu, så det er jo bare rigtig flot. Og så kan han noget som mine hunde ikke formår: han kan blive i en uindhegnet have uden at tage på langfart. Godt gået, synes jeg!
 
30. august 2011.
Her går det bare derudaf....men opdateringer på hjemmesiden er der vist ikke så mange af. Nu kommer der en!
 
Allerførst må jeg berette om en turbulent uge for Flora og hendes famlie. Flora blev akut syg i ugens løb, hvilket skabte nogle dramatiske døgn. Heldigvis er der ro på nu og Flora har det godt igen. Hun havde pådraget sig en betændelse i hjernehinderne, som påvirkede både bevægeapparat, syn og mental tilstand. Helt igennem gyseligt og meget skræmmende.
Heldigvis har Flora været i hænderne på rutinerede dyrlæger i Århus, som kender tollerracen, og de spår hende en lys fremtid :) Med de foreliggende prøvesvar er dyrlægens bedømmelse, at sygdommen ikke får avlsmæssige konsekvenser for hverken Flora eller hendes søskende.
Det er uklart, hvad der fremkaldte tilstanden - men man hælder til en bakteriel infektion, der er har fået immunsystemet til at løbe løbsk. Inge fjernede før sygdomsudbruddet 3 flåter fra Flora, efter en god sportræning. Faktisk pådrog Preben, Floras "far" sig en boreliainfektion efter samme sportræning, så han er også i medicinsk behandling nu!
Flora får binyrebark hormon og skal fortsætte i behandling i 4 måneder. 
Sikke noget!
 
Men der er også godt Alfabet-nyt: smukke Hannah har været på sin første udstilling og indkasserede en fin bedømmelse og et Exellent ! Dommeren havde bemærket alle hendes kvaliteter - og også bemærket, at ringtræning kunne have givet en endnu bedre placering. STORT tillykke til Casper og Helena med deres røde prinsesse :)
 
Og vores egen lille prinsesse Maggie - ja, hun gør fortsat stille fremskridt. Det er nu ved at være længe siden hun har haft "udfald" og hun er helt klart mere i balance. Hun har trænet lidt med en gang imellem, og det går rigtig godt. Hun arbejder glad og gerne :)
 
 
14. august 2011.
 
Ja, så er det igen tid til at blande atletikken ind i hunderiet - for Skives juniordrenge blev igår danske mestre for hold. Skive-toller var repræsenteret med både Lasse i stangspring (højeste i bagerste række) og Emil i hammerkast (sort jakke i forreste række), så det var en god lørdag :)
 
Molly og Maggie lever et fredeligt hundeliv afbrudt af diverse træning. Jeg har meldt mig som hjælper på et lydighedshold i DRK, så det nyder Molly lidt godt af både mandag og onsdag. Mandag er hun med som gæst, og onsdag er der træning for dem som er trænere eller hjælpere.
 
Og så fik jeg jo DKKs blad hunden med et fint billede af Flora på side 92...jamen altså!
 
31. juli 2011.
Sikken dejlig dansk sommerferie - alle slags vejr har vi haft. Vejret har ikke mindst været godt til hundetræning og vi har trænet på livet løs med både Molly og Maggie. Området ved Birkesø er blevet flittigt besøgt; det er aldeles velegnet til både træning og kaffeslabberas :)
Hele sommeren har jeg meget konsekvent trænet hundene hver for sig - dvs kun een hund med i bilen. Det har fungeret rigtig godt og givet mere ro både på hund og fører.
 
Jeg har allieret mig med en hundeklog person (Suzanne Hoffmann) i forsøget på at stabilisere Maggie. Hun er blevet vurderet og set på endnu en gang, og jeg har egentlig meget tiltro til resultatet. Vi er enige om, at Maggie er en vældig sensitiv hund, hvis grænser nok i mangt og meget er blevet overskredet. Jeg skal derfor forsøge at indpode noget initiativ og selvtillid i hende bl.a. ved hjælp af klikkertræning/klikkerøvelser.
Samtidig er det afgørende, at jeg ikke "prøver af" hvor langt jeg er kommet før vi er klar til det.
 
