M

Musikkens betydning
 
Ja, hvad betyder musik? Musik betyder sådan set mange ting.

 For nogle betyder musik ALT. De lever og ånder for musikken, og hvis der ikke går en dag uden at de hører noget musik, vil de helt sikkert blive i dårligt humør og i andre tilfælde deprimeret. Musikken er med til at f.eks. give dem overskud i hverdagen og lettere ved at koncentrere sig.

Men for andre kan musik bare være en lille del af deres liv. Det er afslappende at lytte til engang i mellem, men ellers ikke andet. Familie og venner, kommer måske først.

Så her er vi vores spørgsmål allerede vanskeligt at svare på. Det er det samme hvis man spørger: Hvad synes I om ham?
Nogle ville svare: Han er sød og rar
Mens andre: Han er dum og ond
Dette svar er individuelt.
 
 Musik er smag og behag, men kan stadigvæk også være rigtigt eller forkert.
 
Musik i dag, kan man bare ikke undgå. For det er overalt. Overalt hører man musik og om musik. Lad os tage et eksempel som X-factor. Der er hele tiden fokus omkring dette såkaldte ”Talent-show”. Du kan nærmest ikke undgå det. Aviserne skriver om det hver dag, og når du skal tjekke noget på Internettet støder du helt sikkert også ind i noget med X-factor. I skolen eller på arbejdet er det hotte emne også x-factor. ”Så du ham der i går, han sang bare så godt!”.
X-factor, X-factor, X-factor. Hvorfor er det så populært og så meget fremme i medierne? Ikke nok med at det er populært; Nu kommer vi til at snakke om smag og behag igen. X-factor er ikke et ”talent-show”. Det er et tv-show. Du kan umuligt blive en god sanger/inde på så få måneder. Det kræver meget mere arbejde, og det er der X-factor ødelægger det hele, ved at gøre deltagerne til guder og skamrose dem på så kort tid. DET er forkert.
 
 Musik er smag og behag, men kan stadigvæk også være rigtigt eller forkert.
 
  Musikken har gjort mig til den jeg er i dag. Hvis ikke der fandtes musik, ja så ved jeg godt nok ikke hvor meget liv der var i mig. Jeg har haft utrolig mange gode men også dårlige oplevelser med musik.

Det var året hvor den landsdækkende klaverfestival blev afholdt. For mit vedkommende var konkurrencen sådan set slut, for jeg kunne ikke få mig selv til at tage derhen. De andre var så gode, og jeg sad bare her med mine 3 små stykker. Selv min mor tvivlede på mig, og det værste var at jeg var den første som skulle spille. Virkelig en dårlig start på dagen. Men alligevel følte jeg mig klar, for jeg kunne sådan set godt spille mine stykker, problemet var bare at jeg sammenlignede mig for meget, med de andre deltagere. Jeg spillede ubesværet og koncentrerede mig bare om musikken.

Det år var første gang jeg modtog en 1. pris.
Tænk sig, at starte helt nede fra bunden af, og pludselig bare ende oppe i toppen.

Men for en måned siden, stødte jeg ind i en mur. En kæmpe mur. Igen skulle jeg til den årlige klaverfestival. Men denne gang var jeg næsten sikker på at gå videre, for mit stykke var jo et vinderstykke. Jeg kunne mærke på mig selv at jeg tænkte meget egoistisk, men var det ikke sandheden at jeg var så god?

Mit navn blev det desværre ikke nævnt dette år. Det var en kæmpe skuffelse for mig, og jeg følte mig nærmest tom indeni. Det slog bare klik. Jeg var ingenting. Men min konklusion af alt dette, er at man som sagt, altid skal kæmpe videre. Sådan er livet.

 
 
 
 

Dette videoklip er fra Elvis Presleys sidste koncert. Optaget få dage før han døde. En mand med følelserne helt ude på tøjet. Det der, er ikke kun musik, det er en ubeskrivelig energi af følelser.


Tony Nguyen