A
 

Eas fortællinger

Eas ord 1-2½ år gammel

Farmund = farmor

Barbar = farfar og farmor

Ulle = Mulle

Gigo = Gismo

Aster Mie = Faster Mie

Bibi = Baby – da Ea gik i dagpleje var det Nanna.

Ar = Far.

 

 

I november 2006, spørger vi Ea hvad hun skal hos Faster. Ea svarer: ” ned fasters vand, gi fugl mad – fugl meget sulten, sover ikke faster!”

Fasters vand er Damhussøen og Ea nyder at komme der ned, for der er mange fugle og der er både stor og små ænder ( gråspurve, ænder og svaner)

 

 

I februar 2007. Jan kalder Mie for Margit, mens Ea hører det. Ea siger ” Jan ikke nogen hedder Magi” Ea er meget bestemt over for Jan.

Samme weekend bliver Ea hentet af farmor og farfar og Ea siger ” Farmor og farfar kommer henter DIG” til mig. Det stakkels barn kan ikke helt finde rundt i hvem der er dig, mig og Ea. Det var Ea der blev hentet J

Ea er meget glad for at se Peter Plys og Hafferlaffen, for den handler om Kængubarnet og han har en mor og det er meget spændende.

Ea for tæller at hun har 2 babier i maven og at mor har en og at den tisser på toilettet. Jan har mange babier og faster har kun en i maven. J

 

 

April 2007

Ved Damhussøen ser vi et egern. Jan siger at den hedder Margit. Næste dag samme sted spørger Ea hvor er Margit henne?

Ea og faster syr tøj til Eas baby, Ea holder meget af dette og synes det er enormt spændende og er glad for at baby må få tøjet med hjem. Ea lokker også faster til at lave en nederdel, som Ea vil have på hjem til mor. Mor kan godt lide nederdelen.

 

Ea vil gerne lege far, mor og barn. Faster skal være barnet og hedde Mikle, Ea er mor og Onkel Jan er far. Ea gennemføre legen hele weekenden, og når hun dækker bor skal faster sidde for bordenden, fordi det er babyens plads og så skal Ea sidde på fasters plads, for så er hun mor. Da Ea skal i seng, siger hun:” Faster er baby, du sove nede gulvet. Ea sove i fasters seng siden af Jan” kan du så forstå det faster???? Barnet ligger på gulvet og når Ea er mor skal hun ligge i sengen sammen med far – onkel Jan.

 

I badet spørger Ea: ” hvad er det faster? ” og peger på fasters bryster. Faster fortæller at det er bryster. Ea: Ea ha nogle bryster?. Faster: Ja når du bliver stor  om mange år får du også bryster. Ea: Jan også bryster? Faster: nej, prøv at se onkel Jan har ingen bryster. Ea, løber ind og kigger på Jan. ”Onkel Jan har bryster ligesom Ea.” Og det har det kære barn jo ret i.

 

Maj 2007.

Ea er med Faster og Onkel i sommerhus i Sverige. Ea er bedste venner med faster og far, ikke onkel jan. Vi er ude og gå en tur i et porcelænskrater i Sverige, Ea løber op og ned af ”bjergene” og siger ”kom onkle Jan, Ea elsker det.”

 

Udenfor sommerhuset ser Jan en mus, Ea vil gerne se musen, men har ikke tålmodighed til at sidde stille foran mussehullet.

 

Vi sidder på verandaen og spiser da to Bambier står på plænen foran os. Ea er meget imponeret af dyrene og fortæller flere gange at den ene løb ned til vandet og den anden op på vejen.

 

På turen sejlede vi i ro båd, det var lige noget for Ea, ”Onkle Jan er motor i den lille båd”. ”Vi skal også sejle med en stor båd sammen med bilen og min baby:”

 

Hele menneskets forplantnings evne optager Ea meget, hvilket hænger sammen med at hun skal være storesøster om 1½ mdr. Ea forklarer Faster og Onkel, hvordan det hænger sammen :” kun faster, Ea og Mor, får babyer, ikke dig Onkle Jan. Du ikke nogen baby inde maven, kun os og mor ikke, faster?” Ea har brug for at minde sig selv om at hun også får bryster og sætter hænderne midt på fasters bryster og siger: ” Ea får også bryster når hun bliver stor pige!”

 

Onkel Jan følger Ea på toilettet på indkøbstur. ” Vend dig om Onkle Jan, ikke se min tiskone!”

 

Ea nyder slik, og cashew nøder med stor fornøjelse.


 

Juli 2007.

