Sundhedsplejersken Sigrid Riise, chefpsykologen fra Rigshospitalet, forskere fra Institut for Folkesundhed, Center fra spædbørn og en lange række andre højtplacerede eksperter og erfarne fagfolk, bidrager her med kritiske indlæg til debatten om den herskende ammepolitik og den (manglende) forståelse for mor og barns trivsel mht. ernæring....
 

Sundhedsplejersker langer nu også ud efter ammepolitik
I fagbladet Sygeplejersken kritiserer en gruppe modige sundhedsplejersker Sundhedsstyrelsens ammevejledning. De mener ikke at det er nok nedtone glorificeringen af amningen, ved at sige at man ikke skal amme for enhver pris. for der skal slet ikke være nogen pris, mener de og skriver at der bør være tale om et fuldstændigt frit valg, som oplyste og ansvarlige forældre selv kan tage...


Forbrugerrådet støtter nu op om flaskemødre
På Flaskebarn.dks opfordring beklager Forbrugerrådet nu over for Sundhedsstyrelsen, den vanskelige adgang der er til reel information om modermælkserstatninger. De mener at myndighederne bør sørge for, at denne information er til rådighed...

Ingen IQ i modermælken
Ny forskning viser, at godt nok er ammede børn klogere end gennemsnittet. Men det skyldes bare ikke mors mælk. Årsagen er, at kvinder med høj IQ, uddannelse og som dermed med flere ressourcer oftere ammer deres børn længere - sandsynligvis fordi amning kræver et vist overskud. Børn arver dermed mors intelligens via hendes ressourcer og ikke gennem modermælken. En af Sundhedsstyrelsens største skræmmekampagner er dermed faldet til jorden med et brag. (Berlingske Tidende 4. okt.)

 
Mette Lolk Hanak fra Sundhedsstyrelsen, har ikke meget tilovers for initiativet Flaskebarn.dk og udtaler i Tidsskrift for Jordemødre at hun ikke er nervøs for, at det vil undermineret den overordnede ammestrategi:  "Når medierne
bringer historier om nybagte mødre, der føler sig dårligt behandlet, så er det jo fordi, at det er vanvittigt følsomt stof. Mor og barn er altid gode historier, ganske simpelt", fastslår hun...
 
Miljøstoffer i ammebørn må ikke omtales 
En tysk undersøgelse viser at ammebørn har 4-6 gange så meget af de giftige stoffer PCB og DDT i deres blod ved 6-ugers alderen end flaskebørn. Efter 6 måneder var koncentrationen 30 gange højere end for flaskebørn. Resultatet får forskerne til at stille spørgsmålstegn ved ammeanbefalingerne i i-lande, hvor der findes et alternativ til brystmælk. Sundhedsstyrelsen og WHO har valgt at ignorere denne meget veldokumenterede forskning og forhindrer flaskemødre i at glæde sig over, at der trods alt er fordele ved at give flasken. 

 
Københavns Radio har PHD i Sundhedsvidenskab Joan Bentzen i studiet. Hun mener at det er uærligt, når Sundhedsstyrelsen ensidigt anbefaler amning som den bedste måde at give babyer mad på. 
 

Krænkende ammepolitik øger ikke ammefrekvens

Engelske forskere konstaterer nu, at Det Spædbarnsvenlige Initiativ ikke fremmer amning på lang sigt. Godt nok øges antallet af kvinder, som ammer efter fødslen. Men effekten er yderst kortvarig. En måned efter fødslen er antallet af ammende mødre nemlig ens, uanset om kvinderne har født på et "spædbarnsvenligt" hospital eller ej. Tilbage står så spørgsmålet så, om det kan forsvares at støtte et initiativ med så tvivlsom effekt der bevist skal lægge pres på kvinder der finder amning besværligt.
 

Canadisk forsker kalder anbefalinger 'utroværdige'

Stephanie Knaak fra University of Alberta kritiserer i det canadiske lægetidsskrift ”Canadian Journal of Public Health” den canadiske ammediskurs. Hun mener, at anbefalingerne bliver utroværdige, når fordelene ved amning overdrives. 
 
Nytårsstatus 07/08
Flaskebarn.dk, der gik i luften i april 2006, er nu omtalt mere end 40 gange i landsdækkende medier og har i gennemsnit 98 besøgende om dagen.

Forbrugerrådet samt flere eksperter og sundhedsplejersker bakker nu op om kritikken og Sundhedsstyrelsen har, hårdt presset, erkendt at retningslinjerne bør revideres.

Videncenter for Amning er blevet frataget økonomisk støtte til promovering af det stærkt kritiserede ’Spædbarnsvenlige Initiativ’.

To MFere har rejst vores sag i Folketinget.

Mere end 8 studenterrapporter fra landets universiteter bekræfter vores kritik.

Vi afventer nu kvalitetsreformen på barselsområdet, hvor vi håber at omsorgen for børn og nybagte mødre fremover får en passende standard.

Godt nytår (07/08) til alle.  

 

 

Forbrugerrådet støtter nu op om flaskemødre
På Flaskebarn.dks opfordring beklager Forbrugerrådet nu over for Sundhedsstyrelsen, den vanskelige adgang der er til reel information om modermælkserstatninger. De mener at myndighederne bør sørge for, at denne information er til rådighed...
  Kontakt  | flaskebarn@hotmail.com