Publikumsudviklingsprojekt 2013

Radar [REAL] ønsker i 2013 (fortsat) at sætte fokus på publikumsudvikling. Vi har derfor lanceret pilotprojektet Kulturguiden, desuden afholder vi en temadag på Radar den 7. oktober 2013.
 
Kulturguiden: nye publikumsgrupper besøger aarhusianske kulturinstitutioner
I september 2013 besøger udvalgte publikumsgrupper med flerkulturel baggrund forskellige kulturinstitutioner i Aarhus sammen med en af Radar [REAL]s guider. Kulturinstitutionerne får mulighed for at møde et nyt publikum, og deltagerne får en kulturel oplevelse, de ikke selv ville have opsøgt; de opnår en forståelse af det aarhusianske kulturliv.
 
Temadag ”Fremtidens Publikum”: mød dit potentielle publikum
Denne temadag er bygget op omkring en række speed-meetings på spillestedet Radar, hvor de deltagende kulturinstitutioner får mulighed for at gå i direkte dialog med Kulturguide-deltagerne. To internationale oplægsholdere med speciale i publikumsudvikling og nye publikumssegmenter vil desuden holde oplæg om deres erfaringer på området. Nogle af de spørgsmål, der skal debatteres, er: Publikumsudvikling – et spørgsmål om overlevelse? Kunstnerisk udvikling og relevans? ”Deres” eller ”vores” kulturinstitutioner. Nøglepersoner fra det aarhusianske kulturliv vil også være tilstede ved dette arrangement.
 
De deltagende kulturinstitutioner er:
  • ARoS
  • Den Gamle By
  • Den Jyske Opera
  • Aarhus Teater
  • Aarhus Symfoniorkester
  • Musikhuset
  • Teater Katapult
  • Train
Her følger en kort præsentation af vores oplægsholdere:
 
Paul Goodwin – Paul Goodwin har i en årrække fungeret som tværkulturel kurator for Tate i London og har tidligere arbejdet med kunst og det kreative potentiale i ghetto-områder. Paul Goodwin er pt. kurator for skulpturparken Verbier 3D Foundation i Schweitz og ekstern lektor ved Chelsea College of Art & Design.
 
Edward Venning – Edward Venning er marketingsdirektør for det verdensberømte kunstcen-ter Southbank Centre, som ligger ved Themsen i London. Southbank Centre har et varieret program og bryster sig af at være den kulturinstitution i England, der har det mest mangfoldige publikum. Stedet har omkring 4 millioner betalende gæster om året – halvdelen af disse har minoritets-baggrund.
RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C