Vi har også været til opfølgning hos kiropraktoren, som fandt helt normale forhold både mht ryggen og den påvirkede lever-meridian - hokus pokus rask :)
Men hvorom alting er, så har Maggie det faktisk bedre. Hun er mere i balance og er ikke gået frem mod nogen eller noget i et par måneder nu. Forleden mødte hun en cocker spaniel, som var meget direkte i sin kontakt :) -og den knurrede hun lidt af og stillede sig henover. Alt sammen meget fint og og voksent, og bagefter legede de sammen i flere timer uden problemer - skønt skønt skønt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I dag var Maggie så med ved fjorden ved Hostrup Strand - og hun badede i vilden sky og længe. Hun sprang i fra stenene og badebroen og havde det skønherligt :)
 
Skridt for skridt  - håber det holder.....
 
19. juli 2011.
Man rykkes for en opdatering - og det er dygtige folk der rykker, så jeg må hellere komme i gang :)
Vi har det godt og holder ferie. Det betyder ganske meget mere tid til hundene, som får udfordringer eller træning hver dag.
Maggie har det også godt - jeg synes, hun er blevet mere tålsom overfor omverdenen. Samtidig er jeg klar over, at jeg ser situationen gennem temmeligt farvede briller.
Billedet er mere tydeligt for mig nu: Maggie reagerer overfor andre hunde, når hun føler sig presset. Og hun er presset, når hun ikke kan komme væk. Uden line møder hun andre hunde/situationer i en afventende position (eller fjerner sig) - med linen på vælger hun sommetider at gå frem mod det ukendte. 
Hun træner fortsat kun med "gamle venner" og det går uden problemer eller gnidninger - faktisk er hun dygtigere end hun før har vist :)
I disse dage tager jeg sommetider ud på DCHs træningsanlæg, hvor de har diverse vipper, rør, stiger, hængebroer osv. Den slags klarer hun fint, og jeg forestiller mig at det kan være med til at give selvtilliden et pift. Hun tør også svømme længere ud efter en dummy nu, og i dag hoppede hun villigt ud i åen, selvom der var ganske meget strøm. Så måske er der håb forude.
 
Molly-hunden har valgt at smide hele pelsen! Hun var ellers lige blevet så fin efter hvalpene med masser af blød lækker pels - men nu ligner hun igen en kost på fire lange ben :) Til gengæld har hun så fældet så meget at puder, tæpper, strømper osv. ligner små tollere!
 
På fodringsfronten kører vi fortsat derud af med barf fodring. Jeg synes, det er dejligt at kunne give hundene et stort måltid mad, som faktisk mætter dem. De har begge tabt sig på det nye foder; Molly lidt og Maggie meget. De vejer nu begge to omkring 19 kg og er aldeles fit for fight. Maggie, som ellers altid har virket lidt "tønde-agtig" og oppustet, virker nu meget mere fri og smidig.
Prismæssigt er det ikke den store omvæltning - faktisk tror jeg det er lidt billigere end det foder, vi brugte før.
 
4. juli 2011.
Uha - det var en fin dag i lørdags! Vi var så heldige at vi fik besøg af Alis, Betty, Debbie, Flora og Gilbert. De er nu 8 måneder gamle og hedder Tulle, Molly, Bala, Flora og Pontiac.
Og sikke fine tollere; jeg synes de var både umådeligt dygtige og ualmindeligt smukke....men det kommer nok ikke bag på nogen :) Alle viser samarbejdsevne, legelyst og apporteringsglæde, så det bliver rigtigt spændende at følge dem fremover. Rødhætten Gitte lagde også vejen forbi, og hun fortalte om sin tollererfaring og hjalp til med et lille træningspas - TAK for det!
Og vejret var fremragende.........det regnede og regnede og regnede :( ærgerligt, men heldigvis er tollerejere seje, så vi fik en herlig dag alligevel. Hundene syntes vist at dagens bedste indslag var Ingers hundelagkage:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rugbrød, leverpostej, ost, makrel og hundekiks....kunne nok få en ung toller til at så på bagben
 
 
Flere billeder i galleriet.
 
