Om min bedste ven

 

Man siger at hunden er menneskets bedste ven og det kan vi kun give dem ret i, især når det handler om Border Collies. Border Collien er en brugshund og har gennem mange årtier været et vigtigt redskab for fårehyrder. Disse kløgtige hyrdehunde går gennem ild og vand for deres ejere for at hente fårene hjem fra græsmarkerne og for at gøre deres hyrde glad. De er lavet til at samarbejde såfremt man formår at dække deres behov for at bruge deres hjerne, fysik og værdsætte deres kvaliteter så man opnår gensidig respekt, tryghed og tillid.

Et hyrdeinstinkt er ikke bare et hyrdeinstinkt. Det findes i forskellig grader og med forskellig stærke og svage sider som skal justeres og finpudses. Hos nogle Border Collier er hyrdeinstinktet meget svagt og dette gavner ikke racen. Bare fordi en Border Collie hyrde blade, andre hunde eller biler er det ikke ensbetydende med at den kan gøre et fornuftigt stykke arbejde på får.

Nogle Border Collier er mere egnet til hyrdearbejde end andre, derfor går vi, hos Kennel min bedste ven, efter avlsmateriale som har stærke instinkter og som vil tilføre racen det, som de skal kunne for at yde et godt stykke hyrdearbejde.

Hvad rummer en god hyrdehund set med vores øjne:

 • Stærkt hyrdeinstinkt
 • Den vil arbejde – og kan blive ved og ved…
 • Er samarbejdsvillig
 • Kan slappe af
 • Kan tænke selv

Vi er medlem af:

 • International Sheepdog Society (ISDS) 
  De fleste af vores hunde er registreret i ISDS. ISDS blev dannet i 1906 af engelske og skotske hyrder. ISDS er en forening hvis hovedformål er at fremme og støtte op om avl, træning og forbedring af hyrdehunde i de lande der finder det ønskeligt og nødvendigt. Læs mere på www.isds.org.uk
 • Dansk Kennel Klub
 • Hyrdehundeklubben
 • Border Collie Klubben
 
Wall of fame
Vi havde en ambition om at samle lidt resultater sammen fra "min bedste ven" hunde - vi er desværre temmelig håbløse til det - for der er et hav af gode resultater og gode begivenheder, men vi får sjældent skrevet det ind.
Vi er heldige at have solgt hvalpe og unghunde til dygtige hundefolk der formå at aktivere hundene på forskellig vis med godt resultat. I er super seje...
 
2012
Juni 2012 Hallie blev elitelydighedchampion
Februar 2012 Pixel er blevet far til et kuld hvalpe i Norge
 
2011
 
2010
September 2010 Yoda blev nr. 2 ved DcH’s DM i A-klassen
Juni 2010 Hallie blev lydighedschampion
 
2009

September 2009 Yoda vandt DcH’s DM i B-klassen. (Point: 196,9 ud af 200) Koda (Link) blev nr. 8 ved dette DM
Maj 2009 Pixel er blevet far til et kuld hvalpe i Tyskland Talis er blevet lydighedchampion
 
 
2008

December 2008 Koda blev årets B-hund i Thyholm DcH + vandt ”årets brøler”
Kennel min bedste ven v/Morten Beyer Vendelbo  | info@kennelminbedsteven.dk