V

Nyheder

FALCH-FEST I LANDSBYEN...
 
 
18.6.2011
 
Egentlig lignede det heldagsregn.
Men i takt med at vi nærmede os showstart i Den Fynske Landsby, lettede de tunge, dryppende skyer - og en blå solskinshimmel lå som et let sommertag over os fremmødte i Den Fynske Landsby fredag d. 17. juni...
 
Og vi var mange! Arrangørerne sagde "ikke udsolgt" - men det så ikke ud til der var plads til ret mange flere mennesker i den altid hyggelige "gryde" inde midt i mængden af stråtækte huse og andre fortidslevn.
 
Den sædvanlige trofaste fanskare havde taget opstilling lige foran midterste mikrofon på scenen da min mand og jeg ankom til Landsbyen. Uden vores knap 7 måneder gamle Mathias, som i aftenens anledning var overladt til mormor og morfar. Det var kun anden gang efter fødslen, min mand og jeg var ude uden barn, så vi (specielt jeg) havde glædet os meget. Uanset hvor svært det så var at vinke farvel til den lille fyr i hans høje stol med kylling/grøntsagsmos smurt ud over både sig selv og sin mormor, så var det altså også skønt at komme lidt ud i "virkeligheden" igen! :-)
 
Og med først Michael og Boat Man Love og dernæst Poul Krebs og The Combardos som aftenens værter, var der garanti for både godt selskab og god underholdning.
 
Præcis kl. 20.00 indtog Falch & Co. scenen - og gennem de følgende 75 minutter tog de os med på rundtur fra "Superlove"-tiden over "Venter på Vind"-perioden til den helt nye sommersingle; "Blivende Sted" - som i øvrigt lød som skabt til de store udendørs sommerscener!
 
Der var noget for enhver smag! Og for alle de fremmødte, så det ud til. Der blev konstant danset, sunget, klappet og vugget i takt - og alle så ud til at nyde aftenen i fulde drag. Michaels engagement i koncerten var fantastisk; Han var så meget på - og selv fra den store scene lykkedes det ham uden problemer at skabe virkelig god kontakt til de ca. 2.000 publikummer (gætter jeg på der var). Man kunne næsten stå dér, lidt til højre for hovedpersonen, og fornemme, at han sang lige til én selv - og nærmest glemme de mange, mange andre begejstrede tilhørere. Man får lyst til at udbryde; "Godt gået, Hr. Falch!" - det var en stor aften, som vil ligge lagret i min erindring rigtig lang tid fremover, og når jeg sidder med min baby i favnen om aftenen, vil jeg fortsat fortælle ham, at han skal sørge for at opleve Michael Falch når han bli'r lidt ældre...
 
Fotos: Nicolai Godvin - www.godvin-foto.dk
_____________________________________________________________________

MICHAEL FALCH FORTÆLLER:

 
"Falchen" er landet! Den overskrift har jeg set mange gange i tidens løb. Men i dette tilfælde er det ikke bare en kliché, for rent faktisk er de 10 eksemplarer af den specialfremstillede "signature model" Martin Guitar "Falchen" nu landet i Danmark. "Falchen" #1 havde premiere på scenen mandag aften i Industrien, Aaru...p til stor glæde for mig selv. Den spiller! Den beholder jeg! De resterende eksemplarer #2-#10, sælges af Martin-importøren, Akustikken i Århus. Martin-guitarer anses for at være verdens fineste westernguitarer, og de koster en bondegård. Se mere om den særlige Michael Falch-"signature model" i nedenstående links. Og, jo, jeg har talt efter: Der er mindst 2.736 guitarspillende danskere, der i højere grad end jeg havde fortjent dette. Men jeg kunne bare ikke sige nej, da de spurgte!

http://www.akustikken.dk/
http://www.guitarshop.dk/product.asp?pro duct=3738

_____________________________________________________________________



27-10-2010
EFTERÅRSTURSTART I AARUP
 
Det blæsende, våde og oktoberkolde vejr holdt ikke de mange publikummer væk fra altid hyggelige Industrien i Aarup denne mandag aften. Og heldigvis da! For var de blevet hjemme, var de gået glip af en rigtig dejlig og stemningsfuld aften!
 
Showtime hed 20.00. Men allerede da min mand og jeg ankom omkring kl. 19.30, var salen godt fyldt op! Faktisk så meget, at vi til at starte med ikke kunne finde 2 pladser ved siden af hinanden - indtil en venlig dame gjorde opmærksom på, at der fortsat var plads på 1. række... Så dér sad vi - mig som højgravid med elefantfødderne solidt plantet i et par mindre charmerende klip-klap'er (tænk, at jeg skulle opleve at tage til koncert i den slags fodtøj, fordi det er det absolut eneste fusserne kan være i!!) sammen min fotografmand, der havde travlt med at indstille kameraet på korrekt vis - og ventede på, at aftenens hovedperson skulle indtage scenen...
 