Og faktisk også godt nyt fra Maggie fronten. Hun er ligesom "dampet af". Hun har tydeligvis ændret adfærd og virker mindre stresset. Hun går selv rundt i haven og hygger sig - uden at gø. Hun har været med i gågaden - helt upåfaldende, undtaget en reaktion på en hendicappet dreng. Hun har været med til lidt træning ved Birkesø - og aldrig været dygtigere!
Så vi krydser alt hvad krydses kan, og håber, at der er tale om en blivende virkning.
 
28. juni 2011.
Som tiden dog flyver - og vi har fået dejligt nyt fra alfabet-hvalpene. De trives og udvikler sig rigtig flot. Flora har bestået en PH lydighedsprøve og fået SL på et skue i weekenden. Hannah er blevet storesøster til en ny lille hundehvalp og Charlie tager Fyn med storm :) Alle sender nye billeder, som findes i galleriet.
 
Maggie har i dag været til kiropraktor. Vi havde fået anbefalet Tove Due, som er uddannet dyrlæge og tillige altså kiropraktor og akkupunktør. Så hun kan nogle tricks. Hun fandt, at Maggie var meget låst i nakkeregion og nederste del af ryggen - og det fik hun så løst op for. Hun mente også at kunne konstatere en ubalance i lever-meridianen, som angiveligt har sammenhæng med psykisk ubalance og aggression.
Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal tænke om det. Diagnosticering af låsninger i ryggen er formentlig god nok - men historien om meridianer er jeg noget skeptisk overfor. Men nu har hunden fået akkupunktur, og så må vi se om det virker
 
 
13. juni 2011.
Endnu en Working Weekend er veloverstået - og sikken dejlig pinse! Suzanne Hoffmann og Brian Rasmussen havde planlagt et særdeles spændende program med et fint mix af teori og praksis. Der var hele vejen igennem fokus på positive træningsmetoder og den enkelte hunds niveau, og jeg tror at alle gik hjem med en rigtig fin oplevelse af at "min hund er da vist god nok" :) Stor anerkendelse til trænernes kompetancer, erfaring og evner til konstruktive løsninger!
 
Molly klarede det hele bedre end jeg havde forventet - hun kan faktisk rigtig mange ting :) Så jeg var helt stolt af min halvgamle hund!
Nu skal det hele lige fordøjes inden det skal omsættes i noget praktisk træning med begge hunde. Ny motivation!
 

5. juni 2011.
Så fik vi endnu en vandhund på forsiden - denne gang Maggie ved Resen Strand. Slægtskabet med den anden vandhund fornægter sig ikke :)

Maggies søskende Malta og Milton har også været i aktion her i weekenden, både til lydighedsprøve og udstilling.
Begge hunde konkurrerer i LP2 og Malta var vist kun et enkelt point fra oprykning til LP3, så det var superflot og samtidig lidt ærgerligt for Karina. Milton var 100point fra cuttet. Til gengæld gjorde han det rigtig godt i udstillingsringen i dag: han fik Excellent og 1. præmie og en flot kritik :) :) Hans lillebror Gilbert var også med og fik Lovende i hvalpeklassen.
 
Ihh - hvor de kan!
 
