Om os

Vi hedder Morten og Vivi og bor på en landejendom mellem Hjørring og Løkken i Nordjylland. Vi har to døtre på henholdsvis 4 og 6 år. Morten arbejder som tekniker på en boreplatform og Vivi er jurist.

Vi har haft Border Collie siden 2001 og har trænet agility og lydighed i flere år bl.a. på konkurrenceplan, indtil vi blev præsenteret for hyrdning. Efter at have stiftet bekendskab med denne form for arbejde valgte vi at investerer i den landejendom vi nu bor på og starte en mindre fårebesætning. Vi har nu haft får i 10 år og har lært rigtig meget undervejs, både om fårene og hundene og om arbejdet med dem. I øjeblikket har vi ca. 50 moderfår og derudover har vi 7 Border Collies i alderen 2-11 år.

Vores får, væddere og lam afgræsser 40 hektar kuperet og ufremkommeligt naturareal ved Rubjerg Knude fyr og her er hundene simpelthen uundværlige f.eks. når flokken skal samles for at blive tilset eller hvis de skal på stald. Ved Rubjerg er der en del sjældne vækster som skal beskyttes og vegetationen skal holdes nede så dette særlige område ikke springer i skov. Vores får tager ligeledes bjørneklør og andre innovative arter som ikke er velkomne. Vores får er blandingsfår af racerne Spæl Sau/Suffolk, Gotlandske pelsfår/Suffolk og de har M3 status.

Vi har stor respekt for Border Colliens hyrdeinstinkt og vi ønsker at bevare denne fantastiske evne, hvorfor vi udelukkende bruger arbejdshunde i avl. Vi har gennem tiden erfaret at det desværre ikke er alle Border Collier som kan udføre et reelt stykke hyrdearbejde og denne udvikling ønsker vi ikke at bidrage til.

Hyrdearbejdet rummer så mange facetter, man skal kunne styre. Der er hele tiden nye situationer under arbejdet som både hund og hyrde skal forholde sig til og reagere på og det er et reelt stykke arbejde hvor hunden er uundværlig, det tilføre arbejdet en ægte dimension.

Vi har gennem tiden lært meget om Border Colliens univers og forståelsen af racen og det gør at vi i dag ikke kunne undvære vores ”bedste venner” – deraf kennelnavnet.

Kennel min bedste ven v/Morten Beyer Vendelbo  | info@kennelminbedsteven.dk