A
 

Berners dagbog

September 2010
 
Jeg er lige blevet 3 år... Jeg elsker vores nye hus, genboen på 12 år hedder Emma hun er dejlig:)
 
Jeg elsker ture i hundeskoven hvor jeg kan løbe løs og lege med de andre hunde og drikke træ vand.
 
Jeg er lidt træt af den lille Adam, han får så meget opmærksomhed, men han sover heldigvis tidligt i sit eget værelse, så jeg kan have mor og far for mig selv:)
 
Jeg har været på ferie hos faster Pia og onkel Preben-  Det var super dejlig. Jeg hyggede med fætter Vicktor og Futte.
30.12.2009
 
Jeg har haft et godt år...
 
Jeg har ikke haft dårlig mave i lang tid. Til jul fik jeg gode kødben og Adam gav mig et kys. Vi er meget gode venner og han vil gerne nusse med mig, men han kan ikke helt finde ud af det endnu.
 
I morgen skal vi i skoven og vi får gæster til nytår :)
Knus Berner
 
 
 
25.11.08
 
Berner er blevet storebror. Der er billeder af ham og Adam på Adams side :) Berner klare storebror rollen flot - Han synes dog det er lidt underligt at den lille ikke vil kæle ham. Berner er glad for at mor igen kan gå ture med ham og lege i gården.

6.september 08.

Nu er jeg blevet 1 år. til min fødselsdag fik jeg et okseben med mad i og et stort oksehudsben. Jeg har haft dårlig mave i lang tid og min dyrelæge har givet mig noget nyt hundemad, det smager super godt, samtidig har jeg fået nogle piller som skal hjælpe min mave. Jytte fra berner-debatten har fået mit spyt undersøgt, så nu får jeg også dråber i mit morgenvand og i nakken. og den sidste uge har jeg lavet fine pølser hver morgen..

Mor går hjemme fordi babyen snart kommer, så vi hygger os i hverdagene, men jeg kan bedst lide når far også er hjemme. Jeg er meget glad for altanen ud til gården, for der kan jeg stå og holde øje med hvem der kommer og går, og så kan jeg fortælle når far kommer hjem.

Mor har lært mig at bære ting op og ned. Jeg kan godt lide at hjælpe med at bære, så når noget skal sendes, kommer vi det i en pose, så jeg kan bære det til postkassen. Jeg bærer også reklamerne ned til skraldespanden og fra stuen ud i køkkenet. Til aften fik jeg også lov til at tage skraldeposen ud til skakten. Hvis vi skal til bageren, tager mine mennesker en pose med, så jeg kan bære brødet hjem...

Ind i mellem piver jeg og skaber mig, fordi jeg gerne vil lege eller fordi jeg er overtræt :) jeg er en bølle...

Mange hilsner Berner :)

05.07.2008
 
Berner kom hjem fra Dyrehospitalet og var meget sulten, han spiste godt i flere dage og har i dag fået den sidste medicin i kuren mod den mavesårs bakterie som har givet ham dårlige mave..
 
I de sidste to dage har Berner været på ferie hos Egon og Bodil og de har rigtig hygget sig. Bodil har ordnet hans pels og givet ham mad. Berner har leget i haven og forsøgt at mænge sig op til Egon og Bodil i stolene om aftenen.
 
Da vi kom hjem var Berner træt og lagde sig til at sove i køkkenet, naturligvis efter en god gang nusning af både mor og far.
23. juni 2008
 
Berner er i dag blevet indlag på Karlslunde dyrehospital med dårlig mave... Han skal være der  til på onsdag, hvor han skal have foretaget en kiggert undersøgelse af mave og tarm.
 
Berner har haft dårlig mave længe, du kan læse mere om hans sygdomsforløb på www.berner-debat.dk / hyggesnak.
 
Berner er altid glad både for os, Felix andre hunde og ikke mindst mad... Vi håber at berner snart bliver rask igen.
 
Hilsen Mie
Her er billeder fra påskeferien på lolland med min fætter Simon og kusine Ea og deres forældre.
 
 
23.03.2008
 
Berner har fået fjernet en knude på højre forben den 13.02.2008. Desværre er knuden allerede vokset ud igen, så nu skal vi en tur til dyrelægen igen :(
Berner tager det pænt, men er noget pivet når han har været bedøvet.
 
Berner har været med os på påskeferie på Lolland, vi havde lejet et sommerhus sammen med Steffen, Mie, Ea og Simon. Berner hyggede sig gevaldigt - Huset lå lige ned til vandet og Berner elsker at løbe op og ned af klitterne :)
En dag var vi i Maribo, hvor vi mødte Senna og Mette fra Berner- debatten. Det var hyggeligt. Berner og Senna legede i skoven og havde en dejlig gå tur sammen.
 
