A
  

Altons hverdag

På denne side kan man følge med i Altons hverdag

Her vil man kunne læse om stort og småt som Alton oplever.

Alton startede på hvalpehold så snart han ankom 9 uger gammel.
Her fik han lært at være rolig sammen med andre hvalpe uden at trække hen i hovedet på disse, ja - nej øvelse, kontakt og legeøvelser, sit, gå pænt på tur, blive på fortov, apportere en dummy mv.
Hvalpeholdet var hos Lise i SOR Hunde skole i Sorø og kan varmt anbefales.
SOR Hundeskole
Han startede til ringtræning da han blev 4 mdr. Her har han lært at gå pænt og løbe pænt, stå pænt og blive rettet, få vist tænder af fremmede, gå meget tæt zik zak mellem fremede hunde og frem for alt har han lært at være tæt sammen med mange hunde af mange forskellige størrelser og racer.
5 månder gammel startede han i DCH, da Toya skulle gå til Agility her - og så kunne de følges ad og gå samme dag. Alton og Henrik går på hvalpehold. Det er nogle af de samme ting som han har prøvet, men med andre hunde og lidt andre øvelser.
Planen er at Henrik og Alton også skal gå til Agility når han bliver lidt ældre.
Alton er også ved at lære at gå spor - og er rigtig interesseret i dette.

Alton er her den sidste uge ca. 17 - 24 august begyndt at lette ben - altså lige 5 mdr. gammel. Han har ind i mellem lidt svært ved at holde ballancen, men viljen er der.

29. august
Alton skal på sin første udstilling her d. 30 august. Han stilles i baby-klasse til spidshundeklubbens udstilling i Fuglebjerg.

1. september
Så har vi været på udstilling. Det gik rigtig godt - Alton opførte sig eksemplarisk og var særdeles uimponeret over det hele.
Han fik lovende - dommeren var ikke så glad for hans hængeører, men han gav ham ellers en meget fin beskrivelse.

Beskrivelsen kan ses her. Det var en dommer fra Tyskland ved navn Guido Schäfer.

"Meget god type, god krop - kunne være en lille smule længere, godt udtryk, ørerne skal være rejst, god længde på halsen, god overlinie, god hale og god bæring af halen, excellente vinkler, god bevægelse og typisk pels". (Oversat fra engelsk)

Efter udstillingen lørdag gik vi en god lang tur sidst på eftermiddagen, da hundene og dermed Alton for første gang skulle være alene om aftenen (i mørke), da vi skulle ind til nogle venner og spise.

Vi havde ladet lyse brænde og radioen køre inde i stuen, men ellers kunne de jo være ude og inde som de ville.

De var alle 3 ude da vi kom hjem i mørket, og meget glade - Alton var ekstra glad. De andre er jo vant til at være alene.
Min mor som er vores nabo havde holdt lidt øje med dem og hun sagde at de havde været helt rolige og inde meget af tiden.

20. oktober 2008
Alton er nu lige blevet 7 mdr. - ørerne er ved at være oppe og han begynder at ligne en teenager mere end en hvalp. Han har rundet de 40 kg. men er bestemt ikke tyk. Han er stadig en glad dreng - og utrolig nem at arbejde med - han er bare helt tændt uanset om man bruger godbidder eller legetøj. Så det er dejligt.
Han og Toya har utrolig meget glæde af hinanden - de leger og mosler sammen i hver eneste dag og det går også fint med at enes med Yasmo.

15. november 2008
Alton bliver i dag 8. mdr.
Han er rigtig i puberteten nu - fuld af krudt og ballade, men stadig meget ivrig for at træne og lære noget. Han er i sådan en mellemfase mellem hvalp og voksen - både sjov og irriterende.

27. december 2008
Alton er nu blevet 9 mdr. og bliver mere og mere voksen og hanhund. Han har et rigtig godt temperament og en "bred nerve" som man siger. Det vil sige at han ikke er sådan at slå ud af kurs og han er ikke usikker eller agressiv. Han er en dejlig dreng som altid er klar til leg med Toya eller os eller træning.