4. juni 2011.
På forsiden har vi fået en umiskendelig Skive-toller; det kunne såmænd ligne både Molly og Maggie, men det er faktisk Flora, som boltrer sig ved Gjerrild Strand i sommervejret.
Inger har sendt dejlige billeder -se galleriet :)
 
21. maj 2011.
Flora har sendt dejligt billede og Inger fortæller, at Flora stadig gør fine fremskridt på træningsbanerne. Faktisk arter hun sig så godt at parret har mod på lydighedskonkurrence i DcH, så de er rigtig godt på vej.
Samtidig forlyder det, at Flora har et godt øje til gårdens katte - hun forstår at holde dem stikkerne :)
 
 
 
 
På Toller Fyn`s Facebook-side har jeg fundet flere dejlige billeder og har tilladt mig at downloade nogle af dem. Det handler selvfølgelig om Charlie, som viser talenterne frem.
Fra pålidelig kilde har jeg hørt, at den unge hund viste gode takter og fint arbejdspotentiale :)                                       
Flere billeder i galleriet.
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19. maj 2011.
Træningen skrider stille fremad for Molly. Hun er aldeles tilfreds med at være kommet frem i rampelyset igen og hun gør det også fint nok.
Molly har overtaget Maggies plads på intro til markprøve i DRK. Den første dag bemærkede een af trænerne, at det dog var en voldsom forandring i fart og koncentration........han havde ikke lagt mærke til, at det var en anden hund :) Det er iøvrigt et rigtig fint lille hold vi har - 5 deltagere (2 golden, 2 lab og 1 toller) med hundehjertet på rette sted. Håber vi finder ud af at følges ad på det næste hold.
Smugtræning er jo også en god ting, som man kun kan få for lidt af. Vi mødes med Aiko, Charlie og Eddie de fleste onsdage til træning, kaffe og kage. I Aikos nabolag ligger et vidunderligt naturområde ved Brokholdm Sø, som vi bruger flittigt; der er gode lange stier, græsarealer og en fin sø så alle muligheder er åbne. Når dertil lægges et passende antal borde, bænke og shelters kan det jo kun gå godt :)
 
Maggie tager den stadig med ro - hun har trænet lidt en enkelt gang de sidste 3 uger, men ellers står den på søgeøvelser og almindelige lufteture.
Vi var en tur omkring dyrlægen forleden for at få checket hendes fysiske sundhedstilstand, for at kunne udelukke at der ligger en fysisk problematik bag hendes ændrede adfærd. Det gik nu ikke helt som ventet. Maggie har kludder i hormonbalancen; her 3 måneder efter sidste løbetid har hun stadig mælk i patterne, så det er hun i gang med at blive behandlet for. Derudover har hun en tydelig smertereaktion omkring den nederste halvdel af rygsøjlen, så nu skal hun til kiropraktor og herefter formentlig røntgenfotograferes. Desværre er der dog nogen ventetid på kiropraktorbehandling.
Så man kan måske godt forstå, at hun ikke har haft så meget overskud den sidste tid :(
Men hun ser godt ud  - vejer nu 18 kg mod 23 i november - og pelsen er fin, blød og blank.
 
  
8. maj 2011.
Det må vist være ny rekord i manglende opdatering af hjemmesiden ;)
Det er nu ikke fordi der ikke sker noget i Skive - nok nærmere tværtimod. Der er gang i den både med arbejde, hunde og atletik.
 
Begge hunde har det godt, men vi har lavet nogle ændringer i hverdagen. Maggie holder pause med træning sammen med mange hunde. Hun kan ikke håndtere mange hunde på een gang, når der er dummyer eller vildt mellem hundene. Hun stresser og bliver udfarende overfor de hunde hun ikke kender så godt.
Så i den næste lange tid, bliver det nok kun til smugtræning for Maggie-duddi.
 
Så Molly er blevet "støvet af" og kommer mere med igen. Hun nyder det og gør det også okay.
 
 
24. april 2011.
Det gik godt for Malta i går - hun debuterede i LP2 med en fin 2. præmie. Karina lavede endda en førerfejl, som gav 0 i en øvelse, så set i det lys var resultatet super fint :)
 
I dag har der været udstilling og Flora og Milo var i ringen - Milo fik very good og Flora fik L og begge fik gode kritikker.
 