Hilsen os
Dette er billeder fra fastelavn og fra februar mdr.
05.02.2008
 
Nu er jeg fem mdr. og vejer 23, 2 kg. Jeg har det godt. I fredags var jeg hos onkel Egon og tante Bodil hele dagen, det var super hyggeligt. Jeg fik rigtig meget vand og Egon gav mig to store dejlige tygge ben, mums:) Jeg fik også gulerødder og æbler. Jeg kørte med Egon til Roskilde for at hente Bodil, her fik jeg lov at ligge på bagsædet fordi Egon ikke synes jeg skulle være i baggage rummet.
Jeg legede med Bodil i stuen og puttede lidt med hende om aftenen - ih jeg var godt nok træt da mor og far hentede mig:)
 
I søndags var vi på fastelavnstur med Bernerpladsen. Her hyggede jeg med Vivaldi og de andre dejlig hvalpe. Jeg hilste også på mine venner Basse og Jens Christian fra Damhus engen.
 
Jeg har to løse tænder, så jeg er lidt pivet for tiden, men de nye tænder er bare så flotte, så jeg glæder mig til jeg har fået alle mine voksen tænder.
Hilsen Berner
 
 
 
25.01.2008
 
I går var jeg hos min dyrelæge Louise, hun har en stor Mastif Erik, som gerne ville møde mig, men jeg skulle ikke nyde noget... Han er jo KÆMPE stor - større end Basse og han er kun en hvalp.
Louise sagde at jeg skal have øredråber, og øjendrøber, fy for den da... Det var ikke nogen god idé!
Ellers har jeg det godt, jeg er glad for at gå til hundetræning og lege med alle de andre hunde. Jeg ELSKER at ligge på sofaen og eftermiddagsputte med min mor - det er super dejligt :)
 
Mange hilsner Berner
billeder fra uge 3
13.01.2008
 
I dag har jeg været til Berner træning, det var super dejligt at se alle mine venner igen. Der var kommet to nye søde hvalpe, det var piger og jeg legede godt med dem. Der var også en dreng på mit hold han var en mdr ældre end mig og han var hyggelig at lege med.
Til træningen i dag, var jeg meget dygtig, mor var meget stolt af min indsats og har lovet mig et flot halsbånd med hvide kors når jeg vinder min første lydigheds pris - vi får se og jeg gider høre efter, hvad hun siger... Jeg glæder mig til de nye øvelser vi skal lave i løbet af ugen og til dem jeg skal lære næste søndag, nu er jeg godt nok blevet træt...
 
Mange hilsner Berner
 
 
12.01.2008
 
Mine nye fortænder er kommet, de er stor og flotte. En af nabo tænderne er ved at blive løs og den ser ikke for godt ud:( Jeg har dårlig ånde, mine forældre siger jeg lugtere mere ud af munden end af den anden ende.
Jeg er blevet rigtig glad for at spise gulerødder, det er dejligt for tænderne. Mor har lagt et tæppe i soveværelset og her ligger jeg og gnaver mine gulerødder.
I morgen skal jeg til trænig på Berner pladsen, ih hvor vi glæder os alle sammen.
 
Mange hilser Berner
 
 
 
02.01.2008.
 
I dag har jeg tabt to tænder en i overmunden og en i undermunden.
I går tabte jeg også en tand, så nu har jeg ingen af mine fortænder tilbage. Bare de nye snart kommer.
 
Jeg får gulerødder som mellemmad de er skønne at gnave i.
 
Hilsen Berner
 
 
 
den 1.1. 2008
 
I juledagene tabte jeg min første tand i overmunden og mor opdagede at jeg har fået nogle rigtige voksen hundehår på halen. De er flotte og meget blanke og meget mere stive end min hvalpe pels - ØV.
 
den 30.12. kørte vi til langeland og her besøgte vi Stine og Jakob. De havde fået en dansk svensk gårdhund - nøj hun var sød og vi hyggede os godt sammen. Jeg er lidt forelsket i hende.
 
Da nytåret var overstået køret vi hjem igen. Jeg klarede de lange bilturer godt, man sover dejligt bag i bilen. Da vi kom hjem var vi på engen hvor vi mødte nogle af mine venner. Det var dejligt at se dem igen. Vi mødte også en anden Berner som jeg skal gå til træning med den 13.1. Det bliver dejligt :)
Hjemme i lejligheden puttede jeg på sofaen med mor og far. Ih det var skønt at være hjemme igen og alt lignede sig selv og mine sofapuder er dejlige at ligge og hvile på.
 
Mange nytårs hilnser fra Berner.
 
 
 
Berners jul i jylland. Først var vi hos farfar Viggo i Randers og derefter et par dage i sommerhuset - Det var noget Berner kunne bruge.
Berner 15 uger gammel i Hareskoven på hyggetur

Berner har besøg af sin "fætter" og "kusine" den 14.december

Den 4. 12.2007
 
I går var jeg oppe hos Louise, min dyrelæge, jeg blev vaccineret og fik taget tempratur. Jeg har stadig en lille smule feber og meget skel. Jeg klarede vaccinen flot og mine mennekser var meget stolte af mig.
 