10. marts 2009
Alton er nu 11 mdr. - fylder et år her d. 15. marts.
Han er stadig en glad dreng med et super temperament - han er blevet noget mere reserveret over for store hanhunde - men er stadig glad for små hunde og tæver. Han går til rally og Agility - dog ikke spring endnu - og stadig ringtræning ind i mellem. Han har utrolig meget energi - han er nærmest utrættelige - elsker at løbe og lege og gå tur og træne og være med alle vegne.

Han var til sin anden udstilling her i lørdags - i Spidshundeklubben i juniorklasse. Det gik fint - han opførte sig eksemplarisk - dog var han ikke vild med at dommeren skulle se hans tænder - men det gik - da jeg selv gjorde det - men det er noget vi skal træne noget mere.

Han fik "Very good" med følgende kritik:
Harmonisk han. God størrelse. Korrekte proportioner. Maskulint hoved. Velformede mørke øjne. Godt snudeparti. Velplacerede ører. Flot hals og overlinie. Korrekt haleansats. Endnu lidt trang i front. God dybde i kroppen. Normal vinklet for og bag. Gode bevægelser fra siden - lidt padlende i front.

Det med den padlende front er en typisk unghundeting - Toya gjorde det samme i den alder - så det må han vokse sig fra.


Når vi går over til aftentræning her i slutningen af marts er det meningen at Alton også skal gå på C-hold i DCH - så vi kan få noget spor og rundering med i træningen. Han går spor herhjemme ind i mellem - og er helt vild med det - det er helt klart noget vi skal dyrke noget mere.

1. august 2009
Så er det vist på tide med en opdatering.
Alton er nu 16 måneder og ved at være en stor dreng - han har rundet de 50 kg. og vi holder ham slank.
Han er ved at blive lidt mere moden - men er stadig en stor hvalp på mange måder. Men han er dog blevet lidt mere fornuftig og mere kærlig og kælen.

Han blev HD og AA fotograferet her i juli - med fantasktisk fint resultat. Han har A-hofter og 0 på albuerne - så det kunne sådanset ikke være bedre.

Vi var meget spændte på resultatet - for han har jo knoklet rundt sammen med Toya i vores meget store have med niveauforskel siden han var helt lille - vi var noget betænkelige ved al denne vilde aktivitet på grund af hans led - men alternativet ville have været at bygge en hundegård og lade ham opholde sig der - og det ville vi trods alt ikke.
Så det var rigtig dejligt at få konstateret at hofter og albuer var perfekte trods hans særdeles aktive opvækst og samtidige hurtige vækst.

Alton skal på udstilling nogle gange her i august og september - så må vi se hvad dommerne siger til ham - han er stadig noget løs i bevægelserne fortil - han mangler en del i at være færdigudviklet endnu.
1. september 2009
Så har vi haft en uhørt aktiv måned med hensyn til udstilling. Vi har både været til DKK udstilling i Hillerød og til dobbelt-udstilling i Spidshundeklubben.
 
I Hillerød fik Alton very good - og ellers en fin kritik.
Om lørdagen i Spidshundeklubben fik han excellent og bedste junior og anden bedste han. Søndag fik han very good igen.
 
Han er så sød at have med - snakker og leger lidt med andre hunde og er flink og afslappet. Al den socialisering han har fået giver virkelig pote - og så har han bare et godt sind.
 
Udstillingerne i august var hans sidste som junior. Så han skal ikke udstilles mere i år - da han stadig mangler en del i at være udvokset og færdig at se på.
 
August 2011
Alton er nu en stor dreng 3½ år og udvokset. Han er dog stadig en drengerøv. Han er meget menneskeglad - og er altid hvor vi er.
Han er udstillet et par gange siden sidst - og har fået et enkelt CK. Det er meget forkelligt hvad dommerne synes om ham - han er jo en noget anden type end de andre akitaer man ser i DK. Vi udstiller ikke rigtig mere, har svært ved at finde tiden til det.
 
Alton lever lige som Toya et aktivt liv med masser af ture forskellige steder hen. De har været med på ferie på Bornholm hvor de var ude og svømme hver dag og lige siden har Alton været meget glad for vand og han benytter enhver lejlighed til at gå i vandet.
Winnie Larsen