 
 Milo venter...                                                       Dommeren synes milos ører sidder for lavt :)
 
Dommeren og Inger fordybet i bedømmelse af Flora....som til gengæld virker temmelig ligeglad :)
 
Flora tog sin første udstilling rigtig pænt. Hun sagde ikke en lyd og faldt bagefter i søvn under en stol ved siden af ringen.
 
 
 
 
 
 
 
 
22. april 2011.
Hvor er det da bare skønt med sommervejr igen!! Varmt om dagen og lyst om aftenen - og dermed lidt bedre tid til hundetræning.
Men også bedre tid til udflugter :) I dag har jeg været på gæstevisit i Skørping for at se Milton og Malta til tollerbrugsprøve og Milo til working test i begynderklasse.
 
Milo, Milton, Molly og Malta
 
Milton og Malta viste seriøs vandpassion! Så meget at det faldt uden for brugsprøvens rammer - så desværre ikke nogen bestået prøve i denne omgang. Men det var de nu ikke ene om: der var 7 hunde til prøve og kun 1 bestod.
Malta skal i konkurrence igen i morgen - denne gang i LP2.
 
Milo klarede sig til godt på sin første working test; han fik en ærefuld 3. præmie i et felt hvor 3 ud af 6 hunde opnåede præmiering. Flot Milo og Elisabeth! - ikke mindst når Elisabeth ikke havde fløjten med og iøvrigt fortæller, at hun var lidt forvirret over prøveforløbet ;)
 
 Milo og Elisabeth                                                  Karina og Malta
 
 
Milton og Molly - som i øvrigt ligner hinanden rigtig meget :)
 
17. april 2011.
Vi har fået skønne billeder tilsendt:
 
Pontiac (stående) på besøg hos Bala                    En rigtig voksen Milo
 
Og også nyt fra Charlie, Hannah  og Tulle (lille henrivende Alis): alle har det godt og træner på dygtig vis på diverse hvalpehold:)
 
 
 
11. april 2011:
Det går faktisk godt i Skive - hundene har det godt :) Molly er ved at ligne en toller igen, efter at have tabt al pels i vinter. Maggie har tabt sig lidt mere, så hun er også ved at være trimmet nu.
Vi træner med begge hunde, men det er vist Maggie, der får mest opmærksomhed lige nu. Det går stille og roligt i den rigtige retning, men hun er stadig en følsom sjæl. Det ses fx ved at hendes præstationer er meget afhængige af den sammenhæng hun er i. Når vi træner med "gamle venner" er hun fri og ivrig - når vi træner med "nye venner" falder halen lidt ned og arbejdsiveren daler tilsvarende. Men sød er hun jo altid :)
 
 
1. april 2011.
Endelig forårstemperaturer - skønt for både folk og fæ. Molly og Maggie gider sjældent at være i haven, hvis vi ikke gør dem selskab, men de sidste par dage har de nu nydt at være udenfor.
Vi træner en lille smule hver dag. I øjeblikket drejer det sig meget om at apportere over smalle vandløb; den største udfordring er at begge damerne hellere vil løbe en stor omvej tilbage end krydse vandløbet igen :) Men det er jo tollere og de tænker sig godt om, når de løser en opgave.
 
Godt nyt fra Hannah, Flora og Molly. Det er heldige hunde, som får både opmærksomhed, træning og ros fra omverdenen! Og tænk - de er efterhånden blevet 5 måneder gamle....
 
Og godt Maggie-nyt: hun er færdig med at være en fed toller. Har tabt sig 3 kg til 19.5 :) Måske hun lige skal lettes for endnu 1 kg, men vi synes hun ser brandgodt ud nu!
 
