Info / Forskellige slyngers brug

Forskellige slyngers brug

  

Fordele ved de forskellige slynger


Fælles for mine slynger er, at de giver bedst mulig støtte for dig og dit barn. I Danmark anbefaler man ikke brug at opretsiddende slyngestillinger før barnet er 6 mdr. Dette skyldes hovedets vægt, der presser på rygsøjlen. Slyngerne kan bruges til barnet vejer ca 20 kg.


Ringslyngen


En ringslynge er nem og hurtig at tage på. Den fylder ikke meget i tasken og er ideel til de korte ture. Jeg har den altid med i barnevognen, så kan vi også komme ind i de butikker, hvor den er svær at køre, eller ikke kan komme ind. Den kan bruges i mange forskellige bærestillinger, så selvom man kun bærer på den ene skulder kan man veksle mellem stillingerne og bliver ikke så hurtigt træt. Den kan bruges fra barnet er nyfødt til du ikke orker at bære mere.


Mei Tai

En mei tai er en gammel asiatisk bæresele. Den er nem at tage på, men tager lidt længere tid end ringslyngen. Til gengæld er bærekomforten i top takket være de polstrede stropper, og du kan bære dit barn længe uden at blive træt. Mei tai'en støtter godt, så du ikke bliver øm af at bære. Den kan bruges til både mave- og rygbæring. Mei tai'en er rigtig god til lidt længere ture. Dit barn kan fint tage en lur i mei tai'en; både på ryggen og på maven.





Vikle tai

En vikle tai er en hybrid mellem en fastvikle (et langt stykke stof, der vikles rundt om barnet og dig) og en mei tai. Den har mei tai'ens facon men med viklens bredde i de upolstrede stropper. Den støtter således rigtig godt, da hele stroppens bredde når op over barnets ryg. Kan bruges til både mave- og rygbæring.


Onbuhimo

En onbuhimo er en bæresele, der stammer fra Japan. Den er hurtigere at tage på end mei tai'en, og kan kun bruges til rygbæring. Barnet kan komme rigtig langt op på ryggen, og har god udsigt til verden derfra. Den støtter en anelse mindre end mei tai'en og vikle tai'en, men er hurtigere at tage på, og fylder mindre.


Som du kan se, er der fordele og ulemper ved alle slynger. Start med at vælge den, du tror du får mest brug for, og kom så tilbage, når dit behov udvider sig.


Katrine Nordestgaard | CVR: 31 52 82 40 | Kildegårdsvej 14, 5856 Ryslinge  | Tlf.: 26 83 58 52