Louise, sagde at jeg gerne må ligge mere på altanen fordi det kan hjælpe mig så min hud ikke klør så meget. HURRA - jeg elsker den altan, nu er det spændende om mine mennesker er enige med Louise i det. Tilgenglæd sagde Louise også at jeg kun må få en slags hundemad og en slags guffer og kun 400 g om dagen, øv øv. Jeg elsker mad og guffer, men på den anden side vil jeg også gerne være frisk og slippe af med kløen.
Louise gav mig en pipette mod lopper som holder 2 mdr, for at være sikre på at der ikke er nogle lopper der driller min hud.
 
I weekenden havde vi besøg af Jans onkler, de havde guffer gaver med til mig.. men nu må jeg ikke få dem, før vi ved havde der genere min hud :( De er meget flinke og vil gerne snakke med mig. På søndag har jeg fået lov til at komme på besøg hos Onkel Egon og Bodil uden mine mennesker. Der er dejligt hos Egon og Bodil, de har en have jeg kan lege i og bor lige ved stranden, så måske kommer jeg en tur der ned.
 
I aften skal jeg til socialiering og lege med Tika, Maggie og Thor, måske kommer der nogle nye hvalpe jeg kan lege med.
 
En af vores naboer Lulu er helt vild med mig, hun piver på altanen, hver gang jeg er ude og lege. Jeg er også blevet venner med  en lille gravhund og flere hvalpe på damhusengen. Det er super med så mange hunde jeg kan snakke med.
 
Mange hilsner Berner
 
Berner den 3 og 4. December 2007
Tirsdag den 27.11.2007
 
Berner har været til dyrelægen i dag. Han har ikke været på toppen i weekenden og det hele kulminerede mandag aften, i meget dårlig mave. Det viser sig at Berner højst sandsynligt ikke tåler sin nuværende kost. Derfor er der indkøbt Royal Canin til gignater. Han er i behandling for dårligmave og feber. Nu håber vi bare han snart er frisk og fin igen.
Til hvalpetræningen legede han med Tika og Maggi, Berner synes de er skønne. Maggi er en Golden Retriver og lidt ældre end Berner, de to leger godt sammen. Tika er en lille terrier, som er magelig at lege med, for så kan Berner ligge ned i mens :)
 
Berner den 25. november efter træning på Berner Pladsen i Ballerup
Billeder af Berner fra den 24.11.2007, sammen med Ea, Simon og Mie. Desværre havde vi ikke fået kamaret med ned i haven.
den 24.11.2007.
 
I denne weekend har Ea været på besøg. I starten skulle Berner og Ea lige se hinanden an, men i løbet af lørdagen, var der blødt op. De to hyggelde sig gevaligt nede i haven og på puderne oppe i stuen. Ea vil endda gerne sove på gulvet sammen med Berner, altså når han er holdt op med at tisse om natten.
Billeder af Berner fra den 14.11 til den 18.11. Han er blevet en stor Berner :)
Søndag den 18.11.2007
 
I dag er Berner 11 uger og har været til Træning på DBSKs træningsplads i Ballerup. Her var vi så heldige at Nova, Berners søster også var startet. De to hyggede sig gevaligt og legede længe på pladsen.
Berner var træt da vi kørte hjem og sov godt i bilen hele vejen hjem.
Vi er begyndt at træne "sit" "dæk" og "nej" med Berner. Samtidig træner vi også gå pænt i snor.
Berner har lige været på vægten: 10,0 kg Sådan, nu har han efterhånden indhentet det forsømte :)
Billeder fra Berners første uge hos os. (26-10 : 4-11)
Billeder af Berner fra den 26 og 27 10 - Det er ikke fordi han sover hele tiden, men det er der vi har overskud til at tage billeder!
Billeder fra den 20. oktober 6 dage før Berner flytter til Vanløse :)
Berner er 6 uger og 6 dage gammel på billederne nedenfor.
Berner, kommer har ZuiZui´s kennel i Odsherred, på stamtavlen hedder han Zuizui´s Ironside, men i dagligdagen, vil han hedde Berner.
 
Hans mor hedder Zuizui´s Gucci og hans far hedder Tykhøj Gård´s Samson De er nogle smukke og skønne Berner Senner :)

Billeder af vores lille berner taget søndag den 7. oktober

Her kan du følge med i vores Berners udvilking.
Den er født i Højby i Odsherrede, hos dens dejlige forældre
Han er født den 2. september 2007 og er hvalp nr 3 ud af 10- Desværre var der to hvalpe der ikke klarede det, så Berner har 7 søskende.
 
 
 
Mie Ascanius Sørensen | - Denmark