Faster Mie ringer til Ea, Ea fortæller at hun er ved at ryde op i legehuset og at hun laver kager. Ea siger:” Faster du gerne komme ferie mig, så du bare ta din dyne med. Vi har drasser (madrasser) så du sove inde gulvet mit værelse.” Vi snakker lidt om babyen, Ea:” Den ikke komme ud endnu, den alt for lille. Babyen heller komme ned vandet (Eas badebassing).” Faster: Det er rigtig, Ea kan komme på ferie hos faster, når mor har født babyen. Ea:” Ja, babyen ikke med, den alt for lille, kun Ea.” Faster: Ja, babyen kan ikke komme med i år, den er for lille. Når du kommer, kan vi spise på altanen og tage til stranden hvis det er varmt. Ea:” Ja, det vil Ea gerne, vi aftale det med mor og far, så kommer babyen ikke med, den blive hjemme hos mor og far.”

 

Ea har fået en lillebror den 24. juli. Ea siger i telefonen til Jan: ”Hej, jeg er blevet storesøster Onkle Jan, hvorfor det du ikke kommer ind hospitalet med gaver til mor og lille bror?”

 

August 2007.

Min lillebror hedder Simon, ikke Jan Helge Onkle Jan. Faster beder om godnat kys, Ea svarer det har jeg ikke lyst til! Ea, jeg kan ikke lide det der mad hos dig faster, da vi skal have pandekager med grøntsagsfyld. Farmor og farfar er kærester. Dengang Mor, far og Ea giftes, måtte de ikke klippe fars fødder, jeg forklarede Ea at de ikke klippede i fars fødder men kun i sokkerne.

Ea vil gerne se Hafferlaf filmen, men for første gang, vil hun også gerne se tornerose og Askepot, det er en stor lettelse for Onkel Jan, som næsten kan hafferlaf filmen udenad.

 

November 2007

Ea er på weekend hos onkel Jan og faster Mie som har fået hunden Berner.

I starten var Ea lidt bange for Berner, men Berner var vild med Ea. Efterhånden som tiden gik blev Ea meget glad for Berner og da hun vågnede om morgenen var det første hun gjorde, at kigge efter Berner og spørge til hvor han var og hvad han lavede…

En rigtig dejlig ting ved Berner var at han er en hvalp og at han ikke kan holde sig om natten, derfor fik Ea lov at sove i fasters seng. Faster fortæller Ea at hun må sove i sengen så længe Berner er en baby og ikke kan holde sig om natten. Er Berner også baby næste gang jeg kommer? Spørger Ea. Hvor længe er han Baby?. Ea vil gerne sove i fasters seng og glæder sig over at Berner også er baby næste gang hun skal på weekend hos faster.

Vi var til julehygge på Onkel Jans arbejde. Og Ea spørger: ”Faster går du også i skole ude på Onkel Jans arbejde?” faster forklarer at hun arbejder et andet sted og at hun ikke går i skole mere. Ea fortæller at hun går i Børnehave.

Hos farmor laver vi juleportioner… Ea ligner jo faster så hendes skal der kun bog i. Nå Ea skal have aftensmad, vil hun gerne have kylling og fritter, men det er i virkeligheden kun fritter og remolade hun vil have J

 

Ea spørger:” faster har du ingen baby fordi Onkle jan ikke har puttet den ind i maven?” Jeg griner lidt og spørger Ea om hun ved hvordan man får Babyen ind i maven. Ea svarer.. ” Det er tandlægen der putter babyerne ind i damernes maver.” en forklaring hun fastholder resten af weekenden J

Børn har mange gode historier.
 
Jan. 08
Ea ringer for at ønske faster tillykke med fødselsdagen. Faster kommer børnehaven så hjem til dig når det er din fødselsdag? Nej men du kommer snart og beøsger mig. Ea: du kommer til min fødselsdag ik faster, sidste gang det var min fødselsdag, der sov du ude i bilen. Ja det gjorde faster, for der var jo meget sne på din fødselsdag. Skal du så også sove i bilen når jeg har fødselsdag? Nej tak:)
 
Jeg kommer snart hjem til dig faster, så må Simon blive hjemme, for han er for lille til at komme med:)
 
Påske 08,
faster der er en pige baby inde i din mave, ikke? Faster, vi ved ikke om det er en pige eller en drenge baby. Mor har også en pige baby inde i maven!
 
oktober 08
Ea siger inden hun ser Adam: "Faster din baby er bare så nuttet" "Hvad hedder din baby faster?"
 
maj 09.
Ea spørger i telefonen :"er det en god Adam du har fået faster?" Ja det er det.
Mie Ascanius Sørensen | - Denmark