Med hele to nye albums fra i år i bagagen, havde Michael Falch valgt at Industrien i Aarup skulle lægge rammer til hand første officielle solokoncert dette efterår. Og der gik da heller ikke lang tid fra billetsalget startede til arrangørerne kunne melde alt udsolgt! Ikke nogen helt dårlig begyndelse på turnéen, hvor denne startaften i Aarup er eneste fynske stop undervejs.
 
Og jeg er sikker på, at alle fik hvad de kom for; En som altid meget veloplagt Falch, der med sædvanlig charme præsenterede sine medbragte sange både underholdende og alvorligt - hver ting til sin tid. Ikke mindst historien om den lille forhutlede stakkel af en sang, der en dag tittede frem fra hans øvelokale på Tåsinge, og bad om at komme med ud og møde "alle de søde mennesker"... Michael fortsætte med hans tanker omkring, at siden sangen havde været med i Aarup før (I Aaruphallen for MANGE år siden), så ku' den måske godt få lov til at komme med igen - trods det, at det ikke gik alt for godt dengang i Aaruphallen... Jeg tvivler på, at jeg var den eneste denne aften, der var rigtig glad for at den lille sang fik lov at være med på sætlisten - for det er godt nok længe siden vi har hørt "Som Et Lyn" live! Og som ekstra bonus, spillet på klaver i stedet for guitaren. Stort øjeblik sådan en almindelig efterårs-mandag aften.
 
Selvom Michael som sagt har udgivet hele to albums i år - "Fodspor i Havet" og opsamlingen med nye og gamle numre, i nye versioner; "Hele Vejen" - var der heldigvis stadig plads til en række ældre numre på sætlisten også... Men en af de få koncerter, hvor "Superlove" ikke var med!
 
En stor glæde for mig var, at "De Første Fugle Uden Dig" fra "Nye Rejsende"-albummet i '98 havde fået lov til at komme med! Det lød så ufatteligt smukt, da Michael spillede denne første sang han skrev sammen med F.P. Jac på klaveret - og tænk, at så mange mennesker i en koncertsal kan være SÅ stille! Stilheden blev dog afløst af et kæmpe bifald umiddelbart efter den flotte fremføring.
 
Det var på alle måder en skøn aften - og en ekstra glæde var, at den lille ny, der ventes til verden om en lille måneds tid - kvitterede med ekstra kraftigespark og aktivitet under hele koncerten! Gad vide, om h*n har arvet sin mors musikalske smag?? :-)
 
Min mand fik taget en stribe fotos gennem aftenen. Se et udpluk af dem herunder:
 
 
_______________________________________________________________________
30-7-2010:
PÅ TUR MED BOAT MAN LOVE
 
Michael Falch og Boat Man Love er i øjeblikket igang med at turnere landet tyndt. Du kan stadig nå at opleve dem live - se her:
 
6. august: Skanderborg Festivel
 
7. sugust: Frederikssund Festival
 
27. august: Tønder Festival
 
4. september: Brangstrup Festival i Ringe
 
10. september: Fermaten i Herning
 
24. september: Tivoli i København
 
God fornøjelse! :-)
 
____________________________________________________________________
16-1-2010:
BODIL-NOMINERING TIL MICHAEL FALCH
 
Michael Falch er, udover afdøde Otto Brandenborg, den eneste danske rockmusiker, der har modtaget en Bodil-statuette for "bedste mandlige hovedrolle" i en film. Dén fik han for sin præstation som den navnløse journalist i Dan Turell-filmatiseringen, "Mord i Mørket" fra 1986.
 
Og nu er han igen nomineret til en Bodil; Denne gang for sin rolle som eksmanden i "Applaus" fra 2009, hvor han i samspil med Paprika Steen leverede utrolig flot skuespil.
 
Tidligere er Michael nomineret til en Bodil fire gange; Første gang for rollen i Søren Kragh-Jacobsens "Isfugle" i 1983, og dernæst, som nævnt, for rollen i "Mord i Mørket (som han vandt!). Herefter fulgte endnu en nominering i 1988, for fortsættelsen; "Mord i Paradis" og endelig i 1989, for rollen som far til den hesteglade Rikke i Erik Clausens "Mig & Mama Mia".
 
Det er Filmmedarbejderforeningen, dvs. foreningen af danske filmkritikere og journalister, der nominerer til priserne, som uddeles d. 21. marts 2010.
 
 
 
 
FalchForum v/Pia Brandt Godvin