A
  

Alton

Alton er født 15. marts 2008.

På dette billede er han 15. måneder - juli 2009




Alton er født i Finland og kom hjem til DK i slutningen af maj 2008.
Alton er en nøje udvalgt hvalp efter lige præcis den hanhund i verden jeg helst ville have en hvalp efter - nemlig Sondaisa Seize the Moment (Score). Score bor normalt i USA, men vi havde overvejet at bestille en hvalp efter ham og flyve over til Sondaisa og hente den. Men så viste det sig at Score blev udstationeret i Finland i 2008, så det pludselig blev muligt at få en hvalp efter ham her i Norden. Og da moderlinierne også var helt super, måtte det være nu vi skulle have vores han - selv om vi egentlig havde tænkt os at vente.
Da hvalpene var 5 uger var jeg i Finland og se dem og vælge hvalp.
Jeg var meget spændt på at se hvalpene og ikke mindst forældrene.



Det var fantastisk at se Score (se ham ovenfor) - han var præcis så pragtfuld som jeg forventede, en rigtig bamsa af en Amerikansk Akita. Der er mange forskellige typer inden for racen og han er i mine øjne præcis som racen skal se ud, men det er jo helt klart en smags sag. Tæven var også skøn og mindede utroligt meget om Toya. Og begge forældre havde et virkelig elskeligt temperament, som jeg jo synes er meget vigtigt.

Jeg fik indskrænket det til to hanner - som efter min og opdrætterens mening var de bedste. De havde gode vinkler, benstilling, hoved og bredde. Og efter at have tilbragt et lille døgn med hvalpene, var jeg ikke i tvivl om hvem jeg helst ville have - det var temperamentet som afgjorde det. Alton var den roligste, mest kærlige og mindre dominant af de to. Og med tanke på at han skulle passe ind med Toya og Yasmo var der ikke tvivl i mit sind. Og heldigvis endte jeg med at få ham. Jeg er Matti og Tuija evigt taknemmelig for denne skønne dreng.

Alton 5 uger


Det var utroligt spændende at flyve op og hente ham i slutningen af maj. Vi havde fået billeder løbende, men der sker jo rigtig meget med en hvalp fra den er 5 til 9 uger.

Han var vokset enormt - men havde stadig samme udtryk og temperament. Det var så skønt at gense ham. Vi fik sagt pænt farvel til Matti og Tuija som begge var med i lufthavnen og så måtte jeg sende den lille fyr med lufthavnspersonalet og ud i lastrummet. Gys - det er bare ikke sjovt, at man ikke kan have dem med i kabinen.

Vel hjemme blev lill Alton introduceret til de to andre ude på grusvejen. Der var som forventet ikke den store begejstring fra dem. Yasmo ignorerede ham, og Toya var noget emsig med at han ikke måtte røre noget som helst legetøj, pinde eller noget. Så vi var over dem hele tiden.
Men efter et døgns tid tøede hun pludselig op og begyndte at lege med ham, og så var de de allerbedste venner. Alton måtte alt - hun var bare en super storesøster.

Alton startede med det samme på hvalpehold - og synes det var sjovt og spændene. Han var lidt reserveret overfor nye hvalpe, men kastede sig efter en kort reservation ud i leg.

Han indtog huset og haven og følte sig hurtigt hjemme. Han var fra starten utrolig glad for alle mennesker - også børn og det var tydeligt at vi havde fået os en glad og ukompliceret lille dreng med stor iver for at lege med os og let at tænde på såvel godbidder som legetøj.



Han er voksede helt enormt og varsom 5 månders samme højde som Toya og havde rundet de 30 kg. Han var ved at skifte tænder og er ved at få sin første fulde pels.







Alton 5 mdr. - ved at være teenager.

Øver sig i at lette ben


Snuser damerne bagi


Øver sig i at se vaks ud - det hjalp da ørerne kom op


Alton 7 mdr.








Alton 11 mdr.
Alton på udstilling i Spidshundeklubben august 2009
 
 
også august 2009 - hjemme i haven
 
Alton på ferie på Bornholm - han blev rigtig glad for vand på den tur - var ude og svømme hver dag - og har siden været glad for vand.
 
Alton nyder strandlivet
 
Toya og Alton på stranden ved Dueodde
 
 
 
Der svømmes
 
Dueodde - på vej tilbage fra stranden
 
Alton og Lene
 
Hundene med på drop-zonen på Bornholm - ser på faldskærmsspringere der lander
 
 
 
Stranden ved Rønne
 
Hygge på campingpladsen
Winnie Larsen