27. marts 2011.
Af en eller anden grund er der forsvundet en ordentlig luns af dagbogen fra jan-feb; jeg aner ikke hvordan det er gået til, men det er formentlig noget jeg selv har gjort. Ærgerligt!
 
Træningen går faktisk rigtig godt. Maggie er fx ved at få lidt facon på vandarbejde og lange markeringer - til smugtræningen havde Søren målt 120m op for at se om hundene kunne klare opgaven - og det kunne de :) Til gengæld er hun ikke så ivrig for at løbe langt ud på ligeud-dirigering. Hun taber omgående fart, hvis jeg sender hende ud mere end 2 gange - så det må jeg jo så lade være med.
 
Molly var mned til tollertræning i dag - hun var uventet skarp.  Jeg tænker, at hun ville benytte lejligheden til at vise, at hunfremover bør være første valg, når jeg bestemmer, hvem der skal med til træning :)
 
 
19. marts 2011.
 
 
Og her har vi så en dejlig hund, som hedder Flora! Jeg har haft fornøjelsen at besøge hende i Karlby i dag. Hun har det rigtig godt sammen med formel 1 Freja og labrador Molly - Flora er en glad og tillidsfuld hvalp, som uden særlig betænkningstid kaster sig ud i tilværelsens udfordringer. Hun har en enormt god udstråling - virker bare stærk, glad og fuld af selvtillid. 
 
15. marts 2011.
Om alt går vel bliver der i den kommende periode lidt bedre tid til hundetræning og hjemmeside.
De sidste uger har været fyldt godt op med atletik og stævner og møder - men nu skulle der være lidt luft igen.
 
Skive-tollerne har det godt. De har begge været i løbetid; Maggie er ved at være færdig, mens Molly er i den periode, hvor hun med fornøjelse vil parre sig med hvem som helst, hvor som helst!
Vi har ikke været til megen formaliseret træning, men vi lufter da dummyerne på de fleste gå-ture. Så laver vi tilbagesending og søgeopgaver - det er faktisk rigtig hyggeligt :)
 
Fra tid til anden hører vi fra hvalpene, som nu er 4½ måned gamle. Flora har givet sin familie anledning til bekymring; en knude på halsen er blevet fjernet og sendt ind - men efter at have fundet endu en knude er Inger kommet i tanke om, at de vist helt præcist svarer til injektionsstedene fra Floras sidste vaccination. Py ha..heldigvis!
 
Bala giver den gas i Skjern; hun var rigtig dygtig i weekenden til træningsafslutningen på hendes hvalpehold. Der var forskellige prøver med blandt andet apportering og skud - og den lille fine Bala blev skam bedste hund :)
Stort tillykke til Nete!
 
 
8. marts 2011.
Det har igen været travle atletik-dage i Skive, så hjemmeside opdateringer er det ikke lige blevet til.
Men heldigvis kommer der stadig skønne billeder i ny og næ - har lige opdateret hvalpegalleri med Pontiac -fotos :)
 
28. februar 2011.
Det vrimler med gode billeder for tiden.......her er et af de helt fine:
 
 
Det da simplethen skjønne Malta fra Kastrup - nu med vildt.
Og damerne har ret i, at man bliver helt stolt :)
 
 
27. februar 2011.
 
Molly var med til tollertræningen i dag. Det var bidende koldt, men som sædvanligt alligevel rigtig godt.
Molly var oplagt og superfrisk, så der var fuld fart på hende. Hun klarede opgaverne godt.
 
Det skønneste indslag på dagen var nu, at Bala (Debbie) var med. Hun er en rigtig fin lille hvalp som både er meget køn og meget apporterings-glad.
Jeg tror faktisk, hun kunne kende sin mor - i hvert fald var  hurtig til at komme ind under maven på Molly for at checke mælkebaren :)
 
Flere billeder i galleriet.
 
 
 
 
26. februar 2011.
For nogen tid siden fik vi dejligt nyt fra Skjern og Erling/Ponti
Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk